Vlooien in de tuin verwijderen en verjagen

Vlooien in de tuin verwijderen en verjagen Uw huis of appartement is niet de enige plaats die met een vlooienplaag te kampen kan krijgen. Ook uw tuin is onderhevig aan een infestatie. In dit artikel vindt u meer informatie over welke oplossingen en producten u kunt gebruiken om vlooien in de tuin te verwijderen en te verjagen. U ontdekt hier ook wat u kunt doen om uw tuin minder favorabel te maken voor vlooien en aldus een plaag te voorkomen.

Zon en warmte

Vlooien houden niet van de zon en de warmte en zoeken altijd de schaduw in uw tuin op. Om vlooien te voorkomen is het dan ook nuttig om de schaduwrijke plaatsen in uw tuin zoveel mogelijk te beperken. Dit kunt u doen door bomen en hagen te snoeien en kort te houden. Verwijder ook alle dode bladeren en ander afval in de tuin. De vlooien zullen zich hier immers onder verstoppen om aan de blootstelling van direct zonlicht te ontkomen. Dode bladeren behouden ook een temperatuur en vochtigheidsgraad die gunstig is voor de ontwikkeling van vlooien.

Dieren van de buren

Zorg ervoor dat uw huisdieren de tuin niet kunnen verlaten, anders bestaat het risico dat ze de vlooien van naburige huisdieren mee naar binnen nemen. Ook andere dieren mogen de tuin niet betreden, want ook zij kunnen vlooieneitjes laten vallen. Om die reden is het ook aangeraden uw huisdieren zoveel mogelijk uit de buurt van omheiningen te houden. De dieren van de buren kunnen immers vlooieneitjes in de buurt van de omheining laten vallen en de larven die hieruit voortkomen zullen dan naar uw huisdier en uw tuin migreren.

Cederhout

Personen die huisdieren hebben doen er goed aan chemicaliën in de tuin zoveel mogelijk te vermijden, ook als het om insectenverdelgers gaat. Enkel in geval van een vlooienplaag, kunt u ze gebruiken. Een goed alternatief is het strooien van cederhout. Vlooien houden immers niet van ceder.

Zwavel

Indien u een grote tuin hebt, kunt u ook overwegen deze met zwavel te behandelen. Zwavel is veilig in gebruik, zelfs in de buurt van kinderen en huisdieren, en richt bovendien geen schade aan bij het gras of bij de planten. De zwavel kunt u samen met een beetje water in een gieter doen en hiermee uw gazon behandelen. Ideaal dus indien u een grote tuin hebt. Vooral in de buurt van deuren moet u extra veel zwavel gebruiken.

Water en zout

Een andere natuurlijke oplossing om vlooien te verwijderen en te verjagen is zout. Doe water in een gieter en doe er vervolgens een ruime hoeveelheid zout bij. Giet dit overvloedig over uw gazon.

Commerciële insectenverdelgers

In supermarkten, dierenspeciaalzaken en drogisterijen is er een vrij grote keuze aan commerciële insectenverdelgers. Een groot deel daarvan zijn zeer giftig voor zowel uw huisdieren als uzelf. Wees dus voorzichtig met welk product u aanschaft en gebruik commerciële insectenverdelgers alleen wanneer de plaag zo groot is dat natuurlijke vlooienbestrijders niet efficiënt genoeg zijn. Mensen en dieren mogen de tuin vervolgens minimum 24 uur lang niet betreden. Enkele van de producten die u kunt overwegen zijn: Spray Lawn Grub Spray of Borax.

Vlooien feest

Het is een goed idee om uw tuin twee weken lang vrij te houden van huisdieren. Tijdens deze periode kunnen alle aanwezige vlooieneieren tot het poppenstadium overgaan. Dit is het ideale moment om een drager te zoeken. Op dit moment moet u een zogenaamde dog party organiseren, een feestje waarbij u alle honden van de buurt uitnodigt, maar niet zonder elk dier eerst een Capstar tablet of een andere efficiënte vlooienverdelger te geven. Deze techniek is vooral praktisch in de zomer; in de winter hebben de vlooien immers meer tijd nodig om een hele cyclus door te maken.
© 2010 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Boek - Vlooien in huis en op huisdieren verwijderenVlooien in huis en op huisdieren verwijderen is voor velen een onmogelijke taak. Vlooienmiddelen lijken immers niet zo e…
Vlooien in huis? Zo kan je ze doeltreffend bestrijden?Vlooien in huis? Zo kan je ze doeltreffend bestrijden?Wie dit jaar te kampen heeft met vlooien weet dat de beestjes hardnekkiger zijn dan vroeger. Een gewone behandeling of v…
Boek - Vlooien preventie bij honden en kattenBoek - Vlooien preventie bij honden en kattenVlooien preventie bij honden en katten kan een moeilijke taak zijn indien u zo goed als niets over vlooien weet. Slechts…
Wat is een vlooientheater?Wat is een vlooientheater?Vlooien zijn lastige beestjes, die katten, honden en mensen jeuk bezorgen. Er zijn verschillende manieren om ze te bestr…

Vlooien in de auto - Preventie en bestrijdingVlooien in de auto - Preventie en bestrijdingDe meeste honden krijgen vroeg of laat last van vlooien. Deze kunnen in korte tijd ook meester worden van uw auto. Dit i…
Mieren, zeer nuttige dieren maar hou ze wel buitenshuisMieren, zeer nuttige dieren maar hou ze wel buitenshuisMieren zijn zeer nuttige dieren. Wanneer mieren in de tuin aanwezig zijn en je er niet teveel last van hebt is het verst…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: STVIOD, Pixabay
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 15-05-2010
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Insecten en ongedierte
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.