Speeltjes voor ratten

Ratten houden van spelen. Ze zijn altijd druk in de weer. In dit artikel bespreek ik de allerleukste speeltips voor ratjes. Bijzondere, originele en leuke speeltjes. En natuurlijk een aantal speeltjes die je zelf kunt maken. Op internet zijn heel veel tips te vinden voor rattenspeeltjes. Er staan hele leuke filmpjes op YouTube en als je zoekt bij verschillende online dierenwinkels dan vind je ook vaak hele leuke dingen. Ik vind zelf dat ze bij Engelse dierenwinkels hele leuke en originele dingen verkopen en die zal ik ook hier plaatsen. Tegenwoordig kun je makkelijk in het buitenland dingen bestellen, let dan wel op de verzendkosten, die kunnen soms erg duur zijn. Gelukkig zijn heel veel leuke dingen ook in Nederland verkrijgbaar.

Silent Spinner

Dit looprad is een echte musthave, vooral jongere ratten maken hier graag gebruik van. Ze kunnen soms de hele nacht hierin lopen, maar geen zorgen. Deze Silent Spinner is zo goed als stil. Je kan hem ophangen aan de tralies, maar er zit ook een standaard bij die je kunt gebruiken. Kies voor ratten de maat van 29 cm. De andere maten zijn niet geschikt voor ratten, daar kunnen ze rugproblemen van krijgen.

Flying Saucer

De Flying Saucer is ook leuk voor ratten. Niet elke rat zal hier gebruik van maken, maar het is zeker een leuke toevoeging in je kooi. Kies ook hier voor de grote maat.

Sputnik XL

Deze leuke plastic huisjes zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ratten slapen er graag in en ze zijn makkelijk schoon te houden.

Hangmatjes

Hangmatjes zijn een echte musthave voor ratten. Op internet zijn veel webwinkels die hangmatjes verkopen. Als je een beetje handig bent kun je ze ook zelf maken.

Buizen

Ratjes zijn ook dol op buizen. Ze rennen er graag door en soms slapen ze er ook in. De buizen van Ferplast zijn zeer geschikt. Deze zijn makkelijk schoon te maken, te koppelen en op te hangen.

Iglo's

De zogeheten Iglo's zijn plastic huisjes. Veel ratjes zullen zo'n huisje erg waarderen om in te slapen.

Rope bridge / klimtouw

Een touw door de kooi gespannen is goed voor hun balans en ze zullen er graag over heen rennen.

Cargonet

Ook een cargo net vinden ratjes erg leuk. Ze klimmen er graag op. Het is ook goed voor hun evenwicht en coördinatie.

Wilgenbrug

Een wilgenbrug wordt ook altijd gewaardeerd. Ze kunnen er mee spelen, aan knagen en in slapen.

Houten huisjes

Houten huisjes zijn ook altijd geliefd om in te slapen of om aan te knagen. Ook klimmen ze er graag op. De meeste houten huisjes kun je makkelijk schoon boenen, zodat je geen vieze geurtjes heb.

Houten trappetjes

Leuk om over heen te rennen en aan te knagen.

Slaapbedje

Lekker voor in de winter, op koude dagen. Een slaapbedje. Sommige ratjes houden van slopen, dus het kan wel zijn dat het bedje binnen een week kapot geknaagd is.

Happy Pet Chinchilla Coco Fun

Dit knaagspeeltje is ook geliefd bij ratjes, ze kunnen er lekker mee spelen en aan knagen.

Touwbal

Een touwbal is ook leuk om mee te spelen en aan te knagen.

Savic Circus

Dit leuke huisje met drie ingangen vinden ratjes ook erg leuk. Ze zitten ook graag bovenop. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Glazen pot

Een grote glazen pot, van bijvoorbeeld grote augurken is leuk als huisje.

Papegaaienspeelgoed

Iets wat heel erg geschikt en leuk is voor ratjes is papegaaienspeelgoed. De touwen en de houten blokjes zijn populair om aan te knagen. Plus het is niet schadelijk voor dieren.

Kong

Met dit speeltje moet je je ratjes wel onder toezicht houden, maar ze vinden het superleuk om de Kong kapot te knagen.
© 2013 - 2020 Linda1986, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Zelf speeltjes maken voor rattenZelf speeltjes maken voor rattenRatten zijn gek op speeltjes, huisjes en hangmatjes in hun kooi. Aangezien ze ook graag dingen slopen is het veel goedko…
Ziekte bij ratten: tumoren, luchtwegproblemen en parasietenZiekte bij ratten: tumoren, luchtwegproblemen en parasietenTamme ratten zijn erg leuke huisdieren, helaas worden ze niet heel oud en zijn ze erg gevoelig op hun gezondheid. Bij aa…
Ratten en verzorging ervanRatten en verzorging ervanAlles over ratten. De huisvesting van een rat.Verzorging ervan.Voortplanting van een rat en nog veel meer informatie.Voo…
Rat als huisdierDe meeste mensen zien ratten niet als huisdier, maar als enge, vieze en nare dieren. Het tegendeel is waar, ratten zijn…

Positieflijsten, de Wageningse wetenschapOnze overheid wil per 1 januari 2014 de Positieflijst voor zoogdieren invoeren. Dat is een politieke keuze, een meerderh…
Gezondheid hond: voetenGezondheid hond: voetenEen hond loopt met zijn voeten overal overheen. Zo wandelt hij over grind, in de winter over ijs en in de zomer over de…

Reageer op het artikel "Speeltjes voor ratten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Linda1986
Gepubliceerd: 09-08-2013
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Schrijf mee!