nieuws uitgelicht

Zwarte katten steeds minder populair

Zwarte katten steeds minder populair Zwarte katten worden steeds minder populair. Niet alleen in Nederland maar overal. Dit heeft niets te maken dat men een zwarte kan niet mooi vindt. Dit heeft vooral te maken met de bijgeloof van mensen. Volgens bijgeloof brengen zwarte katten ongeluk en onheil. Maar een zwarte kat is net zo leuk en lief als elke andere kleur kat.

Dierenasiels

Een heel groot deel van de katten die in het asiel zitten zijn zwart van kleur. Het is niet zo dat zwarte katten nooit het asiel zullen verlaten. Er zijn genoeg mensen die een zwarte knuffel in huis nemen. Maar gemiddeld genomen zitten ze er wel langer. Alleen een aantal weken voor de feestdagen en rond Halloween is het gewoon opvallend dat er dan veel minder zwarte katten het asiel verlaten dan normaal gesproken. Dit feit geldt trouwens niet alleen voor zwarte katten. Alle zwarte dieren zoals honden en konijnen worden vrijwel niet geplaatst. Dit heeft te maken dat de kleur zwart geen gezelligheid uitstraalt. En de feestdagen en Halloween staat nou eenmaal in het teken van gezelligheid.

Over het algemeen worden donkerder gekleurde dieren altijd al wat moeilijker geplaatst als licht gekleurde dieren. De meest populaire gekleurde katten zijn de rode katten. Rode katten verblijven over het algemeen maar kort in het asiel. Rood staat voor gezelligheid en vrolijkheid, dus een rode kat is zo weer het asiel uit.

Zwarte katten en bijgeloof

Rond zwarte katten hangt veel bijgeloof. Dit bijgeloof is zowel negatief en positief.
  • In grote delen van Noord-Amerika en Europa denken mensen dat zwarte katten ongeluk brengen.
  • In regio's van China worden zwarte katten gezien als brengers van de hongersnood.
  • In Japan staat een zwarte kat die de weg oversteekt gezien als geluksbrenger.
  • Zit er in schotland een zwarte kat voor de deur, wordt dit gezien als de geluksbrenger.
  • In Duitsland zijn er twee bijgeloven van een zwarte kat. Steekt een zwarte kat over van links naar rechts, dan is dit een goed teken. Steekt de kat echter over van recht naar links, dat is een teken van ongeluk.

Geweld tegen zwarte katten

In landen waar Halloween gevierd wordt zoals: Canada, Ierland, het Verenigd koninkrijk en de Verenigde Staten is het imago van zwarte katten een groot probleem. Zwarte katten worden dan ineens een stuk minder populair en ze zijn dan helaas regelmatig de dupe van geweld.

Toch worden er in het najaar de meeste dieren uit het asiel gehaald. Het najaar staat voor knusse maanden en gezellig binnen zijn. Wat is er dan niet leuker om een lekker warm huisdier er bij te hebben, die je zo nu en even lekker kan knuffelen.

Uit het asiel

Wil je ook graag een kat, een lekkere knuffel. Neem dan zo een schitterde zwarte of een kleur andere knuffel uit het asiel. Veel katten zitten in het asiel te wachten op een nieuw baasje. In het asiel is het karakter en conditie bekend en de katten zijn meestal al opgevoed. Kijk bij jouw asiel in de buurt of je daar jouw knuffel kunt vinden. Kijk hier voor een dierenasiel in jouw buurt, of kijk gewoon of je er jouw droomkat kunt vinden.
© 2009 - 2024 Lautof, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Brengen zwarte katten ongeluk?Brengen zwarte katten ongeluk?Zwarte katten, vroeger dacht men dat ze ongeluk brachten. Dat is natuurlijk onzin. Een kat kan helemaal geen ongeluk bre…
Weetjes over zwarte kattenWeetjes over zwarte kattenEr is al veel inkt gevloeid over zwarte katten. Feit is dat ze niemand onberoerd laten. Ze zijn dikwijls de laatste op d…
Leuke kattenweetjesLeuke kattenweetjesVan oudsher worden katten in verband gebracht met heksen, magie en de nacht. Het feit dat katten van grote hoogte kunnen…
Wat is populair bijgeloof?Wat is populair bijgeloof?Voor menigeen is het leven doorspekt met bijgeloof, ook al staan we hier lang niet altijd bij stil. Het is niet erg, ook…

Alles over vuurwerkangst bij hondenAlles over vuurwerkangst bij hondenIs uw hond onrustig tijdens oud en nieuw? Misschien zelfs wel bang? Deze tips voor honden met vuurwerkangst kunnen u en…
Chihuahua de dwerg uit MexicoDe Chihuahua is ondanks zijn dwergformaat een waakzame, sterke hond. Een hondenjas heeft hij echt niet nodig.
Bronnen en referenties
  • Noord-Hollands dagblad editie West-Friesland
Lautof (148 artikelen)
Laatste update: 27-08-2015
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Nieuws uitgelicht...' zijn geschreven naar aanleiding van een nieuwsfeit en bevatten mogelijk gedateerde informatie.