Hondenras: Akita Inu

De Akita is een grote hond die werd gebruikt voor de jacht op grote dieren. De Akita komt oorspronkelijk uit japan. De Akita komt voor in 3 kleuren rood, wit en brindle. De hond is goed opvoedbaar met een consequente baas. Ze zijn namelijk toch erg sterk en hebben nog erg het jachtinstinct waar u mee om moet kunnen gaan. Het is een robuuste hond die toch elegantie uitstraalt.

Geschiedenis van de Akita

De Akita heeft zijn naam te danken aan het plaatsje waar hij oorspronkelijk vandaan komt namelijk Akita. Dit plaatsje ligt in Japan in het noorden van Honshu. Vroeger was de Akita een gevechtshond die ook moest helpen bij de jacht op beren. In de tijd van de Samoerei waren Akita's hun metgezellen. Dit zorgde ervoor dat er nu beeldjes verkocht worden van Akita's als teken van vriendschap en geluk. Op juli 1931 werd de Akita uitgeroepen tot Nationaal Monument van Japan. In 1939 begon de tweede wereldoorlog. De Akita werd in bescherming genomen en zo werd er na de tweede wereldoorlog dankzij verschillende verenigingen weer gefokt met de Akita's.

Uiterlijk

De schofthoogte van de reu is ongeveer 67cm en die van een teef 61cm. Hij heeft een hoge schoft en een kort rechte rug. Zijn staart wordt in een krul over zijn rug gedragen, als deze hangt is dit een fout. Hij heeft een duidelijke stop en een goed zichtbare rimpel op zijn voorhoofd. Zijn oren zijn tamelijk klein en mogen niet hangen.

Vacht

De kleuren waarin de Akita voorkomt zijn rood, brindle(gestroomd) en wit. De Akita mag niet gezien worden met zwarte aftekeningen op zijn kop. Als de Akita niet wit is qua vachtkleur dan moet hij Urajiro vertonen. Dit betekend dat de Akita een witte vacht heeft op de:
 • zijkanten van de kaak
 • onderkant van de kaak
 • onderkant van de borst
 • onderkant van het lichaam
 • onderkant van de staart
 • binnenzijde van de benen

De bovenvacht van de Akita is hard en recht, de ondervacht is zacht en dik. De vacht op de staart is wat langer dan op de rest van het lichaam.

Karakter

 • trouw
 • volgzaam
 • waaks
 • rustig
 • onverstoorbaar
De Akita is erg sterk het is dus van belang dat u de hond goed onder áppel houd omdat hij anders erg dominant zou kunnen worden.
© 2009 - 2023 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Japanse Akita hondDe Japanse Akita hondEen prachtige hond met hoog aanzien in Japan. Deze honden zijn ontzettend trouw en slim. Ze eisen respect en geven hier…
De akita, de nationale hond van JapanDe akita, de nationale hond van JapanDe akita is een hond, die tijd en ruimte nodig heeft. Hij is graag bij zijn mensen in de buurt, heeft veel beweging nodi…
Hachiko. Was dit de trouwste hond ter wereld?Hachiko. Was dit de trouwste hond ter wereld?Hachikō is de naam van een hond van het ras Akita. Hachikō werd beroemd omdat hij een ongekende trouw toonde a…

Hondenras: Australian Cattle DogHondenras: Australian Cattle DogDe Australian Cattle dog komt van oorsprong uit Australië. Dit ras is ontstaan uit vier verschillende andere soorten hon…
De reddingshondenBij reddingshonden denken mensen vaak aan Sint Bernards. Het is echter een fabel dat de Sint Bernard mensen redde door o…
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 08-05-2010
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.