Hondenrassen: American Indian Dog

Hondenrassen: American Indian Dog De American Indian Dog is een eeuwenoud ras en hij is afkomstig uit Amerika. Deze hond is vroeger vaak gekruist met een coyote vanwege zijn intelligentie, instinct en roedelgedrag. Deze middelgrote hond heeft een trouw karakter en is loyaal naar zijn eigenaar toe. Hij is gevoelig van aard, maar heeft wel een baasje nodig die consequent is. Ook heeft hij veel beweging nodig en heeft hij een plek nodig waar hij veel kan bewegen. Over het algemeen kan hij goed overweg met andere honden en kinderen.

Geschiedenis

De American Indian Dog is een hond afkomstig uit Amerika. Hij wordt ook wel Song Dog genoemd. Dit ras is al eeuwenoud en ze waren er al voordat Amerika werd ontdekt. De hond is vaak gekruist met een coyote vanwege hun instinct, roedelgedrag en hoge intelligentie. Vroeger werd deze hond gebruikt als jachthond, herdershond, trekhond en waakhond. Er zijn meerdere typen van dit ras, zoals een Noordelijk-, Zuidelijk- en Plain type. Deze hond leefde bij de indianen. Dit hondenras was bijna uitgestorven totdat hier sinds 1970 wat aan werd gedaan.

Uiterlijk

De schouderhoogte van een reu is gemiddeld tussen de 60 en 68 centimeter en van een teef is dit tussen de 55 en 63 centimeter. Hierdoor behoort hij tot de middelgrote honden. Zijn snuit is lang van vorm en zijn neus is zwart. Bij lichtere honden is de neus leverkleurig. Zijn amandelvormige ogen zijn vrij groot. De kleur varieert van: geel - amberbruin, blauw en soms tweekleurig waarbij de oogleden zwart zijn. De grote oren zijn rechtopstaand. Zijn lichaam is gespierd met een rechte rug en diepe borst. De voeten zijn klein in verhouding. De staart is lang en reikt in rust tot aan de hakken. Hij kan gemakkelijk bewegen en is gebouwd voor snelheid en uithoudingsvermogen.

Vacht

De vacht is middelmatig van lengte en de vachtkleur kan voorkomen in alle natuurlijke kleuren. De bovenvacht is glanzend en is iets langer dan de ondervacht. De ondervacht is dik, kort en pluizig. De vacht moet regelmatig geborsteld en gewassen worden.

Karakter

De American Indian Dog is erg intelligent, trouw aan zijn baasje en loyaal. Tegenover vreemden kan hij wat terughoudend zijn. Het zijn geschikte waakhonden en hij kan wat koppig zijn. Deze hond hecht zich sterk aan een persoon of aan zijn gezin. Hierdoor is het zeer moeilijk om de hond te herplaatsen naar een andere familie. Hij kan goed samen met kinderen en andere dieren. De hond heeft veel beweging nodig en moet daarom een baasje hebben die actief is en veel met hem onderneemt zoals wandelen, fietsen en alles waarbij hij maar lekker veel kan bewegen.

Opvoeding

De American Indian Dog is een erg gevoelige hond en hij maakt gebruik van de lichaamstaal waarmee hij communiceert. Ze zijn erg ontvankelijk voor visuele en verbale commando’s. De opvoeding moet consequent zijn, maar niet met de harde hand. Socialisatie en training zijn voor deze hond op jonge leeftijd een must.

Gezondheid

De aandoeningen heupdysplasie (HD), gehoorproblemen en problemen met narcose komen bij de American Indian Dog nog wel eens voor. Het is raadzaam een pup te nemen uit een nest waarbij de ouders getest zijn op deze aandoeningen. Hierdoor wordt de kans dat jouw hond deze aandoeningen krijgt verkleind. Een goede fokker laat graag de testresultaten zien.

Overige informatie

De American Indian Dog is erg speels is hij is pas met 3 jaar volwassen. De levensverwachting ligt ongeveer tussen de 15 en 20 jaar. Mocht je een American Indian Dog als huisdier willen nemen, is het raadzaam je hiervoor eerst goed te laten informeren. Een fokker kan je er meer over vertellen.
© 2012 - 2024 Ymbakker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Duitse HerdershondDe duitse herdershond is een van de populairste rassen ter wereld. De eerste honden stammen af van van de dieren die wer…
Hondenrassen: Catalaanse HerdershondHondenrassen: Catalaanse HerdershondDe Catalaanse Herdershond komt oorspronkelijk uit de regio Catalonië in Spanje. Het is een herdershond om de kudde te ho…
Tips om uw hond beter te laten luisterenNederland behoort tot een van de hond-rijkste landen van Europa. Toch zijn er veel baasjes die niet goed weten hoe ze hu…

Tips voor het uitlaten van je hondTips voor het uitlaten van je hondOver het uitlaten van of wandelen met je hond hebben hondentrainers en andere kenners van honden en hondengedrag verschi…
Elementaire hondenpsychologie volgens Cesar MillanElementaire hondenpsychologie volgens Cesar MillanCesar Millan, de Dog Whisperer van de gelijknamige televisieserie, houdt zich bezig met het resocialiseren (‘rehabilitat…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Unsplash, Pexels
  • www.hondenpage.com
  • www.hondenrassen.info
Ymbakker (897 artikelen)
Laatste update: 21-11-2016
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.