Lisanne, 22-06-2015
Hallo,
Binnenkort krijg ik een chihuahua pup. Nou gaat ze bij ons haar 3e inenting krijgen. Er werd mij geadviseerd om voordat ze haar 3e inenting krijgt niet met der naar buiten te gaan. Klopt dit?
Reactie infoteur, 28-02-2019
Hallo Lisanne,
Pas na de derde inenting is een pup voor de eerste keer volledig gevaccineerd. Eerder naar buiten gaan op een plek waar andere honden komen is daarom altijd een extra risico. Als het kan is uw pup even in de tuin laten een betere oplossing of in ieder geval niet op een uitlaatplek met andere honden.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw
Aafke, 21-01-2014
Aafke 21-01-2014
Had een Maltezertje gekocht van 8 weken na 3 dagen werd hij ziek. Verkoper geraadpleegd, stond in contract, teruggebracht want de DA zou bij hem komen en kon hij meteen even kijken. Paar dagen later hondje dood. Wij wisten niet wat het was. Gekeken op internet, waren meerdere ziektes met die kenmerken. Geld wel terug gekregen. Twee weken later een boomer hondje gekocht van 9 weken bij erkende kennel en vertelt van het andere hondje, hij was er niet blij mee en dacht gelijk aan parvo. Boomertje meegekregen, want hij zei dat ze goed was ingeent en dat ze er normaal bestand tegen moest zijn. 6 dagen later wordt ook dit hondje ziek [parvo] en is inmiddels overleden. wisten niet dat het virus in je huis blijft een lange tijd. Mijn vraag is, waarom hielpen de inentingen er niet tegen?
Reactie infoteur, 28-02-2019
Beste Aafke,
Er kunnen een aantal dingen spelen
1. Een pup moet meermalen worden ingeënt tegen Parvo.
2. Een pup is altijd heel kwetsbaar en heeft zelfs een kwetsbare periode om ziek te worden.
3. Parvo kan lang blijven bestaan, ook als het huis netjes is opgeruimd.
4. De inenting geeft een weerstand tegen Parvo, maar sluit besmetting met Parvo nooit geheel uit, zeker niet als het om een iets gemuteerde versie van het virus gaat.
5. Heel vervelend allemaal.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw
Moby, 24-09-2012
Ik heb een ruwharige teckel gekocht van bijna 9 weken. Na 2 dagen begon hij te braken niet eten en drinken diarree, en lusteloos eenmaal bij de dierenarts heeft hij Parvo. de fokker heeft de teckel ingeënt met 8 weken, de arts zegt dat moet met 6 weken, wat is het dan nu? Inmiddels is onze kleine pup na vele behandelingen Uitdroging antiobiotica parvo, spuit tegen misselijkheid, dwangmatig voeden Infuus en tot slot een longontsteking ingeslapen, verschrikkelijk is dat. Wij weten honderden euro's lichter dat wij er alles aan gedaan hebben.
Reactie infoteur, 28-02-2019
Beste Moby,
Verschrikkelijk. Een pup wordt in het eerste jaar driemaal ingeënt tegen Parvo: na 6, 9 en 12 weken.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw
Petra, 23-07-2010
Een vraagje; heb een pup van 6 weken heeft nog geen prikjes gehad
wannneer moet hij prikjes en hoeveel moet hij er
een pup van 6 weken bij de moeder weghalen mag niet
maar de moeder verstoote hem en had een groeiachterstand
de foker wilde hem niet meer vandaar dat hij bij mij in goede handen is en alles gaat goed
gr petra
Reactie infoteur, 23-07-2010
Beste Petra,
Na 6 weken vindt normaliter bij de fokker de puppy inenting plaats. Nu de pup bij u is moet u met de pup naar de dierenarts voor deze prik. Laat meteen de pup goed bekijken.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw
Toos, 02-01-2010
Ik sluit me aan bij Ingeborg. Het is sowieso al dat er inentingen zijn die tenminste 3 jaar werken. Het is echter realistischer aan te nemen dat, net als bij mensen, het immuunsysteem het verdere leven lang de indringers herkent en adequaat zal optreden.
Kinderen hoef je ook niet ieder jaar tegen bof, rode hond, mazelen en weet ik wat al niet meer in te enten!
Verder vind ik het een gevaarlijk advies om pups weg te houden bij andere honden. Al dan niet ingeent. Als gedragstherapeut weet ik dat het risico van het oplopen van een enge ziekte vrijwel nihil is (groepsbescherming, vrijwel alle honden zijn namelijk wel ingeent) maar de gevolgen van een gebrekkige socialisatie het leven lang te merken zal zijn.
Reactie infoteur, 02-01-2010
Beste Toos,
Het advies is om ze 10 dagen weg te houden van honden, waarvan je niet weet dat ze zijn ingeent respectievelijk niet ziek zijn.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw
Ingeborg, 18-09-2009
Ik ben het hier dus totaal niet mee eens!
Je puppy moet zeker het 1ste jaar ingeent worden, maar daarna hoeft het niet meer.
In Amerika hebben ze onderzoek gedaan en het is wetenschappelijk bewezen dat het elk jaar inenten van je hond of kat grote onzin is, en ik ben het daar mee eens.
De dierenartsen varen er wel bij(Grof geld vangen.)Onze honden zijn allemaal zeer oud geworden.12jaar, 14jaar en zelfs 18jaar! Ingeent tot het eerste jaar en daarna niets geen inentingen meer.Het is gewoon geldklopperij en gewoon een fabeltje dat honden en katten hun hele leven een coctail moeten hebben.Die coctail beschermt ze echt niet tegen kanker, epelepsie, erfelijke aandoeningen, tumoren enz.
Reactie infoteur, 18-09-2009
Beste Ingeborg,
De jaarlijkse coctail is zeer gebruikelijk. Zeker in de grote steden en op plaatsen waar veel honden komen. Ja, dat deze prik niet beschermt tegen epelepsie, erfelijke aandoeningen, tumoren en dergelijke is natuurlijk wel bekend. Was er maar zoiets.
Met vriendelijke groeten,
Zeemeeuw