Een verzorgpony zoeken
Sommige mensen krijgen een verzorgpony aangeboden, maar niet iedereen heeft dat geluk. Meestal moet je er zelf naar opzoek gaan. Een verzorgpony zoeken kun je op verschillende manieren doen. Je kunt rondvragen in je kennissenkring, briefjes ophangen en online een advertentie plaatsen.
Vraag rond in je kennissenkring
Als je opzoek bent naar een verzorgpony, heb je zeer waarschijnlijk al contact met mensen die ook iets met paarden doen. Het kan zijn dat je mensen kent die zelf een paard hebt waaraan je zou kunnen vragen of je die mag verzorgen. Misschien rijd je zelf op een manege of ponyclub, hier kan je ook veel rondvragen. Andere lesklanten of je instructeur weten misschien iets voor je te vinden.
Hang briefjes op
Zeker als je geen verzorgpony kunt vinden door na te vragen bij kennissen, is een briefje ophangen erg handig. Je kan ze op je school, werk, manege, ponyclub, een ruitershop of zelfs de plaatselijke supermarkt ophangen. Als je dit doet, hoef je er geen hele verhalen op te zetten. Mensen die je briefje op zulke plekken zien hangen hebben meestal niet de tijd om grote stukken tekst te lezen. Het best is om op het briefje te zetten wie je bent, je leeftijd, wat je zoekt en je telefoonnummer of e-mailadres. Mochten ze iets voor je weten, dan kunnen ze zo contact met je opnemen en dan kan er verder over de details gepraat worden en misschien al wel een afspraak gemaakt worden om eens te komen kijken.
Plaats online een advertentie
De meest bekende site om advertenties op te plaatsen is natuurlijk marktplaats.nl. Bij deze site kan je je kosteloos aanmelden en het gebruik ervan is erg makkelijk. In je advertentie is het belangrijk dat je genoeg informatie zet. Naast iets over jezelf, je leeftijd, wat je zoekt en je telefoonnummer of e-mailadres is het belangrijk dat je ook wat vertelt over de ervaring die je al hebt met paarden. Ben je opzoek naar een verzorgpony waar je ook op kan rijden, vermeld dit dan duidelijk in de advertentie en zet je gewicht erbij. Wil je niet perse rijden of misschien liever helemaal niet, is dit ook goed om te vermelden in de advertentie. Op deze manier trekt je de juiste ponyeigenaren aan met je artikel. Eventueel kan je nog een foto van jezelf aan je advertentie toevoegen, zo kunnen mensen een beetje inschatten met wie ze te maken hebben. Zorg ervoor dat je advertentie er verzorgd uitziet. Kijk hem dus nog even na op spellingfouten en wees eerlijk met wat je schrijft. Niets vinden ponyeigenaren vervelender dan er later achterkomen dat hun verzorger minder kan dan hij of zij in de advertentie heeft gezet. Als je nog niet alles kan, je kan bijvoorbeeld nog niet longeren, zijn eigenaren vaak wel bereid om je even op weg te helpen. De meeste paardeneigenaren waarderen het wel als je als verzorger wel je handen uit de mouwen wilt steken en in ruil voor rijden klusjes wilt doen. Deze klusjes kunnen bijvoorbeeld bestaan uit uitmesten, longeren en tuigage schoonmaken en invetten.
Naast zelf een advertentie op marktplaats plaatsen, is het ook een handige site om te zoeken naar advertenties met namen als ‘Verzorger gezocht’. Handig is dat je op marktplaats ook je postcode kunt invullen en de maximale afstand waar mensen met advertenties zich mogen bevinden. Zo kun je makkelijk een verzorgpony vinden die dicht genoeg bij jou in de buurt is. Zoekwoorden die je zou kunnen invullen zijn: Verzorger gezocht, Verzorgpaard aangeboden of Verzorgpony aangeboden.
Site's waar je een advertentie kan plaatsen of kan zoeken naar een verzorgpony
Marktplaats
Bokt
Als je eenmaal een mogelijk adres hebt gevonden waar je een pony kan verzorgen, kan je een afspraak maken met de eigenaar om langs te komen. Jullie kunnen elkaar zo beter leren kennen, je kunt kijken of de pony je wat lijkt en er kunnen al afspraken gemaakt worden. Deze afspraken kunnen bijvoorbeeld bestaan uit eventuele klusjes die je moet verrichten en de dagen waarop je kunt komen. Zorg ervoor dat je dit soort dingen ook echt goed afspreekt zodat er later geen onduidelijkheid over ontstaat. Vind je het spannend om bij iemand langs te gaan die je niet kent, dan kan je de eerste keer misschien een ouder, broer/zus of vriendin meenemen.