Kosten Mount Everest beklimmen

Kosten Mount Everest beklimmen Met zijn 8848 meter hoogte is de Mount Everest de hoogste berg op aarde. Edmund Hillary en de Tenzing Norgay zijn de eerste beklimmers van de berg. Er zijn verschillende organisaties die expedities leiden naar de top. Deze organisaties regelen meestal ook de vlucht, de vergunningen, het visum en andere benodigdheden. Wat zijn de kosten om de Mount Everest te beklimmen?

Mount Everest

De Mount Everest is de hoogste berg van aarde. Met een hoogte van 8848 is de berg een geliefde uitdaging voor klimmers. De Mount Everest ligt in het Himalayagebergte op de grens van Nepal en Tibet. Het dak van de wereld bereiken is niet zonder risico's. Van alle tien mensen die een klimpoging onderneemt, overleven er negen de klim. Dit komt neer op een sterftecijfer van om en nabij de 10%. Er zijn verschillende routes om de Mount Everest te beklimmen, maar een route is de meest gangbare. Voor Nepal en Tibet is de Mount Everest de voornaamste bron van inkomsten. Deze landen proberen de berg zo goed mogelijk te onderhouden. De vergunningen om de berg te beklimmen zijn dan ook niet mild. Daarnaast is er ook dure uitrusting nodig en moet men in Nepal en Tibet zien te komen. Al met al moet men aardig in de buidel tasten om in het selecte gezelschap beklimmers van de berg te komen.

Uitstekende conditie is vereist

Alvorens men de Mount Everest kan beklimmen is een zeer goede conditie vereist. Deze conditie kan worden verkregen door het lopen of fietsen van grote afstanden met een redelijke snelheid. Het kan lastig zijn in te schatten of de conditie goed genoeg is. Er zijn daarom verschillende testen en graadmeters beschikbaar.
Naast een goede fysieke conditie is er ook ervaring met bergbeklimmen vereist. Men moet de ervaring hebben van het beklimmen van een hoge berg. Op een hoge berg komt het aan op overleven, zeker omdat er nauwelijks zuurstof is. Een goede oefening is het beklimmen van bergen met een hoogte van minstens 6000 meter.
Men moet ook goed kunnen rotsklimmen. Gedurende de expeditie komt men verschillende steile rotshellingen tegen. Men moet de techniek voor het beklimmen van deze hellingen beheersen. Ook moet men goed kunnen handelen in andere technisch lastige situaties.

Kosten

De kosten voor het beklimmen van de Mount Everest bestaan uit verschillende facetten. Er zijn organisaties die totaalpakketten aanbieden. Deze pakketten bevatten vrijwel alles wat nodig is om de berg te beklimmen, exclusief de persoonlijke uitrusting.
De pakketten zijn beschikbaar vanaf 30000 en er zijn enkele Nederlandse organisaties die ze aanbieden. Je bent werkelijk in alles dan voorzien op enkele dingen na. Zo zul je een eigen binnenlandse vlucht moeten betalen, je vaccinaties en wellicht een visum. Extra kosten daarvoor zijn maximaal 1000. Vervolgens heb je nog je eigen klimuitrusting die je mee moet nemen. Dit is een hele waslijst aan artikelen. Deze artikelen zijn persoonlijk en worden daarom niet bij de excursie inbegrepen. Het gaat dan om thermoskleding, bergschoenen, handschoenen, zonnebrillen etcetera. Deze artikelen moeten temperaturen van minus 40 graden Celsius aankunnen en zijn daarom niet mild geprijsd. De kosten voor je persoonlijke uitrusting kun je daarom ramen op zeker 3000. Totaal zul je dus zeker 35000 kwijt zijn voor de georganiseerde expeditie.

Voorbeeld van een Nederlandse expeditie

Climb for Climate organiseert expedities naar bergen over de hele wereld. De inkomsten van deze onderneming dekken allereerst de onkosten. Met het geld wat over is plant de organisatie bomen over de hele wereld. De kosten van de expeditie zijn $37990. Dit is exclusief enkele personele kosten, een vliegticket naar Kathmandu en visum voor Nepal.
© 2012 - 2024 B-bbergkamp, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mount Everest (hoogste berg ter wereld)Mount Everest (hoogste berg ter wereld)Op de grens tussen Nepal en China, gelegen in het Himalayagebergte ligt de Mount Everest. Het Himalayagebergte ontstond…
De omstreden hoogte van de Mount EverestDe omstreden hoogte van de Mount EverestMount Everest, de godin-moeder van de wereld. Een kolos op de grens tussen Nepal en China (Tibet). Het blijft echter gis…
Beroemde pioniers (baanbrekers)Beroemde pioniers (baanbrekers)Wie reisde als eerste om de wereld? Wie beklom de Mount Everest 't eerst? Wie bereikte de Noordpool als eerste en wie de…
Aardkorst met bergen, bergketens en oceaanruggenAardkorst met bergen, bergketens en oceaanruggenDe aardkorst bestaat uit een aantal platen die voor een deel aan de oppervlakten te zien zijn en voor een deel de bodem…

Duurzaam consumerenDuurzaam consumerenSteeds vaker wordt er gesproken over duurzaamheid. Duurzaam betekent met verstand omgaan met het milieu en de mens. De g…
Plastic soep in de oceaan en zeemeerminnentranen op strandPlastic soep in de oceaan en zeemeerminnentranen op strandIn de Noordelijke Stille Oceaan drijft een gebied bijna zo groot als West-Europa met plastic. Het wordt de plastic soep…
Bronnen en referenties
B-bbergkamp (81 artikelen)
Laatste update: 08-08-2012
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Milieu
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.