Hondenras: de Boston Terriër

Hondenras: de Boston Terriër De Boston Terriër valt onder de categorie van gezelschapshonden. Het is een levendige en intelligente hond, die compact gebouwd is, met een vrij kort lichaam. Hij is plezierig gezelschap maar is wel vastberaden en heeft een sterke wil. Deze welopgevoede, bedachtzame en beschaafde echte New-Englander is nog altijd populair in Noord-Amerika.

Geschiedenis

De Boston Terriër, vroeger Amerikaanse Bull Terriër genoemd, is ontstaan door het kruisen van een Bulldog met een terriër. Hij kwam in 1865 vanuit Engeland naar Amerika. Het eerste exemplaar met de gewenste schroef in de staart, Barnard's Tom, werd in 1893 in Boston geboren. Het ras heeft zijn naam te danken aan de stad waar hij werd ontwikkeld.

Uiterlijk

De Boston Terriër is niet zwaarder dan elf kilo, er zijn verschillende gewichtklassen.
  • Lichtgewicht: onder de 7 kg
  • Middengewicht: van 7 - 8,5 kg
  • Zwaargewicht: van 8,5 - 11 kg

De kleur is zwart gestroomd met witte aftekeningen, de stroming moet over het hele lichaam zichtbaar zijn. Gestroomd met witte aftekeningen verdiend de voorkeur.

De hond heeft een vierkant hoofd, vlakke schedel, ronde, wijd uit elkaar geplaatste ogen, brede vierkante kaken, opstaande oren die aan de zijkant van het hoofd zijn geplaatst, een brede borst en een fijne, laag aangezette staart.

Karakter

De Boston Terriër is een levendige, intelligente en aanhankelijke gezinshond. Hij is makkelijk in de verzorging en omgang. Een ideale showhond heeft een witte voorsnuit, het liefst een bles, een witte aftekening op de hals, voorborst, op de voorbenen en onder de ellebogen.

De Boston Terriër is een levendige, vermakelijke, actieve en onverwoestbare gezelschapshond. Alleen de naam herinnert nog aan het feit dat dit een terriër is. Het ras heeft alle meedogenloze drang naar herrieschoppen verloren en verkeert het liefst in het gezelschap van mensen. Toch zullen mannelijke Bostons nog steeds andere honden uitdagen als zij het gevoel hebben dat hun territorium wordt belaagd.

Net als bij andere rassen die in verhouding een groot hoofd hebben, is het soms nodig om puppy's met een keizersnede ter wereld te brengen. Toch zijn fokkers erin geslaagd om de omvang van het hoofd te beperken, terwijl de unieke en grillige uiterlijke kenmerken van de hond behouden zijn gebleven.
© 2011 - 2020 Reneemuller, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De Bull TerrierDe Bull terriër is afkomstig uit Engeland. Ondanks dat het kleine honden zijn, zijn ze wel erg sterk. Dit hondenras is e…
De leeftijd van de hondDe leeftijd van de hondWaarschijnlijk heb je altijd al horen zeggen dat één jaar in het leven van een hond gelijkstaat aan zeven mensjaren. Dit…
Alles over de Bull TerrierDe bull terrier is een hond die kracht uitstraalt. Met de bijzondere vorm van zijn hoofd is hij moeilijk voor iets ander…
Hondenrassen, Amerikaanse Pit Bull TerrierHondenrassen, Amerikaanse Pit Bull TerrierVaak zijn er negatieve berichten in het nieuws over pitbull honden. Men is vaak ten onrechte bang voor een hond als deze…

De tweede week in het leven van een pup: spannend!De tweede week in het leven van een pup: spannend!Week twee in het leven van een pup is een spannende week: de pup begint te zien en te horen! Een moment om naar uit te k…
Hondenras: WhippetHondenras: WhippetEen whippet behoort tot het windhondenras. Whippets zijn hele mooie, intelligente en elegante honden. Ze zijn heel zacht…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Skeeze, Pixabay
  • De encyclopedie van de hond. ISBN 90-5764-478-9

Reageer op het artikel "Hondenras: de Boston Terriër"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Reneemuller
Gepubliceerd: 28-05-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!