Hubert, 13-11-2018
Mijn kat laat regelmatig bruinachtige vlekjes na op het bed laken, ze heeft verder van niets last, eet en drinkt goed, is niet mager, haar pels blinkt, loopt goed, is echt levendig! Plast en poept normaal. Ze is gesteriliseerd, ouderdom 12 jaar. Wat zou het kunnen zijn?
Bij voorbaat dank!
Reactie infoteur, 14-11-2018
Misschien even checken of er sprake is van vlooien, bloedluis of bedwantsen. Anders even na laten kijken bij de dierenarts.
Kim, 15-11-2015
Ik heb gisteren een flinke verdikking bij een tepel ontdekt.
Hij voelt langwerpig en is flink dik.
Nooit eerder opgevallen en ze draait altijd op haar rugje zodat ik haar op haar buikje mag aaien.
ik maak mij nu heel erg zorgen.
Wat zou dit kunnen zijn?
Ik zit momenteel financieel heel slecht.
ook 2 kleine kids thuis.
Dit kan ik nu eigenlijk niet gebruiken.
Maar als een dierenarts echt nodig is dan moeten wij erheen. Wil mijn vriendinnetje niet kwijt heb haar al toen ze nog geen 5 weekjes oud was.
weet er ook iemand in omgeving geleen Limburg of er een dierenarts is waar ik de rekening in delen kan betalen?
Enorm bedankt alvast voor het mee denken.
Groetjes Kim
Reactie infoteur, 15-11-2015
Mogelijk gaat het om een melkkliergezwel, een vaak voorkomende gezwel bij de kat, soms goedaardig maar meestal kwaadaardig. Maar het kan ook om een ontsteking, cyste of iets anders gaan. Het is belangrijk om dit te laten beoordelen door een dierenarts. Deze kan een diagnose stellen en de juiste behandeling inzetten.
Je kunt van te voren even telefonisch contact opnemen met de praktijk. Bijvoorbeeld:
- Dierenkliniek Brandts. Hofdwarsweg 53, 6161 DE Geleen, 046-4107771.
- Dierenkliniek Spiertz. Molenstraat 51, 6161 CT Geleen, 046-4745985.
- Dierenkliniek Pijls B.V. Rijksweg Zuid 111-A Geleen, 046-4741733.
Gwendolyn, 26-01-2015
Onze kruising van een Noorse boskat heeft al een tijd een knobbeltje op haar staart. Hij neemt langzaam in omvang toe, aanraken is ook pijnlijk. Ik ben van mening dat ze naar de dierenarts moet om het te laten controleren voordat het eventueel kanker is en en zich kan verspreiden, maar de beslissende personen vinden het geen noodzaak. Wat kunnen we het beste doen?
Reactie infoteur, 28-02-2015
Ik raad u om om de dierenarts te bezoeken. Deze kan de bult verwijderen en daarna onderzoeken. Een bultje kan het best verwijderd worden als het nog klein is.
Marina, 05-10-2014
Mijn kater 7 jaar oud cyperkat, zijn naam is Billy, heeft op zijn voorhoofd een wit bultje! Aaien erop is pijnlijk en kan hij gaan bijten! Hoe kan ik Billy helpen? Ik hoop maar niet dat het kanker is! Want Billy is heel lief! Wie herken dat witte bultje?
Reactie infoteur, 06-10-2014
Bultjes komen regelmatig voor bij katten. Zo’n bultje kan door veel oorzaken ontstaan, bijvoorbeeld door een ontsteking of een insectenbeet, maar het kan ook om een overvulde talgklier zijn. Het kan ook een goed- of kwaadaardige tumor zijn. Het is verstandig het bultje te laten beoordelen door de dierenarts.
Mw Bekker, 26-02-2010
Onze kat (Noorse boskat) van bijna 17 jaar is een maand geleden aan longkanker overleden. Helaas hebben wij geen enkel van de symptomen op uw site vermeld bij hem kunnen vernemen behalve dat hij van de zomer behoorlijk aan diaree was. Hij at zelfs heel goed praktisch tot het moment dat hij stierf.
Hoe kan zoiets?
Reactie infoteur, 02-03-2010
Hallo mw. Bekker,
Vervelend te moeten horen dat u uw kat ben kwijtgeraakt.
Over uw vraag het volgende.
Sommige vormen van kanker kunnen zich pas op een laat moment openbaren. Daar komt bij dat een kat ziekte verhuld en niet laat merken dat hij of zij ziek is.
Mvg, Tartuffel