De beste waakhondrassen

De beste waakhondrassen Er zijn veel redenen om een hond te nemen, één daarvan is het nemen van een hond als waakhond. Niet alle honden zijn natuurlijk geschikt om als waakhond te dienen. Sommige hondenrassen blinken er echt in uit en andere rassen zullen hun ei hier niet in kwijt kunnen. Hier is een duidelijk overzicht van de hondenrassen die het beste als waakhond kunnen werken.

Waakhonden

Hier onder is een lijst met de beste waakhond rassen. Een waakhond voorkomt dat iemand op jouw terrein komt zonder toestemming. Een goede waakhond heeft een intimiderend uiterlijk en moeten er uit zien alsof ze in staat zijn iemand te verwonden. Een goed opgevoede waakhond zal natuurlijk nooit echt aanvallen. Waakhonden zijn puur om af te schrikken. Een waakhond is één van de beste manieren om jouw huis te beschermen.

Rottweiler

De Rottweiler is een berucht hondenras en wordt door zijn verschijning vaak gekoppeld aan een agressieve hond. Dit beeld van de hond klopt helemaal niet, het zijn vaak betrouwbare, zelfverzekerde, lieve, rustige en dappere honden. De Rottweiler is erg beschermend naar zijn baasjes toe, wat een fijne eigenschap is. Van nature is deze hond waakzaam en dat in combinatie met zijn kracht en uithoudingsvermogen maken het een prima waakhond. Mensen worden vaak afgeschrikt door zijn uiterlijk, iets wat een waakhand goed kan gebruiken. Zijn territoriumdrift over zijn huis en familie maken hem één van de beste rassen voor een waakhond. Naar vreemden kan hij argwanend zijn, maar zodra hij goedkeuring van zijn baasjes heeft moet dit goed komen. Naar andere honden kunnen ze wel echt agressief zijn, maar als je in zijn puppy tijd goed socialiseert moet dit goed komen. Ze zijn makkelijk te trainen en snappen daarom ook snel wat er van hen verwacht wordt.

Dobermann

De Dobermann is gefokt als waakhond en heeft dus alle eigenschappen die en waakhond moet hebben. De Dobermann doet het ook goed als een vriendelijke en stabiele gezinshond, maar blinkt toch uit als waakhond. De hond is gehoorzaam en is een trouwe vriend. Het is geen hond die je buiten aan een ketting kan leggen, maar hij heeft aandacht en liefde nodig van mensen. Vanwege de hoge intelligentie van de hond wordt er ook wel gezegd dat het de hond met het mensenbrein is. Daardoor zijn ze perfect te trainen. Je moet sterk in je schoenen staan en de taak van leider goed vervullen, anders kunnen zij die rol snel overnemen. De hond is naast familiehond en waakhond ook in te zetten als sporthond, therapiehond, blindengeleidehond en politiehond. Het is dus een erg veelzijdig ras. Het zijn actieve honden die geen angst kennen en altijd gemotiveerd zijn om dingen te doen. Als ze als waakhond ingezet worden moet je rekening houden met het feit dat ze echt niet van regen houden. Misschien zul je het niet verwachten, maar het zijn echte knuffelhonden. Ze houden van kinderen zijn daar erg beschermend naar. Alles bij elkaar gezien zijn het perfecte waakhonden, die een lief baasje nodig hebben die veel tijd en aandacht kan geven. De baas moet zelfverzekerd zijn en weten wat hij wil zodat hij de controle over de hond kan behouden.

Duitse herder

De Duitse herder is een trouwe, brutale en dappere hond. Zijn zelfverzekerdheid en gebrek aan angst zijn handige eigenschappen. Hij zal niet snel terugdeinzen en gaat door tot zijn taak volbracht is. Het is een intelligente en makkelijk te trainen zien. Door zijn intelligentie en moed is hij de nummer één politie- en legerhond. Het is een hond die van nature waakzaam en beschermend is over zijn huis en familie. Dit maakt hem perfect als waakhond. Je moet op letten dat je duidelijk maakt dat jij de baas bent. Het is een erg dominant ras en als hij geen duidelijke leider heeft zal hij zelf die taak op zich nemen. Daar kan hij te beschermend en territoriaal van worden, dit moet dus echt goed in de gaten gehouden worden. De Duitse herder is uitermate geschikt als waakhond.

Mechelse Herder

De Mechelse herder is een snel lerende en makkelijk te trainen hond. Hij is hyperactief en werkt graag. Als familiehond is hij alleen geschikt voor hele actieve gezinnen die zijn hoge tempo makkelijk bij kunnen houden. De Mechelse herder zal pas gelukkig zijn als hij veel beweging krijgt dagelijks en ook mentaal gestimuleerd wordt. Ze zijn geschikt als waakhond en doen het ook heel goed in de verschillende honden sporten. Het maakt hen niet veel uit wat ze doen, als ze maar iets te doen hebben. Het is heel erg belangrijk dat ze bezig gehouden worden, bijvoorbeeld als waakhond. Een omheind gebied waar zij mogen waken en rond lopen is de perfecte leefomgeving voor hen. Natuurlijk hebben ze ook liefde van mensen nodig. Naar zijn eigen familie is hij heel vriendelijk en liefdevol, maar naar vreemden is hij erg gereserveerd.
© 2011 - 2024 Sfinx, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tosa Inu, vechthond uit JapanTosa Inu, vechthond uit JapanDe Tosa Inu is een Japanse hond, die behoort tot de zeldzaamste rassen ter wereld. Dit is een grote, massieve, maar ook…
Het hondenras HovawartDe Hovawart is een hondenras dat ontstaan is in het begin van de 20e eeuw. Het ras behoort tot de molossers en heeft een…
Hygenhund: een zeldzaam Noors hondenrasDe hygenhund (ook wel bekend als elandhond) is een Noors hondenras dat officieel is erkend. Het ras is vernoemd naar F.…

Kattenrassen: de Siberische BoskatKattenrassen: de Siberische BoskatDe Siberische Boskat, ook wel Siberische kat genoemd is oorspronkelijk afkomstig uit Rusland. Hij werd gebruikt als best…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: YamaBSM, Pixabay
  • www.wikipedia.nl
Sfinx (51 artikelen)
Gepubliceerd: 28-11-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.