Alles over de Duitse Herder

Alles over de Duitse Herder De Duitse Herder is een hond die, zoals de naam al implicieerd, uit Duitsland komt. Het is wereldwijd een erg populaire hond die zelfs in Hollywood naam heeft gemaakt. Hieronder zal ik wat informatie verschaffen over dit opmerkelijke hondenras.

Land van herkomst

Duitsland.

Aanleg

Wordt naast Gezinshond gebruikt voor meerdere doeleinden.

Grootte

De schouderhoogte varieert bij reuen van 60 tot 65cm en bij teven van 55 tot 60 cm.

Vacht

De Duitse Herder kan verschillende typen vacht hebben: Langhaar, langstokhaar of stokhaar. De vacht kan zwart, askleurig, ijzergrauw of eenkleurig zijn, met regelmatige bruine of gele aftekeningen.

Verzorging

De vacht van deze hond heeft relatief weinig verzorging nodig. Alleen in de ruiperiode is het goed de dode en losse haren te verwijderen met een borstel.

Aard

Intelligente en leergierige hond, erg gehoorzaam, vriendelijk, sociaal, temperamentvol, waaks, beschermend, moedig. Enorm trouw aan zijn baas.

Opvoeding

De Duitse herder is de meest gebruikte blindegeleidehond ter wereld. Daarnaast is hij ook de meestgebruikte lawinehond, speurhond, waakhond en politiehond. Met name door hun gehoorzaamheid zijn ze erg populair. Daarnaast bied hun enorme leergierigheid veel perspectief. De herder hecht erg veel waarde aan zijn baas en heeft daarom veel behoefte aan contact. Dus als u weinig tijd hebt, is het verstandig geen herder aan te schaffen.

Sociale aanleg

Duitse Herders kunnen, mits ze goed gesocialiseerd en opgevoed zijn, prima overweg met andere honden, andere dieren en kinderen. Waaks zijn ze wel, dus bezoekers kunnen wat geblaf verwachten. Herders zullen niet snel weglopen.

Beweging

Als huishond zal hij niet op en top gelukkig zijn zonder regelmatig hard te werken voor zijn baas. Alleen gezelligheid is niet genoeg voor deze hond, u doet er goed aan u aan te sluiten bij een vereniging om zo activiteiten te ondernemen met uw hond. U moet denken aan dingen in de vorm van behendigheid, gehoorzaamheid, africhting, speuren of iets dergelijks.
Begin alleen niet te vroeg met zware belasting, voor grote honden geld dat hij tijdens de groei fase alle energie nodig heeft voor de ontwikkeling van botten en spieren.
© 2008 - 2020 Baasb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hond kopen: fokker of asiel?Ben jij van plan om een hond te kopen? Het eerste waar je dan goed over na moet denken is of je een hond bij een fokker…
Rashonden: Witte HerderRashonden: Witte HerderHoewel de Witte Herder lijkt op de Duitse Herder, is het geen witte variant van dit ras. Het is een afstammeling van ver…
Welke puppies kiest u uit?Welke puppies kiest u uit?Pup aanschaffen? Eindelijk naar de fokker om een puppy uit te kiezen. Uw hart bonst, want welke pup moet u kiezen en kun…
De Duitse HerdershondDe duitse herdershond is een van de populairste rassen ter wereld. De eerste honden stammen af van van de dieren die wer…

Alles over de Franse BulldogHoe dit ras is ontstaan is niet zeker, vermoedelijk heeft de Engelse Bulldog hierbij een rol gespeeld. Toen in 1820 de h…
Het Arabisch Volbloed paard: mythen en herkomstHet Arabisch Volbloed paard: mythen en herkomstDe arabische volkeren noemen de Arabische Volbloed (Arabier) 'Keheilan', wat 'door en door zuiver bloed' betekent. Het A…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Alles over de Duitse Herder"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Lalie, 16-03-2012 09:54 #1
Kunt u mij vertellen wie de duitse herder heeft ondekt?

Infoteur: Baasb
Laatste update: 23-10-2008
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!