Dierenfluisteraars communiceren met dieren

Een dierenfluisteraar is iemand die goed kan communiceren met een bepaalde diersoort. Je hebt vast wel eens gehoord van Cesar Millan, de hondenfluisteraar, maar er zijn nog veel meer dierenfluisteraars op de wereld.

De wolvenfluisteraar

Shaun Ellis, een Engelse researcher, ook wel bekend als "The Wolfman" adopteerde een roedel wolven en voedde ze op alsof hij een van hun was. Shaun's aanpak is controversieel. Hij leeft samen met wilde wolven en wordt ook door hen geaccepteerd. Op deze manier heeft Ellis veel kennis weten te vergaren over wolven. Met deze kennis heeft hij The Wolf Centre opgericht. In dit centrum geeft hij onder andere hondencursussen, omdat hij gelooft dat de psychologie van wolven bruikbaar is om "de wilde kant" van een hond te begrijpen.

De leeuwenfluisteraar

Kevin Richardson, ook wel de "Lion Whisperer" genoemd, gebruikt liefde en begrip om meer te weten te komen over het gedrag van leeuwen. Door het toepassen van deze methode is hij door de leeuwen geaccepteerd als een van hun. Kevin Richardson heeft zijn eigen Wildlife Sanctuary opgericht. Door middel van educatie, bewustwording en fondsen wil hij zorgen voor het behoud van wilde diersoorten.

De berenfluisteraar

Casey Anderson, naturalist en "Grizzly Guy", is de beste vriend van Brutus de beer. Anderson heeft Brutus geadopteerd toen hij nog een welpje was. Hij is nu zo goed bevriend met hem dat Brutus zijn getuige mocht zijn bij zijn huwelijk en dat hij bij zijn vrouw en hem aan tafel mag eten. Anderson is mede-eigenaar van de Montana Grizzly Encounter, een opvangcentrum voor grizzly beren die gered zijn uit inhumane situaties.

De nijlpaardenfluisteraar

Yahaia, ook wel bekend als de "Hippo Whisperer" uit Tanzania, waakt over een heilige poel met nijlpaarden in Makangaga. Zijn familie doet dit al drie generaties lang. Yahaiah praat met de nijlpaarden en zij lijken ook te kunnen reageren. De legende gaat dat een visser uit het dorp ooit de poel in was gegaan en veranderd is in een nijlpaard. Tot op de dag van vandaag geloven de inwoners van het dorp dat de nijlpaarden de ziel dragen van hun voorouders.

De paardenfluisteraar

Monty Roberts wordt ook wel de "echte" Horse Whisperer genoemd. Roberts gelooft dat paarden een non-verbale taal gebruiken, ook wel "Equus" genoemd, en dat mensen deze taal kunnen gebruiken om te communiceren met paarden. Roberts leidt een Equestrian Academy in Solvang, Californië en een online universiteit om zijn ideeën te promoten.

De walvissenfluisteraar

Andrew Armour staat in de Dominicaanse Republiek bekend als de "Whale Whisperer". In 2000, vond zijn vrouw Rhona een gewond walviskalfje bij zee. Sindsdien is Andrew bevriend met de walvis "Scar". Armour heeft geleerd dat walvissen ondanks hun intimiderende grootte heel tam zijn en soms vriendelijk zijn tegen mensen. Armour doet tijdens zijn onderzoek zijn best om het leven van de walvissen zoveel mogelijk met rust te laten.

De hondenfluisteraar

Cesar Millan is een Mexicaanse hondenpsycholoog. Cesar heeft in Mexico geleerd met honden te communiceren. Op zijn dertiende stond hij al bekend als "El Perrero", wat Spaans is voor hondenjongen. In de VS stond hij bekend als "The Mexican guy who can walk a pack of rottweilers". Millan's doel is om mensen terug te koppelen naar de natuur en volgens hem kan dit het beste met een hond. Millan runt een Dog Psychology Centre in Santa Clarita Valley in Californie. Hier rehabiliteert hij honden door middel van zijn "Power of the Pack" methode, die gebaseerd is op de kracht van het roedel.
© 2014 - 2024 Janiqa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cesar Millan, de hondenfluisteraarmijn kijk opCesar Millan, de hondenfluisteraarCesar Millan, de hondenfluisteraar, bekend van het programma " The Dog Whisperer" op National Geographic wordt geprezen…
Biografie Cesar MillanCesar Millan is wereldberoemd geworden als “The Dogwhisperer” (de hondenfluisteraar). Zijn manier van werken is uniek te…
Cesar Milan in Nederland: Calm and submissiveCesar Milan staat ook wel bekend onder de naam Dog Whisperer of hondenfluisteraar. Bijna elke dag is Cesar Milan of de h…
De Cesar Millan methode: de basisDe Cesar Millan methode: de basisCesar Millan is wereldberoemd geworden als “de hondenfluisteraar”. Wereldwijd leert hij hondeneigenaren hoe ze een goede…

De waterbuffels en hun oorsprongIn Nederland is het klimaat erg geschikt voor het houden van waterbuffels. Dit komt omdat de buffel niet zo heel goed te…
Het beste voer voor hondenHet beste voer voor hondenEen goede voeding is van groot belang voor de gezondheid en de vitaliteit van uw hond. Hoewel men bij hondenvoeding mees…
Bronnen en referenties
 • http://www.raskbb.com/sybilsden/viewtopic.php?f=22&t=8510
 • http://www.thewolfcentre.co.uk/
 • http://www.lionwhisperer.co.za/
 • http://www.alltravels.com/tanzania/singida/nkonko/videos/current-video-523858
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Monty_Roberts
 • http://weeklyworldnews.com/headlines/17376/whale-whisperer/
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Cesar_Millan
 • http://www.bbc.co.uk/worldservice/assets/images/2010/02/04/100204162032_shaun_ellis_wolf466.jpg
 • https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRJ9C874CqNCebpF74FBdezFET580RKPmPb61Xuj8P-odjr6w_17Q
 • http://img.metro.co.uk/i/pix/2009/04/bearSTHNEWS_450x300.jpg
 • https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTQea1eKKbVLXU_2N4jeU5gTaE9k8mfwIPUB_ajXA1ZRAjuGJBE
 • http://www.horseandcountry.tv/sites/default/files/imagecache/640x360/images/content/horsemanship0.jpg
 • http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01571/face-to-face_1571233i.jpg
 • http://www.nationalgeographic.nl/magazine/actueel/cesar-millan-doet-een-boekje-open
 • http://thumbs.dreamstime.com/x/wild-animal-whisperer-6491417.jpg#wild%20animals%20and%20animal%20whisperer
Janiqa (4 artikelen)
Gepubliceerd: 04-02-2014
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Dieren
Bronnen en referenties: 15
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.