Sluierstaartgoudvis

Sluierstaartgoudvissen zijn mooie maar ook kwetsbare vissen. Je hebt ze in allerlei kleuren en er zijn veel verschillende soorten. Sluierstaartvissen hebben ruimte nodig en ze mogen dus niet in een vissenkom gehouden worden.

Aquarium kopen

Bij het aanschaffen van een sluierstaartgoudvis is het belangrijk dat er met een aantal dingen rekening gehouden word. Een sluierstaartgoudvis kan wel 20 jaar oud worden en rond de 20 cm lang bij een goede verzorging. Dit is iets waar veel mensen niet bij na denken. Ook heeft een sluierstaartgoudvis ongeveer 50 liter water nodig per vis. Bij het aanschaffen van een sluierstaartgoudvis moet hier rekening mee gehouden worden. De vissen zijn niet graag alleen dus de beste optie is om een groot aquarium te kopen van minimaal 60 cm lang waar meerdere vissen in kunnen zwemmen. Sluierstaartvissen kunnen het beste gehouden worden op kamertemperatuur.

Soorten sluierstaartgoudvissen

  • Leeuwekop
  • Oranda
  • Hemelkijker
  • Blaasoog
  • Panda
  • Ryukin
  • Pearscale
  • Moor
  • Butterfly

Voer

Sluierstaartgoudvissen hebben ander voer nodig dan andere goudvissen. Ze hebben voer nodig wat naar de bodem zinkt. Hierdoor zullen ze geen overbodig lucht binnenkrijgen waardoor ze last kunnen krijgen van hun zwemblaas. Geef de vissen niet teveel eten. Ze moeten hun eten binnen een paar minuten op kunnen eten zodat er geen resten in de bak blijven liggen. De sluierstaartvissen kunnen ook best een dag zonder eten. Het is dus niet noodzakelijk ze elke dag te voeren als er maar regelmaat in zit. Te veel voeren kan leiden tot verstoppingen.

Verzorging

Sluierstaartgoudvissen hebben een goede verzorging nodig. Het is van belang dat het water niet in 1x in zijn geheel word verschoond maar het beste is om wekelijks 20% van het water te vervangen. Zet dit kraanwater een dag van tevoren klaar in dezelfde ruimte zodat het water dezelfde temperatuur aanneemt als het water uit het aquarium. Dan haalt u 20% van het water uit het aquarium en vult het vervolgens aan met het klaargezette water. Ook moeten losdrijvende stukjes van de waterplanten uit de bak gehaald worden omdat dit kan gaan rotten. Bij de dierenspeciaal zaak kun je teststrookjes kopen waarmee je de waterwaardes kunt meten.

Waterplanten

Waterpest is een geschikte plant voor in het aquarium bij de goudvissen. Dit geeft ze beschutting en ze eten er ook van. Ook helpt de waterplant om het water schoon te houden.

Bodembedekking

Sluierstaartgoudvissen vinden het erg fijn om de bodem om te woelen. Het is dus erg belangrijk dat er geen scherpe steentjes op de bodem liggen waar ze zich aan open kunnen halen.

Een vis kopen

Als u besluit een sluierstaartgoudvis aan te schaffen kunt u het beste om naar een dierenwinkel gaan waar ze een grote aquarium afdeling hebben. Let er op dat alle vissen in de bak er gezond uit zien. De rugvin mag niet hangen, geen scheef zwemmende vissen en geen aangetaste vinnen. Mocht hier wel sprake van zijn kunt u het beste besluiten uw vis ergens anders te kopen.
© 2011 - 2024 Nice, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ziekten en kwaaltjes bij goudvissenZiekten en kwaaltjes bij goudvissenDe goudvis is verwant aan de karper en komt oorspronkelijk uit China en Japan. Het houden van goudvissen is geen dure ho…
Carassius Auratus - GoudvisCarassius Auratus - GoudvisWat je op het plaatje hiernaast ziet, is wel het grootste misverstand dat er bestaat over de goudvis: hij mag absoluut n…
De goudvis, populaire koudwatervisDe goudvis, populaire koudwatervisDe Latijnse naam van de goudvis is Carassius auratus en behoort tot de familie van de karperachtigen (Cyprinidae). Het i…
Goudvissen verzorgenGoudvissen verzorgenHet is misschien moeilijk te geloven maar goudvissen kunnen tot 25 jaar of ouder worden wanneer ze een goede verzorging…

Huisdieren: stress herkennen en verhelpen bij onze katHuisdieren: stress herkennen en verhelpen bij onze katKatten hebben altijd al iets mysterieus gehad. Toch, of juist daarom, zijn ze wellicht onze meest geliefde huisdieren. K…
Een dikke kat, wat nu?Een dikke kat, wat nu?We letten als mensen steeds meer op onze gezondheid en langzaam maar zeker sijpelt dit ook door naar de gezondheid van o…
Nice (48 artikelen)
Laatste update: 27-03-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.