De Grote Witte Keeshond

Wie kent ze niet? De witte pluizenbollen met hun krulstaart en pientere oogjes? De felle kef en zijn eigenwijze koppie. Dit is de Witte Keeshond!

De afkomst van de Witte Keeshond.

Er valt nog steeds de discusieren als het over de afkomst van de Keeshond gaat. De een zegt dat het een typisch Duits ras is terwijl ook de Nederlanders dit ras claimen. Toch wordt de Witte Keeshond als een echt Duits ras beschouwd. De Duitse Spitz. Van oorsprong zijn het echte schippershondjes. Ook op de boerderij waren ze zeer geliefd. Ze vingen er de muisjes en de ratten en hielden het erf vrij van andere indringers. Er zijn overigens meer kleuren Keeshonden te vinden, maar deze hebben allemaal een andere rasstandaard.

Het karakter van de Witte Keeshond.

De grote Witte Keeshond zijn waaks, intelligent, aanhankelijk en hard. Verder zijn de witte keeshonden zeer kindvriendelijk en leergierig. Het liefst horen ze ook echt in het gezin. Ze zijn zeer waaks en verdedigen hun terrein en hun mensen heel goed.
Wanneer de Witte Keeshond goed opgevoed wordt kent hij zijn plaats in het gezin. Alles is hem aan te leren en hij kan dan ook perfect luisteren. Omdat ze zo enthousiast zijn heeft hij een uitgesproken lichaamstaal. Vooral zijn staart en kop laten je inzien dat de Keeshond je werkelijk verstaat. Verder is de grote Witte Keeshond dol op wandelen en heeft hij ook uitdagingen nodig om zich niet te snel te vervelen en het overmatig blaffen in de hand te houden.

Belangrijk bij het uiterlijk van de grote Witte Keeshond.

De grote Witte Keeshond hoort echt helemaal wit te zijn. Zo wit als sneeuw. De haren bij de oren en soms op de rug kunnen wat geel kleuren en dit wordt door de vingers gezien, mits het ook uitwasbaar is. Zij borst moet rijkelijk behaard zijn en fluweelzacht. Aan de voorpoten moeten lange witte flossen zijn. De grote Witte Keeshond heeft sierlijke rechtopstaande oren en pientere zwarte ronde ogen die erg opvallen in zijn spierwitte en spitse gezicht. De hoogte tot de schouder is ongeveer een 46 cm dus een middelgrote hond. Zijn gewicht ligt tussen de 7-11 kilogram. De Witte Keeshond staat bekend om zijn lange levensverwachtingen namelijk tussen de 12 en de 16 jaar. Soms zelfs nog ouder mits goede gezondheid.

Waarvoor wordt de Witte Keeshond nu nog gebruikt?

De grote Witte Keeshond is dol op aandacht en vindt het heerlijk om bij het gezin te horen. Met andere woorden. De Witte Keeshond is voornamelijk in gebruik als gezinshond. Ook veel oudere mensen hebben veel baat bij een Witte Keeshond omdat ze zich, sterker dan de andere rasstandaarden, aan hun baas hechten en voor hen door het vuur gaan.
Daarnaast worden de Witte Keeshonden ook nog veel gebruikt in sporten als Gehoorzaamheid en Behendigheid. Hierin kunnen ze echt uitblinken! Ook flybal is echt iets voor hen! De grote Witte Keeshond is altijd opgewekt en altijd in voor een spelletje! Dus met dit soort sporten maak je hem nog gelukkiger!

Er zijn meerdere rastandaarden bij de Keeshonden. Kijk bijvoorbeeld eens naar De Grijze Keeshond

Mijn motto: Wanneer je eenmaal een Keeshond in je leven hebt gelaten, wil je nooit meer een andere trouwe vriend toelaten!
© 2009 - 2024 Steffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Grijze Keeshond (Wolfsgrauwe)De Grijze Keeshond (Wolfsgrauwe)De Grijze Keeshond, oftewel de Wolfsgrauwe Keeshond. Wie kent ze niet? De pientere ogen, hun prachtige vacht en hun lief…
Hondenrassen: Eurasiër (Aziatische keeshond)Hondenrassen: Eurasiër (Aziatische keeshond)De Eurasiër behoort tot de keesachtigen en poolhonden en hij is afkomstig uit Duitsland. Dit ras is ontwikkeld voor de g…
Wat zijn de meest kindvriendelijke, kleine gezinshonden?Wat zijn de meest kindvriendelijke, kleine gezinshonden?Samen met de kat zijn honden met voorsprong onze favoriete huisdieren. Ben je van plan een hond in huis te nemen? Dan mo…
Rashonden: Samojeed (een witte keeshond)Rashonden: Samojeed (een witte keeshond)De Samojeed is een poolhond die als trekhond, rendierherdershond en waakhond werd gebruikt door de nomaden langs de kust…
Natuurlijk Rauw Vlees voeren HondNatuurlijk Rauw Vlees voeren HondTegenwoordig zien we steeds meer problemen bij de hond die men kan afleiden aan het verkeerd voeden. Het is zo verleidel…
Bronnen en referenties
  • Keeshondenforum, eigen keeshond White, hondenschool weert
Steffie (51 artikelen)
Gepubliceerd: 17-06-2009
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.