Winkelen voor je pup: spullen kopen die je hond nodig heeft

Winkelen voor je pup: spullen kopen die je hond nodig heeft Je hebt besloten een hond te nemen. Na research heb je jouw droomhond gevonden en je mag hem bijna ophalen. Dan is het nu tijd om te gaan shoppen! Voor een mand of een kussen, misschien een bench. In ieder geval voer, een eten- en drinkenbak, een halsband met een riem én speeltjes! In dit artikel tips voor wat je aan moet schaffen voor je pup in huis komt.

Mand en/of Kussen

Je kunt kiezen voor een mand of een kussen, als het materiaal maar goed te reinigen is. De plek van de mand in je huis moet een plek zijn waar de hond rust heeft, maar tegelijkertijd de ruimte kan overzien. Zo voelt hij zich betrokken bij het gezin.

Bench

Een bench is vooral handig als je gekozen hebt voor een pup. Zo kan je de bench gebruiken bij zindelijkheidstraining. Maar vooral als je even niet op je pup kunt letten, is de bench erg handig. Zo kun je de pup rustig even alleen laten.

Eten- en drinkbak

Je kunt voor je hond het beste eten- en drinkbakken in een standaard kopen, de hoogte van de bakken kan je zelf afstellen. Als je deze af stelt op de schouderhoogte van de hond, voorkomt dit het naar binnen schrokken van eten en daardoor een eventuele maagtorsie.

Voer

Uiteraard heb je brokken, koekjes en botjes voor je hond nodig. Afhankelijk van de leeftijd van je hond kan je soms beter puppyvoer of juist seniorvoer kopen. Koop altijd goede kwaliteit: slechte voeding zorgt voor een slechte vacht en veel of dunne ontlasting.

Halsband en Riem

Als je een pup hebt gekozen, moet je er rekening mee houden dat hij zal moeten wennen aan een halsband om zijn nek en het feit dat hij aan de riem moet lopen. Als hij nog veel zal groeien, kunt u beter kiezen voor een verstelbare halsband.

Naampenning

Bevestig een naampenning met daarop je mobiele telefoonnummer aan de halsband van je hond. Mocht je hem kwijtraken, dan kunnen mensen contact met je opnemen. Mocht je hond niet gechipt zijn door zijn fokker, dan kan je dit laten doen bij de dierenarts. De (micro)chip wordt geplaatst onder de huid en het nummer daarvan wordt gekoppeld aan je naam en adresgegevens. Mocht je hond zonder penning gevonden worden, dan kan een dierenarts of asiel je gegevens opzoeken.

Speeltjes

Vergis je niet, elke hond wil spelen. Een pup zal meer spelen dan een oudere hond, maar spelen willen ze allemaal. Denk aan balletjes, touw en andere speeltjes uit de dierenspeciaalzaak. Een pup heeft extra behoefte aan speeltjes waar hij op kan kauwen bij het wisselen van zijn tanden.

Verzorging

Ja, zelfs uw hond heeft behoefte aan verzorgingsmiddelen. Denk aan hondenshampoo, borstel, kam, hondentandenborstel en hondentandpasta. Verder heb je een tekenpincet, anti-vlooienmiddel en ontwormingsmiddelen nodig.

Lees verder

© 2007 - 2024 Jour, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Aan een hond beginnenAan een hond beginnenEen hond is een trouw maatje, dat altijd thuis is als je zelf thuiskomt. Je begroet en (bijna) altijd met je wilt spelen…
Voorbereiding en eerste kennismaking van uw nieuwe hondVoorbereiding en eerste kennismaking van uw nieuwe hondEr is natuurlijk behoorlijk wat voorbereiding nodig voordat u uw nieuwe hond in huis kunt nemen, bijvoorbeeld speeltjes,…
Een pup opvoedenEen pup opvoedenEen pup in huis halen is natuurlijk geweldig. Je hebt altijd gezelschap, het beestje wil altijd spelen en je hoeft je ge…

Weetjes over eten en drinken voor uw katKatten worden vaak als moeilijke eters beschouwd. Dit is omdat ze hoge eisen stellen aan hun voeding. Er zijn enkele din…
De buitengewone zintuigen van uw katDe buitengewone zintuigen van uw katEen kat bezit buitengewone zintuigen: ze kan zien in het donker, geluiden horen die wij niet horen, geuren ruiken die wi…
Jour (127 artikelen)
Laatste update: 20-11-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.