De Doggyride: Hondenfietskar

De Doggyride: Hondenfietskar De meeste hondenbezitters hebben er al wel eens van gehoord. De Doggyride. Deze multifunctionele hondenfietskar kan door iedere hondenbezitter gebruikt worden om een fietstochtje nog leuker te maken voor u zelf als uw hond. Eens geen zin in de auto? Ga dan lekker op de fiets, en neem uw trouwe viervoeter gewoon mee!

Wat is een Doggyride?

Van origine is de Doggyride een kar voor achter de fiets. Veel hondenbezitters lopen tegen het probleem aan, dat ze hun hond graag meenemen, maar toch ook niet altijd de auto ter beschikking hebben. In dat geval biedt de Doggyride mogelijkheden. De fietskar is speciaal gemaakt voor het vervoer van honden. Het nieuwste model, de Novel, is geschikt voor honden tot 50 kg. De Doggyride is gemaakt van hoogwaardige materialen en is makkelijk te (de-)monteren. Hij kan zelf heel compact worden opgevouwen zodat meenemen en opbergen erg simpel is.

Doggyride modellen

Voor bijna elke hond is er een Doggyride. Bewust wordt gesproken van bijna elke hond, want helaas is er nog geen Doggyride voor uw 80 kg wegende Leonberger. Maar u zult het met mij eens zijn, dat dat ook niet echt lekker meer fietst.

  • Mini Dog Bike Trailer, voor de kleinere hondjes tot 25 kg / 38 cm hoogte
  • Original Dog Bike Trailer, voor de grotere honden tot 45 kg / 65cm hoogte
  • Novel Dog Bike Trailer, voor de grotere honden tot 50 kg / 65 cm hoogte (het nieuwste 2009 model)

Naast de Bike Trailers heeft Doggyride ook verschillende accessoires die het gebruik van de Doggyride nog plezieriger zullen maken.


Mogelijkheden van de Doggyride

De Doggyride is bijzonder multifunctioneel. Hij is namelijk handig voor veel meer dingen dan alleen het dienen als fietskar voor uw hond.

Wandelwagen

Met de optionele wandelkit, maakt u van uw fietskar een wandelwagen voor uw hond. Handig voor pups en senioren die niet zo ver kunnen/mogen lopen als uw andere honden. Maar ook is deze kit ideaal als u van lange wandelingen houdt en uw hond de mogelijkheid wilt geven even uit te rusten.
In de wandelkit zit een voorwiel, een duw stang en een rem. Het voorwiel zwenkt zodat u de kar makkelijk kunt manoeuvreren. Met de rem kunt u de kar parkeren en er voor zorgen dat bij het in en uitstappen de kar niet wegrolt.

Met de optionele joggerkit kunt u de Doggyride zelfs meenemen tijdens het hardlopen of het skaten. Door het dikke voorwiel dat niet zwenkt blijft de kar rustig voor u rijden, zelfs als u kracht zet tijdens het hardlopen of het skaten.

Extra bench

Wanneer men de fietsbeugel/voorwiel en de zijwielen demonteert, blijft alleen de ‘tent’ over. Deze tent kunt u prima gebruiken als extra bench wanneer u bijvoorbeeld bij iemand thuis bent en de hond niet los kan. U kunt de Doggyride meenemen naar shows en wedstrijden waar honden tussen de rondes door lang moeten wachten. U kunt hem zelfs in de achterbak van uw auto zetten om zo uw hond veilig te vervoeren.

Het bedrijf achter de Doggyride, Dutch Dog Design

Het bedrijf Dutch Dog Design is in 2003 opgericht door Amerikaan Matthys van Leeuwen. Hij is een fanatiek fietsen en ook hondenbezitter. Toen hij op een dag iemand zag fietsen met een hond in een kinderfietskar, kwam hij met het idee voor een hondenfietskar. Na vele enthousiaste reacties in Amerika, was het in 2004 tijd om het product in zijn moederland Nederland op de markt te brengen, waar het een groot succes werd.

In september 2008 kwam Nederlander Aad Berkel bij het bedrijf om zich te ontfermen over de Europese organisatie van Dutch Dog Design. Zelf is hij ook enthousiast gebruiker van de Doggyride.


Eigen ervaring met de Doggyride

Wij hebben de Doggyride sinds de komst van onze tweede hond. Zoals iedereen weet, mag een pup lang niet zoveel bewegen als een volwassen hond. De Doggyride is voor ons dan ook een uitkomst. De pup gaat bij een lange wandeling in de kar, en onze volwassen hond kan heerlijk rennen en spelen met andere honden en lekker haar energie kwijt.
Ook gebruiken wij de Doggyride als extra bench. Wanneer we op bezoek gaan bij vrienden, en dat wat langer duurt, kan de pup gewoon mee en heeft ze haar eigen plekje waar ze veilig in kan liggen.
Wij zijn enorm blij met onze Doggyride!
© 2010 - 2024 Dekonink, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Paard in trailer krijgen? Tips!Paard in trailer krijgen? Tips!Paard in trailer laden? Hoe laadt u een paard in een trailer? Een paard in een trailer laden wordt soms een heel gedoe,…
Voedingsadapter of oplader e-bike kopen: waar op te letten?Voedingsadapter of oplader e-bike kopen: waar op te letten?Om de accu van je e-bike of speed pedelec op te laden moet je deze middels een oplader of voedingsadapter verbinden met…
Elektrische fietsenWas het fietsen maar wat makkelijker, sneller en minder vermoeiend. Dit denken/dachten veel mensen. Daar is nu de oploss…
Paardengedrag: Help, mijn paard wil de trailer niet inPaardengedrag: Help, mijn paard wil de trailer niet inBijna iedereen die wel eens op wedstrijd gaat met zijn paard zal het probleem van trailerladen herkennen. Je paard heeft…

Chocolade dodelijk voor hond!Chocolade dodelijk voor hond!Dat chocolade heerlijk is en er veel mensen dol op zijn is algemeen bekend. Maar wist je dat chocolade zeer gevaarlijk i…
De eigenschappen van de Jack RusselIn tegenstelling tot andere jachthonden onderscheidt de Jack Russel zich weliswaar door zijn moed, maar tegelijk is hij…
Bronnen en referenties
  • www.doggyride.com
Dekonink (32 artikelen)
Laatste update: 30-06-2010
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.