Katten stripverhalen en katten cartoons

Houdt u van katten en meer in het bijzonder katten stripverhalen en katten cartoons? Dan hebben wij voor u een overzicht gemaakt van de beste en grappiste verhalen die er op dat vlak te vinden zijn. Garfield en Felix zijn uiteraard niet uit de lijst weg te denken, maar er zijn ook Simonís Cat, Poesie, Avalon, Mog, De Kat, Evil Cats en Cat vs Human.

Poesie

Poesie is een stripverhaal van Peyo (de bedenker van De smurfen) over de avonturen van een zwarte kat in zijn zoektocht naar melk en eten. De strip verscheen voor het eerst in het Franstalige dagblad Le Soir om in de late jaren zeventig drie volwaardige stripverhalen te krijgen: Ha, die Poesie; Niet doen, Poesie! en Poesie Mauw.

Simonís Cat

Simonís Cat van Simon Tofield dankt zijn populariteit aan YouTube. Zijn cartoon filmpjes werden zo vaak bekeken, dat de boeken Simonís Cat In His Very Own Book en Simonís Cat Beyond The Fence niet lang op zich lieten wachten. De strips zijn kinderlijk eenvoudig, maar bijzonder grappig en herkenbaar. Geef de voorkeur aan de Simonís Cat filmpjes, want die zijn een stuk beter dan de boeken.

Avalon

Avalon staat voor alles wat katten behoren te zijn: dik, gulzig, luxueus, egocentrisch, leep, maar ook heel lief. De stripverhalen van Avalon zijn online te volgen via http://avalon-lion.blogspot.com. Alle verhalen draaien rond de kat Avalon en zetten zijn typisch kattengedrag in de kijker. Avalon is echter niet enkel een cartoon figuur; hij bestaat ook echt. Wist je trouwens dat hij ook een filmster is? Zo was hij onder andere te zien in de horrorfilm The Strangers Outside. De stripverhalen van Avalon zijn binnenkort ook in boekvorm beschikbaar.

De kat

De kat is een reeks stripverhalen aan de hand van de Belgische striptekenaar Philippe Geluck. In Wallonië en Frankrijk is deze verzameling gags, opmerkingen, cartoons en grappige logica ontzettend populair en tekenaar Philippe Geluck is om de haverklap te gast als panellid in allerlei praatprogrammaís op televisie. Hoewel de hoofdfiguur van het stripverhaal een kat is, zullen kattenliefhebbers zich hier niet in kunnen herkennen; het personage is immers nauwelijks als kat herkenbaar en de grappen hebben niets met katten zelf te maken.

Garfield

Eén van de meest bekende namen in de wereld van de katten stripverhalen is en blijft Garfield, maar sinds de jaren negentig worden zijn cartoons nog nauwelijks gelezen. Eigenlijk begrijpelijk, want als je de comics van Simonís Cat en dergelijke bekijkt, merk je dat die gewoon veel beter zijn dan Garfield.

Felix de kat

Het cartoon personage van Otto Messmer dateert al uit de jaren twintig en is dus net als Garfield een beetje passé. Toch blijven de avonturen van Felix de kat best wel amusant. Felix de kat lag niet alleen aan de basis van een reeks stripverhalen, maar ook van talrijke filmpjes en liedjes.

Evil Cats

Als je fan bent van boeken zoals The Suicide Bunnies, dan zou Evil Cats je in principe ook moeten bekoren. De tekeningen zijn in dezelfde stijl en katten worden erin voorgesteld als kwaadaardige wezens die de mensheid en andere diersoorten ongeluk willen berokkenen. Evil Cats heeft ook een tegenhanger met pinguïns: Evil Penguins.

Cat vs Human

Deze online cartoon serie wordt gemaakt door een sociaal onbeholpen meisje dat in het echte leven haar vrienden voor katten heeft omgeruild. Haar cartoons gaan niet zo zeer over katten zelf, dan wel over het gedrag van door katten geobsedeerde mensen. Denkt u zichzelf tot deze categorie te kunnen rekenen, dan moet u zeker eens een kijkje nemen op de Cat vs Human blog.

Mog

De kinderboeken over Mog de kat zijn in Groot-Brittannië ontzettend populair bij kinderen. Bedenkster Judith Kerr baseerde haar personages op haar eigen familieleden en ook het huis waarin ze wonen vertoont gelijkenissen met haar gezinswoning in Londen. Judith Kerr creëerde heel wat beroering doordat ze de kat in haar laatste boek Goodbye Mog laat sterven van ouderdom.
© 2011 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kattenkrabpaal voor je katEen kattenkrabpaal is een houten paal bedekt met ruwe materiaal. Dit is handig voor katten eigenaren om in huis te hebbe…
Zwarte katten steeds minder populairnieuws uitgelichtZwarte katten steeds minder populairZwarte katten worden steeds minder populair. Niet alleen in Nederland maar overal. Dit heeft niets te maken dat men een…
Leuke kattenweetjesLeuke kattenweetjesVan oudsher worden katten in verband gebracht met heksen, magie en de nacht. Het feit dat katten van grote hoogte kunnen…
Katten verjagen met natuurlijke middelenKatten verjagen met natuurlijke middelenKatten zijn best leuke beesten, maar niet als ze je hele tuin uitgraven, hem eronder poepen of steeds tegen je deur aan…

Paren van honden en het krijgen van pupsParen van honden en het krijgen van pupsJe hebt een schattige hond en je zou er wel een of meerdere pupjes van willen. Dan heb je natuurlijk een passend exempla…
Verzorging van uw pupWaarschijnlijk heeft uw pup uw hart gestolen voordat hij al in huis kwam. U wilt hem van dag één dan ook de zorg geven d…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 19-03-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.