De Boulab, een gezellige gezinshond

De Boulab, een gezellige gezinshond Als u op zoek bent naar de ideale gezinshond, kunt u nu stoppen met zoeken! De Boulab is de ideale gezinshond! Hij is trouw, kindvriendelijk en heeft een goed karakter. Ze zijn rustig maar houden ook van een heerlijk potje spelen!

De geschiedenis

Een Boulab is een kruising tussen een Berner Senner en een Labrador. Het Bou van Boulab komt uit de franse samenstelling van Bouvier Bernois en Labrador. Dit ras wordt ook wel een Labernese (Bernese Mountain Dog) genoemd. De Boulab is ontwikkeled door Eric St-Pierre van de MIRA in Monteregie (Canada). Zijn doel was om een perfecte geleidehond voor blinden en gehandicapten te ontwikkelen. In 1991 zijn ze begonnen met het ontwikkelen van dit ras wat in 2000 tot goede reslutaten leidde.

Karakter eigenschappen

Het doel van de kruising is om de leergierigheid van een labrador te kruisen met het karakter van een Berner Sennen hond. De Boulab is een vriendelijk, gehoorzaam, toegewijd, kalm en intelligent ras. Groter en zwaarder dan de Labrador, en soepeler en beweeglijker dan de Berner Sennen. De Boulab heeft het beste van 2 rassen!

Ook als gezinshond is hij dus heel geschikt. Tegenover kinderen is hij heel geduldig en lief. Naast dat het honden zijn met een goed karakter zijn ze ook waakzaam. Ze laten het weten als iemand niet welkom is door te blaffen.

Levensverwachting

10 tot 13 jaar

Uiterlijke kenmerken

Het is een hond die krachtig, sterk en gezond voorkomt. De dikke vacht is weersbestendig. De Boulabs verschillen individueel nog erg veel van elkaar kwa uiterlijk. De meeste Boulabs zijn zwart met wit, maar er zijn ook Boulabs met verschillende kleuren blonde en bruine vacht.. Ook de lengte van de vacht verschild per hond. De gemiddelde schofthoogte is ± 64 cm.

De gekruiste rassen

De Boulab is een kruising van een teefje labrador met een reutje berner senner. Hieronder leest u meer over deze twee rassen.

De Berner Sennen

Karakter
De Berner Sennenhond is een relaxte, rustige familie metgezel. Hij is gevoelig, loyaal en extreem toegewijd. Hij is lief met kinderen en vaak gereserveerd tegenover vreemden. Over het algemeen kan hij goed opschieten met andere huisdieren.

Verzorging
Deze hond geniet van het buitenleven, vooral bij koud weer. Hij moet dagelijks, maar matige lichaamsbeweging, ofwel een stevige wandeling. Hij is zo in harmonie met zijn menselijke familie dat hij niet kan worden gedegradeerd tot leven alleen in de tuin. Binnen, heeft hij genoeg ruimte nodig om zijn poten te strekken. Zijn vacht moet een of twee keer per week geborsteld worden. Tijdens ruiperiodes nog vaker. De Berner Sennen zijn levensduur wordt door een Zwitserese beschreven met de uitdrukking: "Drie jaar een jonge hond, drie jaar een goede hond en drie jaar een oude hond. Al het andere is een geschenk van God..."

Labrador

Karakter
De Labrador is een hond die veel lichaamsbeweging nodig heeft. Ook is dit een zeer speelse hond.
Karaktereigenschappen van een Labrador zijn:
  • Wil graag zijn baasje behagen
  • Vriendelijk karakter
  • Kindvriendelijk
  • Intelligent
  • Levendig

Verzorging
De Labador moet veel buiten kunnen zijn om zich lekker uit te kunnen leven om zijn energie kwijt te kunnen. Menselijk contact is ook erg belangrijk voor een Labrador. Zijn vacht hoeft niet heel vaak geborsteld te worden omdat het een kortharig ras is. Het is belangrijk om op te letten hoeveel deze hond eet omdat ze snel de neiging tot dik worden hebben.
© 2011 - 2024 Desperadoz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Berner SennenhondDe Berner SennenhondDe Berner Sennenhond is van oorsprong een Zwitserse hond. Deze grote, langharige, hond is zeer geschikt als gezinshond,…
Berner Sennenhond, een vriendelijke reusBerner Sennenhond, een vriendelijke reusDe Berner Sennenhond is een grote, krachtige hond, die vooral bekend staat om zijn vriendelijke voorkomen en zijn aanhan…
Alles over de Berner SennenhondDe Berner Sennenhond is oorspronkelijk een boerenhond die werk verrichte op de boerderij. Bijvoorbeeld het bewaken van h…
De Berner sennenhond, berghond en maatjeDe Berner sennenhond, berghond en maatjeDe Berner sennenhond komt oorspronkelijk uit Zwitserland. Het is een grote, krachtig gebouwde berghond. Het is een erg a…

Chihuahua: puppy ophalen, een goed beginBesloten een Chihuahua in huis te nemen, een puppy uitgezocht en een dag afgesproken de pup te gaan ophalen. Omdat de Ch…
Bronnen en referenties
Desperadoz (8 artikelen)
Gepubliceerd: 17-06-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.