Luie hondenrassen

Luie hondenrassen Iets wat veel mensen tegenhoudt bij het nemen van een hond is het feit dat honden veel beweging nodig hebben. Toch zijn ook daar oplossingen voor, bijvoorbeeld het nemen van een hondenras dat over het algemeen minder beweging nodig heeft.

Luie hondenrassen

Er zijn rassen waarvan algemeen bekend is dat ze veel beweging nodig hebben, dit zul je bijvoorbeeld zien bij de border collie, duitse herder en dalmatiër. Er zijn ook rassen die er juist om bekend staan dat ze van nature lui zijn, dus minder beweging nodig hebben. Met nadruk op minder, want natuurlijk moet elke hond ongeacht welk ras de mogelijkheid krijgen zijn energie kwijt te kunnen. Ook zijn er per ras uitzonderingen, een ras dat hier als lui beschreven kan worden zal natuurlijk ook honden hebben die juist wel druk zijn. Een lui ras zal ook gewoon van spelen en bewegen houden, maar is gewoon minder bezeten er van. Het zal alles wat rustiger aanzien.

Basset Hound

Een Basset Hound is een hond die bijzonder laag op zijn poten staat, maar behalve zijn hoogte is het een grote hond. Het zijn vriendelijke honden die goed in een gezin passen met kinderen en andere huisdieren. Over het algemeen zijn het luie honden, al kan hun jachtinstinct hen soms wel tot actie aansporen. Ze staan bekend als luidruchtige honden, veel gejank, gehuil en geblaf is te verwachten. Over het algemeen zijn het makkelijk te houden, lieve en kalme honden.

Griffon bruxellois

Deze Belgische honden zijn kleine slimme honden die makkelijk te trainen zijn. Ook hun verzorging heeft niet veel om handen, een paar keer per week borstelen zal voldoen. Het zijn speelse honden, die makkelijk hun energie kwijt kunnen in het spelen met speelgoed. Veel meer dan een dagelijkse wandeling hebben ze niet nodig. Drie of vier keer per dag een blokje om door de buurt zal ze tevreden houden.

Chihuahua

De Chihuahua is het kleinste ras dat er is. Het zijn honden die zich snel aan één iemand hechten, zodra ze dat doen zijn het erg trouwe dieren. Het zijn geen gezinshonden omdat ze vanwege hun grote zich snel bezeren wat ze soms wat bijterig kan maken. Ze hebben niet veel beweging nodig, het zijn honden die zich heerlijk op je schoot kunnen nestelen en dan het liefste de rest van de dag daar blijven liggen.

Engelse Buldog

De Engelse buldogs zijnn rustige luie honden die niet veel beweging nodig hebben. Het zijn meestal lieve honden die aan alles en iedereen liefde tonen, mensen en dieren. Omdat ze van eten houden en snel dik worden is beweging soms wel noodzakelijk. Als je hun eetschema in de gaten houdt hoeft dat geen probleem te zijn.

King Charles-spaniël

De King Charles-spaniël zijn kleine langharige honden die niet veel verzorging aan hun vacht nodig hebben. Twee keer per week zal voldoen. Het zijn vrolijke en lieve honden die makkelijk te trainen zijn. Ze misdragen zich zelden en kunnen prima alleen thuis blijven. Ze kunnen speels zijn maar hebben niet veel beweging nodig.

Franse Buldog

De Franse Buldog is een stevige kleine hond. Het zijn echte binnenhuis honden die niet te veel mogen sporten. Het zijn leuke metgezellen en zijn lief tegen kinderen. Hoewel ze speelse buien kennen zijn ze meestal rustig en stil. Het zijn typische schoothonden.

Duitse Dog

De grote honden zijn echt luie honden. Het liefste liggen ze de hele dag te slapen en worden ze daar ook niet in gestoord. Het zijn toch prima gezinshonden en ondanks hun grootte hebben ze niet extreem veel voer nodig gelukkig.

Greyhound

Hoewel ze er niet zo uitzien zijn Greyhounds echt hele luie honden. Ze verkiezen slapen zeker boven het rondrennen over een hondenracebaan, wat ze toch veel moeten doen. Ze zijn snel, maar vinden dat ze daar zelf geen gebruik van hoeven te maken. Het zijn lieve en rustige honden die het goed doen met andere honden en kinderen.

Havaneser

Een Havaneser is een kleine gezelschap hond. Het zijn honden die niet graag alleen thuis zijn, ze zijn graag in de buurt van mensen. Ze zijn erg slim en makkelijk te trainen, hun vacht heeft aardig wat verzorging nodig, maar beweging hebben ze niet veel nodig. Ze houden wel erg veel van spelen met speelgoed en mensen.

Italiaanse Greyhound

Het zijn erg rustige honden die zich makkelijk aanpassen aan situaties. Ze zijn makkelijk te trainen en prima overal mee naar toe te nemen. Het zijn lieve, aanhankelijke en slimme honden. Ze houden er van om zich af en toe uit te mogen leven, maar overal het algemeen zijn een paar korte wandelingen genoeg om ze tevreden te houden. Het zijn perfecte familie honden.

Maltezer

Maltezers zijn kleine schattige honden met mooie witte haren. Het zijn vrolijke en enthousiaste honden die je prima kunne vermaken. Ze hebben ook een hele luie en rustige kant, die zul je vaker zien. Het zijn niet heel erg waakzame honden.

Newfoundlander

Deze grote lieve honden zijn rustig en doen alles in hun eigen tempo, alsof ze geen haast kennen. Ze doen graag wat er van hen verlangt wordt en zijn daardoor makkelijk te trainen. Het zijn beschermende honden die zich erg aan personen of gezinnen hechten. Het zijn lieve en trouwe honden die een goede uitbreiding van een gezin vormen. Een dagelijkse wandeling waarin ze even hun ei kwijt kunnen zal ze goed tevreden houden.

Pug

De pug is een kleine hond die vaak rustig is. Over het algemeen is hun kalmte constant, ze laten zich niet zo snel opwinden. Het zijn lieve en vriendelijke honden die vaak goed zijn met kinderen. Ze moeten wel rustig aandoen, niet oververhit raken want ze hebben vaak ademhalingsproblemen vanwege hun neus. Ze zijn makkelijk te trainen.
© 2011 - 2024 Sfinx, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alles over de ChihuahuaAlles over de ChihuahuaDe Chihuahua is het kleinste hondje ter wereld. De geschiedenis van deze hond is nog steeds niet helemaal duidelijk. Maa…
Herkomst en geschiedenis van de ChihuahuaHerkomst en geschiedenis van de ChihuahuaDe Chihuahua (spreek uit : sjie-wa-wa) is het kleinste hondenras ter wereld. De Chihuahua is een zeer oud ras, ze komen…
Dierenweetjes - HondenDierenweetjes - HondenOver honden (Canis lupus familiaris) raken we nooit uitgepraat. Met de volgende hondenweetjes kan je vrienden en familie…
Wat zijn de meest kindvriendelijke, kleine gezinshonden?Wat zijn de meest kindvriendelijke, kleine gezinshonden?Samen met de kat zijn honden met voorsprong onze favoriete huisdieren. Ben je van plan een hond in huis te nemen? Dan mo…

Plaveiselcelcarcinoom bij de katPlaveiselcelcarcinoom bij de katEen plaveiselcelcarcinoom is een kwaadaardige vorm van huidkanker, die vaak voorkomt bij de kat. Haarloze delen van het…
Hondenrassen: Tosa InuHondenrassen: Tosa InuDe Tosa Inu is van oorsprong een Japanse hond waarvan de reuen worden gebruikt als vechthonden. In onze samenleving moge…
Sfinx (51 artikelen)
Laatste update: 13-12-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.