White Pearl-garnalen in het aquarium

White Pearl-garnalen in het aquarium De White Pearl is een echte blikvanger in het aquarium. Door zijn helwitte kleur valt hij goed op. Daarnaast zijn deze garnalen makkelijk te kweken.

De White Pearl-garnaal

De White Pearl is ook bekend onder zijn Latijnse naam: Neocaridina cf. Zhangjiajiensis sp. White Pearl. Ook wordt hij wel Snowball Garnaal of White Spotted Pearl Shrimp genoemd. Het moge duidelijk zijn dat hij deze bijnamen te danken heeft aan zijn witte kleur.

  • Herkomst: China (meestal wordt er nakweek verkocht)
  • Lengte: 3 centimeter
  • Geslachtsonderscheid: mannetjes blijven kleiner
  • Leeftijd: 1,5 jaar

Verzorging

Houd White Pearl-garnalen met minimaal tien exemplaren. Net als andere garnalen is het een echt groepsdier, houd je ze met te weinig dan zullen ze hun normale gedrag niet vertonen. Hoe meer, hoe beter dus!

Waterwaardes

  • Temperatuur: 18 tot 25 graden (23 a 25 is optimaal)
  • PH: 6 tot 7

De overige waterwaardes zijn niet zo van belang, zorg wel altijd voor een lage nitriet/nitraat-waarde, maar dat spreekt voor zich. Ook een lage koperwaarde (Cu) is een vereiste.

Aquarium voor garnalen

Het is aan te raden een speciaalaquarium in te richten voor garnalen, ze vormen voor de meeste vissen een fijne aanvulling op de dagelijkse maaltijd. Houd liever niet meerdere garnalensoorten bij elkaar, omdat deze diertjes heel makkelijk onderling kruisen. Hierdoor zul je zeer zwak, vaak zelfs onvruchtbaar nageslacht produceren, en bovendien houd je dan geen "rasgarnalen" meer over. Het aquarium hoeft niet groot te zijn, de veelverkochte Aqua40 vormt een prima onderdak voor je garnalen. Dit aquarium bevat 24 liter water, hierin kun je zo'n 100 White Pearl-garnalen onderbrengen.

Net als andere garnalen is een flinke pluk Javamos of andersoortig mos is het aquarium zeer aan te raden. Dit mos is een ideale schuilplaats voor het jongbroed. Zorg verder voor wat zuurstofplanten. Felgroene planten (Javavaren, Cabomba) dienen de voorkeur, omdat de spierwitte White Pearl-garnaal hier extra mooi op uitkomt. Om dezelfde reden kun je het beste een donkere bodem aanbrengen in het aquarium. Ook een stuk kienhout wordt zeer op prijs gesteld.

Voeding

Het favoriete voer van deze garnaal is gedroogd beukenblad. Verder zijn het alleseters, vooral groenvoer nemen ze goed op: gekookte (of geblancheerde) groentes, algen, diepvriesvoer, voedertabletten en allerhande voer dat je normaal aan aquariumvissen geeft.

White Pearl garnalen kweken

Na drie maanden zijn White Pearl-garnalen geslachtsrijp en dus volwassen. De kweek is vrij eenvoudig, de soort is zeer productief (zo'n 20 eieren per worp.) Per vrouwtje kun je ongeveer elke twee maanden eitjes verwachten. De eitjes zijn helwit van kleur, en de jongen zijn al vanaf hun geboorte spierwit. De draagtijd van een White Pearl-garnaal bedraagt drie tot vier weken. Het onderscheid tussen de twee geslachten is vrij makkelijk te zien: de vrouwtjes zijn groter dan de mannetjes. Buiten de zwangerschap hebben de vrouwtjes een lichtgekleurd "schild" achter op de kop, de eivoor. Dit verschijnsel doet zich ook voor bij Vuurgarnalen.

Als je meerdere garnalensoorten samen wilt houden, check dan het volgende Kruisschema.
© 2007 - 2024 Funkyfish, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dieren en planten in een nano aquariumSteeds meer mensen kiezen er voor om een klein aquarium neer te zetten, een zo geheten nano aquarium. Een klein bakje wa…
Regenbooggarnalen in het aquariumRegenbooggarnalen in het aquariumDe regenbooggarnaal is een van de vele garnalensoorten die erg populair zijn in de aquariumwereld. Geen wonder: deze gar…
Crystal red-garnalenCrystal red-garnalenVan alle garnalen die geschikt zijn voor het aquarium, is de crystal red-garnaal toch wel de mooiste. Hij is dan ook het…
Tijgergarnalen in het aquariumTijgergarnalen in het aquariumTijgergarnalen zijn echte blikvangers in het aquarium, met hun felgekleurde strepen. Ze zijn makkelijk te houden, en daa…

Appelslakken in het aquarium houdenAppelslakken in het aquarium houdenHoewel de meeste aquarianen slakken zoveel mogelijk proberen te weren uit hun aquarium, is de Appelslak een vrij populai…
Japonicagarnalen in het aquariumJaponicagarnalen in het aquariumDe populariteit van het houden van garnalen in het aquarium neemt snel toe. En terecht. Garnalen zijn leuke beestjes, en…
Bronnen en referenties
Funkyfish (226 artikelen)
Laatste update: 17-01-2020
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Dieren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.