Het Marwari paard

Het Marwari paard Het Marwari paard Het Marwari paard is niet heel erg bekend in Nederland. Dit paard is herkenbaar door hun vorm in hun oren die naar elkaar toe lopen. Graag meer weten over dit interessante paardenras? Lees dan dit artikel.

De geschiedenis van het paardenras

Het Marwari paard is een ras wat een lange geschiedenis kent en is ontstaan in Marwar. Het begon in de oorlog waarbij de paarden vooral in families die erg rijk waren voor kwamen. Koninklijke families en strijders in India reden op de Marwari paarden om zo de tegenstander tegen te gaan in de oorlog. Deze families en strijders fokten deze paarden.

Marwari paarden zijn immers erg sterke paarden en hebben veel uithoudingsvermogen. Het Marwari paard is de meest krachtige symbolische status van de Koninklijke families en de strijders. Door deze status mochten alleen de mensen van adel op de Marwari paarden rijden. De Marwari paarden overleefden de slacht groothandel en de castraties.

Dit allemaal door de Rajput familie die erg veel van paarden houden en het Marwari ras in leven hielden. Het paardenras stond later alsnog op uitsterven door de Britse overheersing op India en de democratisering. In 1995 hebben ze hier een stokje voor gestoken en is het Horse society of India opgezet om het paardenras te redden.


Het exterieur van de Marwari

Het eerste wat natuurlijk opvalt aan de Marwari zijn de gekrulde oren. Het Marwari paard heeft een schofthoogte van ongeveer 1.50 meter. Alle kleuren zijn toegestaan bij dit paardenras. Het Marwari paard bevat een hoog percentage Arabisch bloed en zijn verwant met de Kathiawari’s.

De paarden kunnen erg goed tegen extreme temperaturen. Ze passen zich hier op aan. Het Marwari paard staat erg hoog op hun benen en hebben sterke hoeven. Het exterieur van het Marwari paard is op zijn leefruimte afgestemd. Het paard leeft in een omgeving bij de woestijn en zijn vacht is daar dus ook op aangepast. De vacht is erg fijn en zacht. Het Marwari paard heeft een zeer gespierde achterhand hals en een zeer sterke compacte rug.

Het karakter

Het Marwari paard is een erg sterk paard. Daarom is dit paard ook gekozen om mee te strijden in de oorlog. Het paard beschikt over een groot uithoudingsvermogen, wat ook wel nodig is geweest in de geschiedenis. Het Marwari paard wil graag voor je werken en de wil om alles te overwinnen. Het Marwari is erg trots en zou je altijd erg trouw blijven. Dit paardenras kan iedere ruiter op zijn rug dragen, het Marwari paard kan zich makkelijk aanpassen.


Gebruik van dit paardenras

Marwari paarden werden vroeger vooral in de oorlog gebruikt. Het ras is erg sterk en was een paard van adel.
Marwari paarden zijn erg zeldzaam. Het paard wordt vaak gedemonstreerd in India in shows. Dit paard beschikt ook over de tölt. Zo kan het paard erg lange afstanden afleggen in zijn leefgebied.
© 2012 - 2024 Lisateamo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dressuur: wanneer moet je in het B starten?Dressuur: wanneer moet je in het B starten?Dressuur is een aantal gymnastische oefeningen voor het paard. Met dressuur wordt het paard soepel en gehoorzaam gemaakt…
Het Friese paardHet Friese paard. Een mooi en vriendelijk paard met veel behang en een trotse houding. Het lichaam is sterk, breed en co…
Een eigen paard? Het kiezen van een paardEen eigen paard? Het kiezen van een paard'Een paard, een paard, mijn koninkrijk voor een paard!' Is een wereldberoemde zin. Paarden zijn dan ook geweldige dieren…
Paard: boomloze zadelsIn een Engels rijzadel zit een ijzeren of kunststof boom, die het zadel zijn vorm geeft. Boomloze zadels hebben in plaat…

Orka Gudrun: Het Nederlandse goudmijntjeOrka Gudrun: Het Nederlandse goudmijntjeDolfinarium Harderwijk heeft in haar geschiedenis plaats geboden aan meerdere orka’s . Maar één orka bleef voor lange ti…
Orka Morgan: Ons meest recente handelswaar?Orka Morgan: Ons meest recente handelswaar?Wie heeft er niet van gehoord: De zieke Orka Morgan die werd gevangen in de Waddenzee en behandeld in dolfinarium Harder…
Bronnen en referenties
  • http://www.horsemarwari.com/
  • http:///www.bokt.nl
Lisateamo (19 artikelen)
Gepubliceerd: 20-01-2012
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Dieren
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.