Alles over de Chihuahua

Alles over de Chihuahua De Chihuahua is het kleinste hondje ter wereld. De geschiedenis van deze hond is nog steeds niet helemaal duidelijk. Maar wel bekend is dat zijn oorsprong in Mexico ligt, en populair is geworden via Amerikaanse toeristen.

Land van herkomst

Mexico.

Aanleg

Gezelschapshond.

Grootte

De chihuahua is het kleinste hondje ter wereld, zijn gewicht ligt tussen de 500 en 3000 gram.

Vacht

Er zijn kortharige en langharige chihuahua’s. De vacht varieert: wit, zwart, blauw, rood of graankleurig zijn, met of zonder donkere en witte aftekeningen.

Verzorging

De langharige chuhuahua's moet u gewoon borstelen en kammen. De kortharige hondjes moet u af en toe borstelen, om eventuele dode haren te verwijderen. Kijk de tanden regelmatig na op tandsteen, bij de puppies moet u in de gaten houden of het wisselen van de tanden goed verloopt.

Opvoeding

Vanwege de zeer kleine afmetingen van deze hond, wordt hij vaak niet of bijna niet opgevoed. Omdat hij in en rond het huis toch weinig schade kan aanrichten. Dit is jammer, want de chihuahua is erg leergierig.

Sociale aanleg

Het is een erg sociale hond die goed omgaat met andere honden en katten. Vergeet niet dat een chihuahua gemakkelijk onder de voet kan worden gelopen door grotere honden. Ook is het oppassen met jonge kinderen, omdat die vaak geneigd zijn de hond als speelgoed te zien.

Beweging

Chihuahua's zijn erg klein, u hoeft dus geen lange wandelingen te maken. Als u ze dat aanleert, kunnen ze hun behoefte op de kattenbak doen. Door in uw huis rond te lopen krijgen ze voldoende beweging. Ze zijn gevoelig voor kou, nattigheid en tocht. Het is aan te raden om ze een jasje aan te doen bij deze weersomstandighedenen.

Bijzonderheden

De chihuahua is een goede hond voor mensen met een klein huis. Het hondje is gemakkelijk mee te nemen, en u bent weinig geld kwijt aan voeding voor de hond. Het is jammer dat het beestje nog steeds als speelgoedhondje wordt gezien. Probeer niet te vergeten dat het diertje ondanks zijn formaat toch een echte hond is. Die als een echte hond behandelt dient te worden.
© 2008 - 2024 Baasb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een hondje nemenEen hondje nemenWaar vind ik een hond?Waar moet ik op letten als ik een hondje in huis neem? Wat heeft een hondje nodig? Kijk hier en le…
Herkomst en geschiedenis van de ChihuahuaHerkomst en geschiedenis van de ChihuahuaDe Chihuahua (spreek uit : sjie-wa-wa) is het kleinste hondenras ter wereld. De Chihuahua is een zeer oud ras, ze komen…
De Chihuahua, het kleinste hondenras ter wereld!De Chihuahua, het kleinste hondenras ter wereld!De chihuahua is een erg populair hondenras. Zij stammen uit Mexico. Oorspronkelijk waren chihuahua's kortharig. Door kru…

Alles over de RottweilerTijdens de middeleeuwen werd deze hond voornamelijk als veedrijver gebruikt. Dit gebeurde vooral rondom de stad Rottweil…
Ieder kattenras heeft eigen karaktertrekkenIeder kattenras heeft eigen karaktertrekkenHet leuke van huisdieren is dat je je "profiel" kunt samenstellen van wat je belangrijk vindt aan een huisdier en je dit…
Bronnen en referenties
Baasb (86 artikelen)
Laatste update: 23-10-2008
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.