Waar in huis laat ik mijn hond het beste slapen?

Waar in huis laat ik mijn hond het beste slapen? Bij de aankoop van een hond kun je beter goed nadenken over een geschikte plaats voor de hond om te slapen. Het is voor de hond aangenamer dat hij meteen een definitieve plek toegewezen krijgt die van hem is. De hond binnenshuis laten slapen is de verstandigste keuze, dicht bij zijn gezin. Zo weet hij je ook te waarschuwen voor gevaar. Maar welke plek in huis is het meest geschikt, en waarom? Wat zijn de juiste afwegingen? Dat zijn dingen die je beter beslist voor je de hond in huis haalt.

Binnen

Een hond binnenshuis houden is het meest ideaal. De hond wil immers niets liever dan deel uitmaken van het gezin en het gezinsleven speelt zich voornamelijk af binnenshuis. Op die manier kan de hond veel bij zijn baasje zijn. Dat maakt een hond gelukkig. Bovendien kan hij op die manier zijn gezin beschermen, al is het maar waarschuwen bij gevaar, zoals bij brand en inbraak. Zorg in ieder geval dat hij niet in de weg ligt, want dat voelen ze, én dat het warm is.

Waar kan de hond slapen?

Garage

Een garage lijkt voor ons misschien wel ideaal - daar mag het immers wel eens wat vuil worden - maar zo ziet de hond dat niet. Het is er vaak veel kouder en donkerder dan in de rest van het huis, er zijn meestal geen of kleine ramen om naar buiten te kijken en het is geen leefruimte, geen plaats waar het baasje vaak komt. En de hond wil niets liever dan bij zijn baasjes zijn.

Slaapkamer

De slaapkamer is niet de ideale slaapplaats voor een hond. Los van het hygiënische aspect is het mogelijk dat de hond zich gestraft voelt omdat hij denkt dat hij genegeerd wordt, terwijl jij natuurlijk gewoon probeert te slapen. Dit is voor een hond een ergere straf dan boos zijn. Slechte aandacht van een boze baas is immers ook aandacht. Laat ze dus beter ergens anders slapen. Dan zijn ze gerust.

Woonkamer

De woonkamer of living is een geschikte ruimte voor de hond om te slapen. Het is er warm en het is zowat het belangrijkste leefruimte van een huis. Vaak is het er ook lekker warm. Maar een hond in de woonkamer laten slapen houdt ook risico's in. Als de hond nog niet zindelijk is, of ziek, kan hij vloerbekleding of zetels bevuilen. In sommige woonkamers ligt bovendien een delicate vloer zoals parket of natuursteen die beschadigd kan raken. Als de hond niet in de zetel mag zal hij dit in jouw afwezigheid misschien toch proberen. En je kan alleen boos worden of straffen als je hem op heterdaad betrapt, niet als je alleen sporen vindt. Je zal er ook niet blij van worden als je opstaat of thuiskomt en de hond heeft de zetel, de kussens of iets anders in de leefruimte vernield of beschadigd.

Keuken of bijkeuken

De keuken of een verwarmde bijkeuken is een ideale slaapplaats voor een hond, tenminste als er genoeg ruimte is. Vaak ligt hier een waterbestendige vloer die eenvoudig te reinigen is. De meeste keukenvloeren absorberen ook niet. Dat is handig als de hond troep maakt of nog niet zindelijk is. Keukens zijn doorgaans de warmste plaatsen in huis en honden hebben het graag warm. Honden kijken ook graag naar buiten. Het is een leuke bezigheid voor als ze alleen zijn. Heeft jouw keuken of bijkeuken een raam of deur waardoor de hond naar buiten kan kijken, dan is dat ideaal.

Bovendien is de keuken vaak een echte leefruimte waar het gezin veel tijd spendeert. Ze wordt vaak als eerste betreed na het opstaan en als laatste bij het slapengaan. En de hond wil niets liever dan bij zijn gezin zijn.

Lees verder

© 2018 - 2024 Olivander, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Feng Shui, plaats van bed en kamerdeurDe plaats van de slaapkamer in uw huis is belangrijk. Gaat u verhuizen, moet u zorgvuldig letten op de onderlinge verhou…
Drive-in woning, de voordelen en de nadelenEen drive-in woning is een huis van twee of drie woonlagen met op de begane grond een inpandige garage in het huis. Het…
Feng Shui toepassen in je huisFeng Shui toepassen in je huisFeng Shui is een Chinese leer die staat voor ruimte en rust, dus een opgeruimd huis waaruit alle overtollige spulletjes…
Het Feng Shui inrichten van je woon- en slaapkamerHet Feng Shui inrichten van je woon- en slaapkamerFeng Shui is een veelgehoorde term, maar wat wordt er eigenlijk mee bedoeld? Feng Shui is een eeuwenoude Chinese leer, d…

De voordelen van kokosolie voor honden en kattenDe voordelen van kokosolie voor honden en kattenKokosolie wordt gemaakt van het vruchtvlees uit de kokosnoot. Het is een plantaardig vet dat zowel voor inwendig als uit…
Een cairn terriër: de juiste hond voor mij?Een cairn terriër: de juiste hond voor mij?De cairn terriër is een zeer oud hondenras dat zijn verdienste heeft in de jacht op klein wild en als gezinshond. Ze sta…
Olivander (14 artikelen)
Gepubliceerd: 01-08-2018
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.