DoggyDating, met deze App regelt u een date voor uw hond!

DoggyDating is zo'n App waarvan u zou willen dat u hem zelf bedacht hebt, het ligt zo voor de hand maar is tegelijkertijd ook zo geniaal! Met deze App regelt u een date voor uw hond bij u in de buurt op het moment dat u de hond uit gaat laten. Zoals internetexperts zeggen: "De beste Apps moeten nog bedacht worden", welnu dit is er zo eentje. Op elk moment van de dag kunt u in een mum van tijd zien waar de lievelingen van uw hond of de voor uw hond geschikte speelkameraadjes worden uitgelaten en uw wandelroute daarop afstemmen. Ook handig als u niet steeds die onuitstaanbaar humeurige Bouvier tegen wilt komen die iedere keer uw Chihuahua dreigt op te vreten.

Profiel aanmaken

De App is een vondst van Nicole Kinsbergen uit Amsterdam, terwijl ze haar koningspoedel Louis uitliet en wat aan het stoeien was met haar telefoon kwam ze ineens op het lumineuze DoggyDating idee dat al gauw serieuze vormen begon aan te nemen.


En het moet gezegd worden, de App zit heel doordacht in elkaar. Wanneer u de App download kunt u eerst een profiel voor uw hond aanmaken met een foto, de naam van uw hond, de leeftijd, het ras, het geslacht, het sociaal gedrag en alles wat u nog meer over uw hond weet te vertellen. DoggyDating is geen datingservice voor baasjes, In de profielen staan uitsluitend de gegevens van de hond. Als u het profiel van uw hond hebt aangemaakt kunt u inchecken en gaan kijken waar zich andere honden bevinden.

Favorieten

Wanneer u de hond uitlaat logt u in het systeem in op de locatie waar u op dat moment bent, anderen zien uw hond nu op de kaart en kunnen zich bij jullie aansluiten. U ziet op uw beurt ook op de kaart waar op dat moment de diverse honden te vinden zijn. Andere gebruikers zien alleen de foto en de gegevens van uw hond en de door u gekozen profielnaam voor de hond en u kunt bij de persoonlijke instellingen invoeren of uw hond alleen zichtbaar wil zijn voor vrienden of ook voor alle andere honden.

DoggyDating, wie is waar?DoggyDating, wie is waar?
Favorieten, de allerliefsteFavorieten, de allerliefste
Profielen zoekenProfielen zoeken
Prikbord, leuk uitstapjePrikbord, leuk uitstapje

Is uw hond erg gesteld op een andere hond die hij of zij graag regelmatig ontmoet dan kunt u deze als favoriet markeren, u krijgt een melding als deze hond wordt uitgelaten. Het fijne van DoggyDating is ook dat u wel andere honden en hun baasjes ontmoet maar toch uw privacy kunt bewaren, we geven immers niet zomaar aan iedereen die we niet zo goed kennen ons telefoonnummer om hondenwandelafspraken te maken. Met DoggyDating ziet u welke honden waar zijn op het moment dat het u uitkomt.

Gratis berichten

Al met al was het nog nooit zo eenvoudig om een speel- of wandelpartner voor uw hond te vinden. Naar het park of het bos en dan maar afwachten of die gezellige mopshond met dat leuke baasje er ook is hoeft nu niet meer, uw hond is nu bij voorbaat verzekerd van een geslaagde wandeling en kan dollen en ravotten met de andere honden met wie die dat het liefst doet.

Hij is zo charmant en beschaafd / Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)Hij is zo charmant en beschaafd / Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)

Nog een handigheidje van de App: wanneer u uw hond “incheckt” kunt u meteen aangeven hoe lang u zichtbaar wilt zijn, als die tijd verstreken is logt het systeem u automatisch weer uit. U kunt ook een echte playdate aanmaken voor een wandeling, een uitje naar de hondenspeeltuin, een hondensportevenement of gewoon voor een middagje chillen op het hondenstrand die u dan op het prikbord plaatst. Daar vindt u ook een overzicht van aangemaakte playdates waar uw hond zich bij kan aansluiten.

Sociale aspect

Gebruikers kunnen bovendien gratis berichten naar elkaar sturen, het is een soort Tinder voor honden hebben wij al horen zeggen. Het sociale aspect spreekt ook een woordje mee en niet in de laatste plaats de veiligheid, met de App kunnen mensen die het uitlaatrondje aan het eind van de avond niet graag alleen lopen afspreken met een vertrouwde hond en baasje.


Naast alle voordelen voor de hond is het natuurlijk ook gewoon gezellig voor de baasjes, met DoggyDating ontmoeten die ook veel andere baasjes en ontstaan er sociale contacten die anders niet zo snel gelegd zouden worden. Men geniet samen van het plezier dat de honden beleven en wie weet bloeit er niet alleen iets moois op tussen de honden maar ook tussen hun baasjes... Downloaden van de App kan op www.doggydating.com, dit is gratis en ook in de toekomst blijft het gebruik ervan helemaal gratis, de inkomsten komen uit reclameopbrengsten. We noemden al even de hondenspeeltuin, dat is dikke pret voor de hond en voor uzelf, ook een ideale locatie voor een playdate. Zoek een leuke partner voor uw hond en geniet van hun gelukkig samenzijn!

Lees verder

© 2014 - 2024 Fijnesteyn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overgeven/braken bij honden, wat zijn de oorzaken?Overgeven/braken bij honden, wat zijn de oorzaken?Honden eten van alles. Naast hun voer nemen ze ook graag happen van bijvoorbeeld afval, kadavers van bijvoorbeeld vogels…
Aquatherapie voor dierenAquatherapie is niet alleen geschikt voor mensen, ook dieren, met name paarden en honden, kunnen veel baat hebben bij de…
Een hond uit het asielEen hond uit het asielIn de Nederlandse asielen zitten vaak heel veel honden die op zoek zijn naar een nieuw baasje. De types en rassen van de…
Een zwembad voor de hondEen zwembad voor de hondZwemmen is goed voor de hond, maar het mag niet overal en in de winter is het wel erg koud of de zee is te ver weg. Maar…

Cavia of konijn?Cavia's en konijnen zijn hele lieve knaagdiertjes. Ze zijn beide overdag actief. Veel mensen twijfelen of ze een konijn…
Konijn zindelijk makenKonijn zindelijk makenKonijnen lijken misschien niet zo slim, maar dat zijn ze wel. Als je een beetje moeite steekt in je huisdiertje kan je h…
Bronnen en referenties
  • Doggydating.com
  • Flixya.com
  • Hondenzaken.nl
  • Petproductmarketing.co.uk
  • Spacecoastdaily.com
  • Afbeelding bron 1: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)
Fijnesteyn (99 artikelen)
Laatste update: 06-06-2016
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.