Golden retriever: kenmerken, verzorging en opvoeding

Golden retriever: kenmerken, verzorging en opvoeding In Europa, Amerika en Japan zijn deze honden zeer geliefd. Hij maakt deel uit van het Retrieverras, waar in totaal 6 honden deel van uitmaken. Deze hond is een echte mensenvriend, daardoor zeer populair als gezinshond. Maar door zijn werklust en gehoorzaamheid wordt deze hond ook voor veel andere doeleinden gebruikt.

Land van herkomst

Engeland

Aanleg

Gezinshond, geleidehond, jachthond.

Grootte

  • Reuen: schouderhoogte tussen 56 en 61 cm.
  • Teven: schouderhoogte tussen 51 en 56 cm.

Vacht

Golden Retrievers hebben een goud- tot cremekleurige vacht die golvend of glad is. Daaronder zit een dikke ondervacht. Meestal egaal van kleur, maar enkele aftekeningen zijn toegestaan.

Verzorging

U zult de vacht van deze hond regelmatig moeten kammen, om zo klitten te voorkomen en dode haren te verwijderen. Controleer ook de oren regelmatig op vuil en knip het haar tussen de voetzolen weg.

Aard

Gevoelig, lief, sociaal, zelfverzekerd, niet blafferig, intelligent, groot aanpassingsvermogen.

Opvoeding

Een puppycursus is goed voor deze hond, om zo te zorgen dat hij goed gehoorzaamd. Wissel trainingen af en zorg ervoor dat u niet te hard optreed tegen fout gedrag, deze hond is erg gevoelig en door hem met harde hand te trainen zult u zijn karakter beschadigen. De Golden Retriever leert snel en wat hij leert blijft hij erg lang onthouden.

Sociale aanleg

Deze hond is een echte mensenvriend. Ook met andere honden, huisdieren en kinderen kan hij erg goed opschieten. Pas op met kinderen, niet dat de Golden Retriever een gevaar is voor kinderen, maar u moet oppassen dat ze niet te ruw omgaan met deze hond, vanwege zijn gevoelige aard.

Beweging

Deze hond heeft veel beweging nodig. Zodra hij is uitgegroeid zijn er genoeg manieren voor deze hond om zijn energie kwijt te kunnen. Rennen naast de fiets, zwemmen, maar ook balspelletjes vind deze hond prachtig.

Bijzonderheden

Deze hond is erg populair, let bij het kopen van een pup op dat hij raszuiver is. Het wordt aan te raden dit bij een betrouwbare fokker te doen.
© 2008 - 2024 Baasb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een golden retriever: de juiste hond voor mij?Een golden retriever: de juiste hond voor mij?De golden retriever is een heel populair hondenras en dat bijna overal in de wereld. Het is een grote kindervriend met e…
Hond en kinderen: Welke rassen zijn kindvriendelijk?Hond en kinderen: Welke rassen zijn kindvriendelijk?Praktisch iedereen die als kind een hond had, heeft hier mooie herinneringen aan overgehouden. Geen wonder, want een hon…
Alles over de Labrador RetrieverDe Labrador Retriever, afgekort Labrador, is een hondenras dat afstamt van de St. Johns-hond. Deze hond werd door eskimo…

Een winterslaper als huisdier: de Griekse landschildpadEen winterslaper als huisdier: de Griekse landschildpadDe Griekse landschildpad is afkomstig uit de Europese landen rond, en de eilanden in de Middellandse Zee en heeft dus ve…
Alles over de RottweilerTijdens de middeleeuwen werd deze hond voornamelijk als veedrijver gebruikt. Dit gebeurde vooral rondom de stad Rottweil…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Suhsam, Pixabay
Baasb (86 artikelen)
Laatste update: 23-10-2008
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.