Het hondenbeleid in Den Haag

Het hondenbeleid in Den Haag Het verzorgen van een hond kost veel tijd en geld. Een boete krijgen omdat uw hond losloopt of omdat u geen poepzakjes bij zich heeft is dan ook helemaal niet welkom. In Den Haag zijn de handhavingteams streng, dus is het voor u van belang te weten wat wel en wat niet kan!

Honden in de stad

Zoals in elke stad is er ook in Den Haag een speciaal hondenbeleid. Dit beleid zorgt er voor dat zowel honden als mensen prettig met elkaar in de stad kunnen leven. In stedelijke gebieden is het vaak lastig een hond op te voeden en uit te laten. Veel verkeer en drukke straten zijn nu niet echt de beste plek daarvoor.

Daarom is er de “Hondenkaart”. Op deze hondenkaart staat alles wat je als hondenbezitter moet weten in de stad Den Haag. Het is belangrijk dat iedere hondenbezitter zich aan die afspraken houdt, om te voorkomen dat alle hondenbezitters over een kam worden geschoren en de plekken waar honden welkom zijn steeds zullen afnemen.

Loslopen

In de stad is het verboden om de hond los te laten lopen. Het dier moet ten alle tijden aangelijnd zijn. In Den Haag zijn er natuurlijk wel voldoende plekken om de hond los te laten lopen, zoals Landgoed Marlot of het Zuiderstrand. Deze plekken worden uitlaatgebieden en uitrengebieden genoemd. Handhavingteams zijn erg streng en controleren veel. Zeker op de plekken waar het verboden is voor honden.

Hondenpoep

Niets is smeriger dan met je nieuwe schoenen in een verse hondendrol stappen. Het is vies, het stinkt en het is niet erg vriendelijk van de hondenbezitters als hij deze drol niet opruimt. Dit is namelijk in Den Haag wel de regel. Ook op de uitlaatplekken en losloopgebieden bent u verplicht om de uitwerpselen van de hond op te ruimen. Een goede zaak natuurlijk, zo houden we allemaal de stad schoon.

Opruimmiddelen

Sinds een aantal jaren is het zelfs verplicht om altijd voldoende opruimmiddelen op zak te hebben. In Den Haag kunt u op de Stadsdeelkantoren gratis papieren zakjes halen hiervoor. Echter zijn er tegenwoordig handige zakjesdispensers te koop die u aan de riem kunt hangen. U moet dus altijd kunnen aantonen dat u voldoende poepzakjes bij zich heeft.

Honden op het strand

Honden zijn het hele jaar door van harte welkom op het strand. Buiten het badseizoen (15 mei t/m 1 oktober) is het gehele strand toegankelijk voor honden om los te lopen. In Den Haag kunt u dus van Monster tot aan Wassenaar strandwandelen!

Tijdens het badseizoen zijn er enkele regels verbonden aan het strandwandelen met de hond. Honden zijn in het badseizoen op gedeeltes van het Zuiderstrand en het gehele Noorderstrand de gehele dag welkom. Op de overige delen van het strand zijn honden alleen tussen 21.00u en 7.00u welkom.
© 2009 - 2024 Dekonink, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De leukste hondenuitlaatplekken in Den Haag en omstrekenDe leukste hondenuitlaatplekken in Den Haag en omstrekenOp stap gaan met je trouwste vriendje is natuurlijk het leukst wat er is. vooral wanneer je ongestoord kunt genieten van…
Waar moet je op letten als je een podenco adopteert?Waar moet je op letten als je een podenco adopteert?De podenco krijgt anno 2017 steeds meer bekendheid. De meeste podenco’s die in Nederland leven zijn geadopteerd door een…
Losloopgebieden voor honden in UtrechtLosloopgebieden voor honden in UtrechtEr zijn nog best veel stukken waar de hond los mag echter zijn dit vaak kleine gedeeltes en kunt u een boete krijgen als…

Opvoeding puppies en kittensOpvoeding puppies en kittensJonge dieren zijn bijna per definitie leuk, maar het blijkt dat we relatief weinig weten over de opvoeding van het jonge…
Een droomhuis voor je konijnWilde konijnen graven holen, rennen holderdebolder achter elkaar aan en schieten weg als er gevaar dreigt. Al hippend et…
Bronnen en referenties
  • http://www.denhaag.nl/web/file?uuid=e6d84cb7-ea19-484f-85ff-aca68cda8b62&owner=bfadc11e-971e-465e-b613-5da689f27cd0&contentid=7164
Dekonink (32 artikelen)
Laatste update: 12-08-2010
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.