Hond niet naar het pension in de vakantie

Hond niet naar het pension in de vakantie Elke hondeneigenaar krijgt er mee te maken wanneer je op vakantie gaat, gaat de hond mee? Vaak is dit niet het geval, en waar moet je hond dan naartoe? Gaat de hond naar het pension of niet? Vaak kan je hond naar een dierenpension maar vaak zijn er ook particuliere oppassen die graag voor uw hond zorgen.

Waarom je hond niet naar een pension toe doen?

Roedeldieren

Honden zijn roedeldieren, dit betekend dat ze in groepen leven. Zo is een gezin voor hen een roedel, ze maken er graag een deel van uit. Wanneer je een hond naar een pension toe doet komt de hond vaak samen met een andere hond in een kennel, dit is vaak maar één hond en dit is geen roedel voor uw hond.

Weinig aandacht

In het pension zitten vaak heel erg veel honden waardoor uw hond niet alle aandacht krijgt wat uw hond nodig heeft. Vaak worden ze wel uitgelaten en mogen ze soms spelen met andere honden op een veldje, maar dit is lang niet genoeg aandacht wat uw trouwe viervoeter nodig heeft.

Het kan fout gaan

Ook kan het een keer fout gaan op het veld waar uw hond met andere honden mag spelen, de mensen die op dat moment met uw hond om gaan kennen uw hond niet en weten niet of uw hond wel met elke hond op kan schieten. De kans is dan ook groot dat het een keer mis gaat en uw hond aangevallen wordt, of zelf aanvalt.

Gedrag veranderd van uw hond

Vaak is het gedrag van uw hond veranderd wanneer u uw hond op komt halen, zo kan een hond u negeren om u zo te laten weten dat de hond het niet gewaardeerd heeft dat u de hond heeft achtergelaten. Een hond voelt zich namelijk meestal erg eenzaam wanneer hij niet bij zijn roedel (het gezin) is. Uw hond kan niet meer goed luisteren, u negeren en nergens meer zin in hebben. Dit kan per hond verschillen en het is ook mogelijk dat er met uw hond niets aan de hand is en het gewoon weer dezelfde blije viervoeter is die het voor de vakantie ook was.

Oppasgezin?

Via allerlei sites zoals Marktplaats kunt u veel mensen vinden die graag op uw hond passen wanneer u op vakantie gaat. U krijgt hierdoor zelf niet een fijne tijd, maar uw hond ook. Uw hond krijgt namelijk erg veel aandacht in zon gezin (die vaak ook nog bestaat uit kinderen) en maakt tegelijktijd ook deel van een roedel. Vaak is een oppas gezin niet duurder dan een pension, met een beetje geluk zelf goedkoper. De prijzen verschillen van ongeveer 8 euro per dag voor een kleine hond tot ongeveer 12 euro per dag voor een grote hond, u moet dan wel zelf voor het eten zorgen. Let op: per gezin kan dit uiteraard verschillen.

Waarschuwing

Pas wel op waar u uw hond naartoe brengt. Heeft u geen prettig gevoel bij een gezin, luister dan naar uw gevoel en zoek een andere oppas. Zo kan een gezin nog zo aardig zijn, blijkt bijvoorbeeld dat bij aankomst van het huis dat er geen hekje is waardoor uw hond zo de drukke weg op kan. Of de kinderen zijn iets te druk voor uw (misschien wat oudere) hond waardoor uw hond het tijdens warme dagen oververmoeid kan raken. Waar u ook op kunt letten is op hoeveel honden uw oppas past tijdens de vakantie waarin u weg bent. Zijn het meer honden dan 4 of 5, dan krijgt uw hond waarschijnlijk niet alle aandacht en wordt het al gauw erg druk.

Ook zijn er soms mensen die hier snel geld mee willen verdienen, ze hebben al gauw meer dan 10 honden per keer, ze kunnen daardoor niet altijd op uw hond letten en er kan daardoor zo iets gebeuren met uw hond omdat de oppas op dat moment misschien wel druk bezig is met een andere hond.

Wees altijd voorzichtig waar u uw hond onderbrengt, of het nou een pension is of bij een oppas, het blijft uw hond en daar wilt u toch het beste voor?

Lees verder

© 2011 - 2024 Dazzeltje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
HondenuitlaatserviceHondenuitlaatserviceDe hondenuitlaatservice, ontstaan toen de hond niet langer alleen maar diende als waakdier, maar een gezelschapsdier wer…
Een hond nemen kost tijd: de voordelen en nadelenEen hond nemen kost tijd: de voordelen en nadelenOpeens schiet het door je hoofd: ik wil een hond! Maar voordat je op zoek gaat naar een pup, zijn er een aantal dingen d…
Tips om uw hond beter te laten luisterenNederland behoort tot een van de hond-rijkste landen van Europa. Toch zijn er veel baasjes die niet goed weten hoe ze hu…
Een hond is geen mensDe neiging van mensen om een hond te behandelen alsof het ook een mens is, komt vaak voor, en zorgt voor veel problemen.…

Kitten kopen tijdens een kattenshowKitten kopen tijdens een kattenshowAls je een kitten koopt (en meeneemt) op een show moet je wel extra op wat zaken letten. Normaal als je bij de fokker th…
De Tonkinees, de ideale huiskatAltijd al een kat willen hebben dat blij is dat je thuiskomt en je overal in huis achtervolgt? Die intelligent is en vee…
Dazzeltje (96 artikelen)
Laatste update: 24-07-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.