Het verwijderen kattenpis en de geur van kattenpis

Het verwijderen kattenpis en de geur van kattenpis De geur van kattenpis kun je bestrijden met biotex, tapijtreiniger of andere middelen. Waar je voor kiest is afhankelijk van wat je schoon wil maken. Lees hier alle tips om van de geur van kattenpis af te komen.

Het verwijderen kattenpis en de geur van kattenpis

Kattenpis stinkt, de geur van kattenurine heeft al heel wat mensen tot wanhoop gedreven. Het is namelijk niet gemakkelijk de geur van kattenpis te verwijderen. Als een kat op een houten vloer plast kan het zelfs zo zijn dat de vloer er door gaat rotten. De redenen dat katten in huis plassen kunnen heel divers zijn. De meest voorkomende redenen dat een kat is huis plast zijn, een vieze kattenbak, ouderdom van de kat of een zieke kat. Hier staan een aantal tips om de geur van kattenpis te verwijderen.

Verwijderen van kattenpis uit tapijt

Als een kat op tapijt plast is het noodzakelijk om dit zo snel mogelijk te ontdekken. Het eerste wat je moet doen nadat je geconstateerd hebt dat de kat op de vloer geplast heeft is een droge doek pakken. Met deze doek kun je al een gedeelte van de plas absorberen. Dep de plek vervolgens met toiletpapier totdat dit niet meer nat wordt. Spray vervolgens wat verdunde schoonmaakazijn op het tapijt en een dun laagje waspoeder. Laat dit intrekken en zuig het op als het droog is. Vervolgens kun je met tapijtreiniger de vloer schoon krijgen. Tapijtreiniger zit in een bus en dit kun je kopen bij praktisch elke supermarkt. Als de geur dan nog niet weg gaat dan kun je als beste nogmaals tapijtreiniger gebruiken.

Verwijderen van kattenpis uit een stoffen bankstel

Het verwijderen van kattenpis en de indringende geur van kattenpis uit een stoffen bankstel is nog moeilijker dan uit tapijt. Het probleem met een bankstel is dat de geur echt diep in de stof trekt.
Het eerste wat je ook hier weer moet doen is deppen met een droge doek en papier. De enige manier om van de geur af te komen is door de enzymen uit de kattenpis af te breken. Er zijn verschillende enzym afbrekende producten op de markt, deze kun je kopen in dierenspeciaalzaken en bij diverse dierenartsen.

Verwijderen van kattenpis uit hout

Het verwijderen van kattenpis uit hout. Als een kat over iets van hout heen plast zal dit in de meeste gevallen de vloer zijn. Indien het hout gelakt is kun je de kattenpies gewoon met een doekje en een beetje schoonmaakmiddel verwijderen. In andere gevallen is het belangrijk dat het schoonmaken van het hout op een voorzichtige wijze gebeurt. Je wilt immers niet het hout beschadigen. Gebruik bijvoorbeeld een sopje met een beetje biotex en spoel het hout na met pure alcohol.

Herhaling voorkomen

Het is belangrijk dat een kat niet elke keer op dezelfde plek in huis plast. Het wordt namelijk steeds moeilijker om van de geur af te komen. Bezoek de dierenarts om er achter te komen waarom je kat in huis plast of probeer zelf de oorzaak te achterhalen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld ander kattenbakgrit te kopen of de kattenbak vaker te verschonen of te verplaatsen. Als de kat een blaasontsteking heeft of gecastreerd moet worden zul je echter langs de dierenarts moeten. De dierenarts heeft meestal wel een oplossing omdat dit een heel veel voorkomend probleem is.
© 2011 - 2024 Bastiaan271, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De geur van kattenurine verwijderenDe geur van kattenurine verwijderenKatten zijn natuurlijk geweldige dieren. Maar de geur van hun urine kan ontzettend hardnekkig zijn. Gelukkig zijn er man…
Katten in de tuin, wegjagen helpt nietKatten in de tuin, wegjagen helpt nietEen van de ergernissen in de siertuin zijn katten die komen graven en hun behoefte doen tussen de planten. Veel planten…
Katten verjagen met natuurlijke middelenKatten verjagen met natuurlijke middelenKatten zijn best leuke beesten, maar niet als ze je hele tuin uitgraven, hem eronder poepen of steeds tegen je deur aan…
Geurende struiken in de tuinPlanten kiezen voor een geurtuin is een verhaal op zich. Geur kun je niet met je ogen beoordelen, maar wel met je neus.…

Huisvesting cavia's: kooien en hokkenCavia's zijn leuke plompe dieren met heerlijke bijgeluiden. Maar de huisvesting van deze dieren, daar wil het nogal eens…
Maak uw eigen kattenspeeltjesMaak uw eigen kattenspeeltjesKatten zijn intelligent en spelen graag. Ze zijn echter ook snel uitgekeken op bepaalde speeltjes, met name op de speelt…
Bastiaan271 (102 artikelen)
Gepubliceerd: 31-08-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.