Wat is een dierentolk?

Wat is een dierentolk? Een dierentolk, wat is dat eigenlijk? Het is een begrip dat we steeds vaker tegenkomen. Steeds meer mensen bieden zich aan als dierentolk. Een dierentolk zegt telepatisch contact te kunnen maken met dieren, zowel met levende dieren als met overleden dieren.

Communiceren met dieren

Een bekende Nederlandse dierentolk is Cecilia van der Drift. Ze werd vooral bekend na de afleveringen van de AVRO waarin zij verscheen als dierentolk. In dit programma maakte Cecilia contact met verschillende dieren om problemen op te lossen. Ze heeft ook een boek geschreven over telepathie met dieren “Dieren aan het woord” en ze geeft cursussen en consulten. Hierdoor werd er in Nederland ineens meer aandacht geschonken aan het fenomeen; de dierentolk.

Communiceren met dieren wordt door de dierentolken niet uitgelegd als iets nieuws of als controversieel of zweverig. Volgens de dierentolken zijn mensen te ver verwijderd geraakt van de natuur en is in wezen iedereen in staat te communiceren met dieren. We moeten daarvoor onze intuïtie beter ontwikkelen. We leven in een wereld waarin alles zo zeer rationeel benaderd wordt, dat we de kracht van de intuïtie bijna vergeten.

Veel mensen zijn sceptisch over dit soort onderwerpen. Maar hoe vaak komt het niet voor dat we aan iemand denken en diegene enkele seconden later opbelt, of dat we weten wat een ander gaat zeggen? Telepathie betekent dat je gaat leren je eigen gedachten en gevoelens te onderscheiden van anderen. Het is een taal die verder gaat dan onze vijf zintuigen. Door de drukte van alledag zijn we bijna vergeten om alleen maar te “zijn”.

Dierentolken

Een andere bekende dierentolk is Carol Gurney. Zij spreekt over “De Taal van het Hart”. Zij legt in haar boek “Communiceren met dieren” uit dat als je wilt leren communiceren met dieren je langzameraan moet doen, in je midden moet komen, je hart moet openen en je denken te verduidelijken en uit te breiden. Men moet zijn intuïtieve gaven zodanig ontwikkelen dat het mogelijk wordt om telepathisch te communiceren. Je kunt dit het beste doen door er voor open te staan en er vertrouwen en lol in te hebben terwijl je contact met dieren maakt. Maar daarvoor moet je eerst beter contact met jezelf leren maken. De belangrijkste stap in het ontwikkelen van je intuïtie is dat je zowel lichamelijk als geestelijk leert te ontspannen. Je met ´stil´kunnen worden en dat is voor veel mensen heel moeilijk omdat er altijd 101 gedachten door ons hoofd spoken. Daarom moeten we beginnen met mediteren om onze geest vrij en leeg te maken. Daarna is het nodig om je hart te openen. Op die manier geven we onszelf ruimte voor degene die we zijn en doen we dit ook voor de dieren. Op die manier komen we op diepere niveau´s van communicatie en vertrouwen en kunnen we contact maken met dieren.

Hoe kunnen dierentolken als Cecilia van der Drift, Carol Gurney en vele anderen informatie verzenden of ontvangen van een dier? Ze geven aan dat, dat op vele manieren mogelijk is. Ze krijgen informatie door, door middel van gedachten, woorden, emoties, beelden, fysieke of spitituele gevoelens. De ene manier van informatie ontvangen of verzenden werkt voor de een beter als voor de andere. Als dierentolk mediteer je totdat je zó stil van binnen bent dat je de gedachten van het dier waarop je je concentreert, kunt opvangen. Voor het dier in kwestie is het helemaal makkelijk, want een dier communiceert altijd al via lichaamstaal en telepathie.

Cursussen

Ook in Nederland worden verschillende cursussen aangeboden op het gebied van communiceren met dieren. Voor de één zal het altijd hokusspokus blijven, terwijl de ander er veel baat bij heeft en zegt dat hij niet alleen met dieren heeft leren communiceren maar ook zichzelf beter heeft leren kennen.
© 2008 - 2020 Faffie, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De dierenfluisteraar: wat doet zo iemand?De dierenfluisteraar: wat doet zo iemand?Het begon met de paardenfluisteraar: iemand die via bijzondere gaven communiceert met paarden en informatie boven haalt…
Het huisdierencrematorium en de DierenboomHet huisdierencrematorium en de DierenboomNa het overlijden van uw huisdier kunt u ervoor kiezen om uw huisdier naar een huisdierencrematorium te brengen. In dit…
Een huisdier voor iedereenEen huisdier voor iedereenNederlandse gezinnen hebben vaak een huisdier, het hoort er bij. Wie neemt het initiatief, wat is het effect en waarom n…
Als je huisdier dood gaatAls je huisdier dood gaatIedereen die een huisdier heeft kent de angst. Wat als het dier ziek word? Wat als het dier oud word? De meeste huisdier…

De Turkse AngoraEen van mijn hobby's zijn mijn katten. Vier daarvan zijn Turkse Angora's. De eerste Turkse Angora in huis was de odd-eye…
Omgaan met cavia'sOmgaan met cavia'sCavia's zijn lieve dieren, maar ze kunnen heel snel angstig worden. Een gelukkige cavia is een cavia die zich altijd op…

Reageer op het artikel "Wat is een dierentolk?"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Faffie
Gepubliceerd: 11-03-2008
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Schrijf mee!