De prijzen van de trimsalon

Veel mensen vinden de prijzen van trimsalons te duur. Er wordt vaak niet beseft hoeveel kosten er komen kijken bij een trimsalon. Als u zelf naar de kapper gaat bent u meestal binnen een half uur al 25,- kwijt. Een kleine hond laten trimmen voor 40,- is dan ook echt niet duur. In dit artikel leest u waarom de prijzen van het trimmen zo verschillen.

De Regio

Net als kleding, kappers en andere commerciële zaken verschillen de prijzen erg per regio. De trimsalon bevind zich meestal niet in de binnenstad zelf, maar wellicht wel in de omliggende omgeving. Is er maar één trimsalon in de buurt? Dan zal deze wellicht prijzig zijn aangezien hij/zij geen concurrentie heeft.

Het Ras

Elk ras heeft zo zijn eigen model of een specifieke manier om getrimd te worden. Het zal bijvoorbeeld een stuk meer kosten om een grote poedel volledig in model te knippen dan om een maltezer kaal te scheren. Sommige behandelingen duren wel ongeveer even lang maar de prijs is toch anders, dit kan komen doordat de behandeling voor de duurdere hond veel arbeidsintensiever werk kost dan de goedkopere. Zo worden ruwharige Jack Russels met de hand geplukt wat voor de trimmer zwaarder werk is dan een scheermachine over een langharig hondje heen halen. Als u een mooie hond wilt houden is het niet verstandig deze te laten scheren, dit geldt vooral voor honden met een plukvacht. De vacht moet lang herstellen om weer geplukt te kunnen worden en de vacht komt soms in een andere structuur terug. Laat u daarom niet te snel verleiden door een trimmer die goedkoop een scheerbeurt aanbied.

Moeilijk gedrag of ernstige klitten

Deze beide punten kunnen ervoor zorgen dat de trimbeurt duurder uitvalt. Beide zorgen er namelijk voor dat de trimbeurt langer zal gaan duren en wellicht als het duurder word dankzij de klitten word de vacht vervolgens toch wat beter bijgehouden door de eigenaar.

Ervaring van de trimmer

De prijzen verschillen vooral erg door de ervaring van de trimmer. Een trimmer met een diploma, meerdere certificaten en jarenlange ervaring zal vaak duurder zijn dan iemand die net begint met het trimmen. Dit prijsverschil is vaak wel goed merkbaar in kwaliteit. De ervaren trimmer zal waarschijnlijk betere kwaliteit af kunnen leveren en betere adviezen kunnen geven.

De kosten van de trimmer

Veel mensen vinden het trimmen van de hond duur overkomen. Echter heeft de trimmer veel vaste lasten waar hij/zij uit moet zien te komen zoals:
  • de huur of hypotheek van een pand
  • gas/water/licht
  • shampoos
  • telefoonkosten
  • verzekeringen
Daarbij moeten hondentrimmers 21% belasting afstaan en zijn zij al gauw anderhalf tot drie uur bezig met het trimmen van een hond. Zo houdt de trimmer als de belasting er af is van 40 euro maar 31,60 over. Als de trimmer twee uur bezig is blijft er dus iets meer dan 15,- per uur over waar nog allerlei vaste lasten van betaald moeten worden.
De ene trimmer rekent voor elk ras een ander bedrag en de ander vraagt een bepaald bedrag per uur. De prijzen voor het trimmen zijn niet vastgesteld, iedere trimmer mag dus zelf bepalen hoeveel hij/zij voor een behandeling vraagt.

De luxe van de salon en de behandeling

Sommige trimsalons zijn voorzien van een drooghok, meerdere elektrische verstelbare tafels en personeel. Zulke grote trimsalons worden niet vaak gezien maar ook voor de honden is ruimte en apparatuur een luxe. Het is voor een hond bijvoorbeeld veel lekkerder om zelf in het bad en op de tafel te kunnen komen dan dat hij/zij gedwongen getild moet worden.
Bij sommige salons worden meerdere honden tegelijk toegelaten, dit kan zowel positief als negatief zijn. Honden hebben dan wat afleiding onder het trimmen en krijgen vaak de tijd om uit te rusten als de trimmer vast aan een andere hond begint. Het is eigenlijk enkel negatief als uw hond niet goed met andere honden op kan schieten. Het is echter wel van belang dat de trimsalon dan ruim genoeg is.
U kunt wellicht bij de salon ook uit verschillende behandelingen kiezen. Wilt u dat de hond enkel gewassen wordt of een volledige knipbeurt met massage?
© 2012 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Trimsalonprijzen voor honden en kattenTrimsalonprijzen voor honden en kattenIn een trimsalon voor honden of katten, worden vaak langharige honden en katten behandeld. Ze gaan er met woeste kapsels…
De trimsalon: waarom trimmen, opleiding, belangenverenigingSteeds meer mensen brengen hun honden naar de trimsalon. Maar is deze trimsalon wel erkend en heeft de trimmer wel een d…
De behandelingen bij een trimsalonIn de trimsalon kunnen alle soorten honden terecht. Dit houdt in dat er veel verschillende soorten vachten bij de trimsa…
Het scheren van een hondHet scheren van een hondDe meeste langharige en vooral kleine honden in Nederland worden geschoren. Scheren wordt zelfs soms gedaan bij korthari…

Spinnen in NederlandSpinnen in NederlandVeel mensen zijn bang voor spinnen, terwijl spinnen hele nuttige dieren zijn. Daarnaast zijn de spinnen die in Nederland…
De Jamaica-vruchtenvampierDe Jamaica-vruchtenvampierDe Jamaica-vruchtenvampier is een vleermuis die van lekkere vruchtjes houdt. De naam vampier is niet helemaal terecht. H…
Bembi (500 artikelen)
Gepubliceerd: 06-11-2012
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Dieren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.