Artikelen 81 - 90 in de rubriek Zieke dierenZieke dieren (Dier en Natuur)
Elleboogdysplasie is een verzamelnaam van een aantal aandoeningen aan de elleboog van onder andere de hond. Het is een veel voorkomend probleem waar dierenartsen mee te maken krijgen, met name bij gro…
Ymbakker, 04-08-2014
Als je hond bij een kleine aanraking aan zijn rug al begint te gillen, van zich af begint te bijten van de pijn, of hij wil maar in een bepaalde positie blijven staan, kan het zijn dat hij een rughern…
Ymbakker, 28-07-2014
Bent u op reis geweest naar Zuid-Europese landen, dan is er een kans dat uw hond door een teek is gebeten. Daarbij kan een celorganisme worden overgedragen, waardoor een bloedinfectie ontstaat. Het or…
Geinformeerd, 16-07-2014
Elke hond krabt zich wel eens, maar wanneer hij steeds maar aan het krabben is heeft hij duidelijk last van jeuk. De oorzaak kan van zowel buiten als binnenuit komen. Het kan bijvoorbeeld gaan om vloo…
Ymbakker, 11-07-2014
Een gescheurde kruisband is een veel voorkomende oorzaak van kreupelheid in de achterpoten van grotere hondenrassen. Vaak is het ontstaan door een verkeerde beweging, waardoor de hond plotseling kreup…
Ymbakker, 11-07-2014
Indien er teveel cortisol wordt aangemaakt, zal uw hond een te dikke buik hebben. Bovendien zorgt het ervoor dat uw huisdier geen fut meer heeft, waarbij de huid wordt aangetast en vacht uitvalt. Het…
Geinformeerd, 10-07-2014
Dierenartsen zien regelmatig honden met oorklachten. Meestal gaat het om een uitwendige ontsteking van de gehoorgang, maar er kunnen ook andere aandoeningen ontstaan zoals vastzittend vuil, jeuk, poli…
Ymbakker, 30-06-2014
Honden met een korte snuit en met een korte bovenkaak kunnen door anatomische afwijkingen last krijgen van de ademhaling. Fokkers willen soms op een zo kort mogelijke snuit fokken, waardoor het Brachy…
Ymbakker, 24-06-2014
Een voor jonge hondjes of puppy's gevaarlijke infectie is de ziekte Parvo. Daarbij krijgt de hond koorts gecombineerd met braken en diarree. Indien het de eerste aanval overleeft, krijgt het neurologi…
Geinformeerd, 18-06-2014
Het geven van pillen of andere medicatie aan katten is meestal niet erg eenvoudig. De meeste katten zullen zeker niet vrijwillig een pil opeten dus zul je toch iets moeten bedenken om de voorgeschreve…
Designatie, 21-05-2014