Artikelen 321 - 330 in de rubriek DierenDieren (Dier en Natuur)
De ordes van schubdierachtigen en huidvliegers binnen de zoogdieren worden gevormd door respectievelijk schubdieren en vliegende katten. Beide zijn het nachtdieren die vaak in bossen leven. Schubdiere…
Muser, 11-03-2014
Schouderbinnenwaarts is een dressuuroefening die over drie hoefslagen gereden wordt. Deze oefening wordt vanaf de klasse M1 gevraagd en komt terug tot in de Zware Tour. Het is een voorbereidende oefen…
Wilena, 10-03-2014
Het konijnenras de Lotharinger is een zeer interessant ras. Er is binnen de Lotharinger groep een verdeling, de kleine en de grote Lotharinger. Met de vlektekening is dit dier een zeer mooie verschijn…
Bloggerke, 07-03-2014
Dodemansduim is een koraalsoort die voorkomt in de Nederlandse wateren. Vooral in de Zeeuwse deltagebied treffen duikers de koraal aan. Op de Waddeneilanden spoelt sporadisch een stuk dodemansduim aan…
Piejet, 05-03-2014
Kangoeroes zijn niet te missen wanneer men door Australië rijdt. Ze springen over de weg, springen voorbij langs de weg en liggen zelfs op de weg. Groot, klein, donker, licht, smal, breed, harig en mi…
Kerly, 27-02-2014
Koala's zijn een van de meest bekende Australische diersoorten. Iedere reiziger die terugkomt uit dit prachtige continent heeft er wel een foto van in zijn of haar bezit. Koala's worden ook vaak koala…
Kerly, 27-02-2014
Halfapen zijn dieren die wel wat op apen lijken, maar het niet zijn. Samen met apen en mensapen worden ze tot de orde van de primaten gerekend. Halfapen leven in Afrika en Azië en brengen het grootste…
Muser, 26-02-2014
Konijnen, hazen en fluithazen vormen samen de orde van haasachtigen. Konijnen en hazen lijken vrij veel op elkaar, fluithazen onderscheiden zich door hun oortjes en korte pootjes. Ze zijn bijna overal…
Muser, 23-02-2014
Aardvarkens en klipdasachtigen zijn twee ordes van zoogdieren die alleen in Afrika en het Midden-Oosten voorkomen. Ze zijn aan elkaar verwant, hoewel ze niet direct op elkaar lijken. Aardvarkens zijn…
Muser, 18-02-2014
Is er net ontdekt bij je paard, dat hij of zij artrose heeft? Geen paniek! Met de juiste supplementen is je paard veelal echt nog heel goed te helpen en grote kans, dat je er gewoon nog op kan rijden…
Zonne, 17-02-2014