InfoNu.nl > Dier en Natuur > Huisdieren > Beroemde katten: van Creme Puff tot Choupette Lagerfeld

Beroemde katten: van Creme Puff tot Choupette Lagerfeld

Beroemde katten: van Creme Puff tot Choupette Lagerfeld Katten zijn immens populair op internet. Massaal worden internetfilmpjes van grappige, zielige of speciale katten bekeken. Instagram, YouTube en Facebook staan er vol van. Kattenbezitters zijn er allemaal van overtuigd dat hun kat de meest bijzondere kat van de wereld is. Katten zijn dan ook dieren met een sterk karakter die zich niet gemakkelijk in een hokje laten duwen. Hun eigenzinnigheid en aaibaarheid maken ze erg mediageniek. Men zegt ook wel dat katten de mens als personeel zien. Er is een aantal uitzonderlijke katten dat er uitspringt vanwege een bijzondere eigenschap. Sommige van hen zijn ware beroemdheden geworden.

Oudste kat: Creme Puff of Lucy?

Katten hebben geen geboortebewijs, tenzij ze raskat zijn. Raskatten worden echter niet zo oud. Naar wie de oudste kat ter wereld was of is, is het dus een beetje gissen.

Poes Lucy

Het is waarschijnlijk poes Lucy uit Zuid-Wales. Zij is volgens haar baasjes 39 jaar geworden. Ze heeft geleefd van 1972 tot 2011. In mensenjaren zou dat neerkomen op 172 jaar. Lucy werd geboren in 1972. Normaal gesproken worden katten niet ouder dan 15 jaar. Lucy was dus behoorlijk over datum. De eigenaar had Lucy van zijn peettante geërfd. Verschillende bronnen hebben bevestigd dat Lucy inderdaad begin jaren 70 al rondliep.

Creme Puff, oudste kat volgens het Guiness Book of Records

Officieel is Creme Puff uit Austin in de Verenigde Staten echter de oudste kat ter wereld. Zij is volgens het Guiness Book of Records geboren op 3 augustus 1967 en overleden op 6 augustus 2005. Zij was dus 38 jaar en 3 dagen oud. Saillant detail: de eigenaar van Creme Puff was voorheen de eigenaar van een andere recordhouder. Deze kat heette Granpa en werd 34 jaar en 2 maanden oud.

Hardst spinnende kat

Merlin een zwart-witte kater, spint zo hard als een stofzuiger. Hij spint maar liefst 68 decibel bij elkaar. Het hardst spint de Britse kat als hij eten krijgt of zichzelf een wasbeurt geeft. Met zijn gespin belandde Merlin in het Guiness Book of Records. De gemiddelde kat produceert zo'n 25 decibel aan gespin. Merlin maakt met zijn gepur ieder telefoongesprek onmogelijk.

Bron: Jamesandbobltd, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Jamesandbobltd, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Bob de straatkat

Bob de straatkat is de hoofdpersoon in een boek van James Bowen. Bob bestaat ook echt. De Londense straatmuzikant, James, trof Bob gewond aan in het flatgebouw waar hij woonde. Zijn laatste geld besteedde hij toen niet aan drugs maar aan de dierenarts. Bob werd opgelapt, maar in plaats van weer de straat op te gaan, bleef hij bij James. Hij vergezelt zijn nieuwe baas overal en is een graag geziene attractie bij diens muzikale straatoptredens. Het boek met de avonturen van de twee werd in vele landen een bestseller.

Film over Bob de Straatkat

Bob is een gezellige rode kater die zijn baasje af en toe een high five geeft. Hij heeft het leven van James een andere wending gegeven. Er is ook een film verschenen naar het boek van Bod de Straatkat. De film is te zien op Netflix.

Bob is een echte jetsetter

Nu er 5 miljoen exemplaren van het boek zijn verkocht en Bob meer dan 500.000 volgers op Facebook heeft, heeft hij zijn levensstijl daar ook wat op aangepast. In een interview van Oglaya Doua voor 'Hebban' zei zijn baasje daarover het volgende:

'Ja, precies. Hij krijgt dingen voor elkaar die andere katten niet voor elkaar krijgen. Hij mocht in het vliegtuig hiernaartoe naast mij eersteklas zitten. Hij had ook zijn eigen kleedkamer tijdens de opnamen van de film. En elke dag als de filmopnamen geëindigd waren, volgde Bob de elektriciteitsdraden die op de grond lagen naar de kleedkamers en liep zo door naar zijn kleedkamer als een echte divo, waar hij vervolgens zijn eten eiste.'

Bron: Gage Skidmore, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: Gage Skidmore, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Grumpy

Het verhaal gaat dat Grumpy, een nors ogende kat, meer verdiende dan Christiano Ronaldo. Deze Grumpy veroverde internet met haar chagrijnige looks en verdiende daarmee voor haar baasje meer dan 100 miljoen dollar. Het succes van Grumpy bracht een hausse aan merchandise teweeg: men kon truien, sokken, knuffels en nog veel meer van Grumpy kopen. Ook zijn er een boek en een film over Grumpy uitgekomen. Haar Instagram-account had 2,5 miljoen volgers. Haar echte naam was overigens Tardar Sauce. Haar gezichtsuitdrukking, die tot haar enorme populariteit heeft geleid, zou het gevolg zijn geweest van dwerggroei. Grumpy was een hit op Facebook (8 miljoen likes) en verscheen regelmatig in de media met allerlei humoristische bijschriften. Helaas is Grumpy in 2019 aan een urineweginfectie overleden. Zij was zeven jaar oud.

Harigste onder de katten: kolonel Meow

Kolonel Meow was de harigste kat ter wereld. Hij woonde in Californië en werd geboren in 2011 en overleed eind januari 2014. Hij was een kruising tussen een Perzische en een Himalayakat, beide langharige soorten. Het was een hoop gedoe met stofzuigen. Het huis van zijn baasjes zat vaak onder de haren. Ook moest de kolonel twee tot drie keer per week geborsteld worden. Helaas is kolonel Meow niet zo oud geworden, slechts twee jaar. Zijn baasjes hebben eens een 22,87 cm lange haar uit zijn vacht gehaald.

Meest verwende kat: Choupette Lagerfeld

Choupette Lagerfeld, de lieveling van Karl Lagerfeld, gaat door voor de meest verwende kat ter wereld. De Siamese dame van de overleden mode-ontwerper heeft twee bedienden. Zij bezoekt regelmatig een schoonheidsspecialist en er wordt met haar gespeeld. Zij verdient ook geld, maar niet zoveel als Grumpy. Met commercials voor een Japans cosmeticamerk en een Duitse auto haalde zij 3 miljoen euro op. Karl Lagerfeld zou het liefst met Choupette trouwen, zo deelde hij mee in de media. Het gerucht gaat dat Lagerfeld bij zijn overlijden in 2019 een ruime erfenis aan Choupette heeft nagelaten.

Eigen kledinglijn

Choupette heeft na de dood van haar baasje een eigen kledinglijn op haar naam gekregen. Deze collectie draagt de naam #RIPDaddy. Deze wordt vanwege de bijzondere relatie die Lagerfeld met Choupette had aan hem opgedragen. De opbrengsten van deze limited edition-collectie komen ten goede aan een dierenasiel in Californië.

Kat met twee gezichten

In de Verenigde Staten leefde een kat die twee gezichten had. Deze kat had drie ogen en twee bekken en neuzen. Voor het gemak heeft zijn baasje de kat ook twee namen gegeven namelijk Frank en Louie. Het is een januskat. De Romeinse god Janus had ook twee gezichten. Meestal wordt dit soort katten niet ouder dan een aantal dagen, maar Frank Louie is vijftien jaar geworden; de kat overleed eind 2014. Daarmee is hij recordhouder volgens het Guiness Book of Records. Hij hield van ritjes in de auto en aangelijnd wandelen.

Dafne uit Amstelveen

Ook een mediaster is de kat Dafne uit Amstelveen. Zij is van plan Instagram en Facebook te veroveren door middel van het stelen van voorwerpen en vooral eten bij de buren. De witte dove kat uit Amstelveen is nog jong en heeft al een schare aan fans die haar volgen via de sociale media. Dafne steelt bijna elke dag wel iets en brengt het trouw naar het huis van haar mens. Zo heeft zij een speelgoedmuis, worstverpakkingen, worst, een badmintonshuttle, paasversiering, dode vogeltjes en zakjes met kattensnoepjes meegebracht.

Lees verder

© 2015 - 2019 Catrien, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Katten verjagen met natuurlijke middelenKatten verjagen met natuurlijke middelenKatten zijn best leuke beesten, maar niet als ze je hele tuin uitgraven, hem eronder poepen of steeds tegen je deur aan…
Kattenkrabpaal voor je katEen kattenkrabpaal is een houten paal bedekt met ruwe materiaal. Dit is handig voor katten eigenaren om in huis te hebbe…
Zwarte katten steeds minder populairnieuws uitgelichtZwarte katten steeds minder populairZwarte katten worden steeds minder populair. Niet alleen in Nederland maar overal. Dit heeft niets te maken dat men een…
Leuke kattenweetjesLeuke kattenweetjesVan oudsher worden katten in verband gebracht met heksen, magie en de nacht. Het feit dat katten van grote hoogte kunnen…
Bestraling van kanker bij honden en katten: erg duurBestraling van kanker bij honden en katten: erg duurBestraling van kanker bij honden en katten is mogelijk. Het is alleen wel heel erg duur. De Universiteit Utrecht heeft i…
Bronnen en referenties
 • Website: http://www.dailymail.co.uk/news/article-1344271/Can-Lucy-39-really-oldest-cat-world.html
 • Bob de Straatkat, isbn. 9044337440
 • Website: https://www.want.nl/netflix-street-cat-named-bob/?utm_source=google&utm_medium=organic
 • Website: https://www.hebban.nl/artikelen/het-fenomeen-bob-de-straatkat#
 • Website: http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/23424850/__Grumpy_cat_verdient_meer_dan_Christiano_Ronaldo__.html
 • Website: http://www.dierennieuws.nl/katten/maak-kennis-met-colonel-meow-de-harigste-kat-ter-wereld
 • Website: https://www.ad.nl/tech/internetkat-colonel-meow-is-niet-meer~a5a8228d/
 • Website: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/opmerkelijk/kat-met-twee-gezichten-overleden
 • Website: http://fashionlab.nl/lifestyle/nieuws/dit-is-de-meest-verwende-kat-van-de-wereld
 • Website: http://www.metronieuws.nl/koffiepauze/2015/05/kat-spint-zo-hard-als-een-stofzuiger-breekt-record
 • Website: https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/oldest-cat-ever
 • Website: http://www.oldest.org/animals/cats-ever/
 • Website: https://en.wikipedia.org/wiki/Creme_Puff_(cat)
 • Website: https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/4715541/grumpy-cat-dood
 • Website: https://nl.wikipedia.org/wiki/Grumpy_Cat
 • Website: https://www.nouveau.nl/artikel/luxe-leven/lifestyle/zo-ziet-de-collectie-van-choupette-lagerfeld-eruit
 • Afbeelding bron 1: Jamesandbobltd, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • Afbeelding bron 2: Gage Skidmore, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Reageer op het artikel "Beroemde katten: van Creme Puff tot Choupette Lagerfeld"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Catrien
Laatste update: 29-09-2019
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 18
Schrijf mee!