Hondenrassen: Shiloh Shepherd

Hondenrassen: Shiloh Shepherd De Shiloh Shepherd is een ras in ontwikkeling, pas in de jaren 70 ontstond de eerste Shiloh Shepherd. Het ras is bedoeld om het oude type Duitse herder terug te fokken. Dit type heeft betere heupen en is mentaal sterker dan de huidige Duitse herder.

Geschiedenis

De Shiloh Shepherd is ontstaan door Tina Barber(11/11/1947 - 30/5/2011) uit de staat New York. Tina kwam in haar jeugd, die ze in Duitsland doorbracht, veel in contact met Duitse herders. Ze zag dat het ras negatief aan het veranderen was en richtte een eigen kennel op toen ze naar New York verhuisde. Het was de bedoeling dat ze het type Duitse herder uit haar jeugd opnieuw kon introduceren, een mentaal sterke hond met goede heupen.
In 1974 kreeg de kennel de naam Shiloh Shepherds en begon ze het fokprogramma met drie teven en de basis was gelegd. De puppies hadden een stabiel temperament, waren groter dan Duitse herders en hadden goede heupen.
Het ras is nog in ontwikkeling en is nog niet erkend door grotere organisaties.

Uiterlijk

De Shiloh Shepherd is een grote hond met een intelligente en krachtige uitstraling. De Shiloh Shepherd beweegt vloeiend en moeiteloos. Zijn kop moet breed zijn, maar moet wel een steeds smaller wordende snuit hebben. De brede en gespierde rug moet recht zijn met een kleine geleidelijke helling vanaf de schoft. De schofthoogte van reuen varieert tussen de 71 en 76 centimeter, de teven hebben een schofthoogte tussen de 66 en 72 centimeter. Groter is gewenst, kleiner dan de richtlijn niet.

Vacht

  • Smooth/korthaar: dit is dus een kortharige dubbele vacht. De bovenvacht bestaat uit stugge haren, de ondervacht is zacht. Rond de nek moet de vacht is dikker zijn. Dit vachttype verhaart meer dan de Plushe variant.
  • Plush/langhaar: heeft een nauwsluitende dubbele vacht van stevige dekharen en een zachtere ondervacht. Het hoofd, de snuit en de achterkant van de oren en de voorkant van de poten zijn bedenkt met korte gladde haren. De hals heeft een uitgesproken kraag.

Kleur

Het ras heeft er veel verschillende kleuren.
  • Effen: zwart, wit, creme. De lippen, oogranden en neus moeten wel zwart zijn.
  • Dual: dit is de bekende Duitse herder tekening. Een zwart masker, met zwarte dekharen op de rug. Ook binnen dit type komen verschillende kleuren voor, van zwart-tan tot zwart-zilver.
  • Bi-color: Dit type lijkt op de dual, alleen is de zwarte deken op de rug hier doorgetrokken tot over de knie.
  • Sable: dit betekent dat de haren van de aanzet tot de puntjes niet dezelfde kleur hebben. Ook hier komen verschillende kleuren voor, van goudkleurig tot donkerbruin.

Karakter

De Shiloh Shepherd is een vriendelijke reus met een hart van goud. Hij heeft een gematigd temperament is moedig en erg intelligent. Hij kan goed opschieten met andere dieren en ook voor kinderen is hij vriendelijk. Hij zal zijn roedel altijd willen beschermen. De Shiloh Shepherd zal geen onnodige agressie vertonen.

Gebruik

De Shiloh Shepherd is een prima huishond, maar hij heeft een ook een dusdanig hoge intelligentie dat hij geprikkeld wil worden. Dit ras is makkelijk te trainen en kan gebruikt worden voor agility, behendigheid, maar kan ook opgeleid worden tot hulp- of therapiehond. Door zijn sociale, kalme karakter is hij hier dus ook zeer geschikt voor.
© 2011 - 2023 Magnumijs, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Oudduitse herdershondDe Oudduitse herdershondDe Oudduitse herder lijkt zoals zijn naam al doet vermoeden op de Duitse herder. Dit artikel zal wat meer informatie gev…
Alles over de Duitse HerderAlles over de Duitse HerderDe Duitse Herder is een hond die, zoals de naam al implicieerd, uit Duitsland komt. Het is wereldwijd een erg populaire…
De Duitse HerdershondDe duitse herdershond is een van de populairste rassen ter wereld. De eerste honden stammen af van van de dieren die wer…
De Duitse HerderDe Duitse HerderDe Duitse Herder is in België het populairste hondenras. In Nederland staat het ras op een tweede plaats. Duitse Herders…

Hoe krijg ik mijn dwerghamster tam?Uw kind heeft een dwerghamster gekregen. Er is een kooi gekocht, de benodigheden zijn er dus: knuffelen maar! Helaas bli…
Agressieve hondenAgressieve honden“Bah” is het eerste van in menig hoofd opkomt als je agressieve honden tegenkomt. En waar de een zegt dat een hond nooit…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Trillhill, Wikimedia Commons (CC0)
  • http://shilohshepherds.nl/shilohshepherds.nl/
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Shiloh_Shepherd
  • http://www.doggy.net/
Magnumijs (6 artikelen)
Gepubliceerd: 07-06-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.