Petbnb: een betrouwbare oppas vinden voor je huisdier

Petbnb: een betrouwbare oppas vinden voor je huisdier Een goede oppas vinden voor je huisdier is vaak lastig. Als baasje wil je dat je huisdier in goede handen is en goed wordt verzorgd. Petbnb is een website waarop je een oppas kunt vinden voor jouw huisdier, bij jou in de buurt. Daarnaast kun je je ook aanmelden als oppas. Leuk als je bijvoorbeeld zelf geen huisdieren hebt maar wel graag op de huisdieren van een ander wilt passen. Zo kun je wat bijverdienen met knuffelen, wandelen, spelen en verzorgen. Als baasje kies je zelf een oppas voor jouw huisdier. Wanneer er een klik is kun je de oppas boeken om bijvoorbeeld je hond uit te laten, maar ook om voor je hond te zorgen als jij op vakantie bent.

Wat is Petbnb?

Petbnb is een website waar je een oppas kunt vinden voor jouw huisdier, en waar jij jezelf kan aanbieden als oppasser. Wanneer je een oppas zoekt maak je een profiel aan voor jouw huisdier. In het profiel geef je zo veel mogelijk informatie over je huisdier. Denk hierbij aan foto’s van je huisdier, leeftijd, ras, gezondheid enz. Vervolgens kun je oppassers bij jou in de buurt zoeken en een aanvraag versturen als je denkt dat je een geschikte oppas gevonden hebt. Met de oppas spreek je af om kennis te maken, als er een klik is kun je de oppas boeken wanneer je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat. Ook kun je je aanmelden als oppasser. Je maakt dan een profiel over jezelf en vermeldt welke diensten je wilt aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld op honden passen bij jou thuis, maar ook op huisbezoek gaan bij katten. Voor het oppassen vraag je een vergoeding, dat bedrag bepaal je zelf en is afhankelijk van de diensten die je wilt aanbieden.

Is Petbnb alleen voor honden?

Via Petbnb kun je naast een hondenoppas ook een oppas vinden voor katten en andere huisdieren. Het grootste deel van de oppassers is gericht op honden maar ook voor katten is er genoeg aanbod te vinden. Een oppas voor andere dieren kun je vinden door te zoeken op “dierenoppas”. Voor katten en bijvoorbeeld knaagdieren is een (dagelijks) huisbezoek vaak voldoende. Tijdens een huisbezoek kijkt de oppas hoe het gaat met jouw huisdier en geeft voer en water. Afhankelijk van hoe lang je weg bent kan er natuurlijk ook met je huisdier geknuffeld en gespeeld worden, en kan de kooi of kattenbak worden schoongemaakt. Bij elke advertentie zie je precies wat een oppas aanbied, zo kun je een betrouwbare oppas vinden die jouw huisdier precies de zorgt geeft die nodig is.

Is Petbnb veilig en betrouwbaar?

Petbnb staat bekend als een veilige manier om een betrouwbare oppas te vinden voor je huisdier. Alle boekingen en betalingen gaan via Petbnb, dit zorgt ervoor dat Petbnb veel betrouwbare feedback krijgt. Alle ervaringen van anderen kun je lezen bij de advertentie van de oppas, dit maakt het makkelijker om een betrouwbare oppas te vinden. Een betrouwbare oppas herken je bijvoorbeeld aan veel positieve feedback en aan dat de oppas vaste gasten heeft.

Belangrijk is om altijd kennis te maken met de oppas voordat je jouw huisdier wegbrengt of de oppas bij jou thuis laat oppassen. Zo weet je zeker dat jij een goed gevoel hebt bij de oppas en dat er een klik is tussen de oppas en jouw huisdier. Als je lang van huis bent, bijvoorbeeld tijdens een lange vakantie, dan kun je eerst een nachtje proefdraaien. Wanneer het proefdraaien goed gaat weet je zeker dat je huisdier ook tijdens een lange vakantie in goede handen is.

Kosten en betalingen

Oppassers mogen hun prijs zelf bepalen. Gemiddeld kost dagopvang 12 euro per dag en logeren 15 euro per 24 uur (2019). Oppassers die bijvoorbeeld maar op één hond tegelijk passen of veel hoge beoordelingen hebben kunnen wat meer geld vragen, bijvoorbeeld 25 euro per 24 uur.

Baasjes kunnen via Petbnb betalen met iDEAL. Betalingen moeten altijd vooraf gedaan worden, uiterlijk één dag voor het oppassen. De oppaskosten worden betaald na een succesvolle kennismaking. Is er geen klik en wil je liever verder zoeken naar een andere oppas? Dan hoef je niets te betalen. Als oppasser krijg je betaald op de eerste werkdag na het oppassen.

Is Petbnb geschikt voor mijn hond/huisdier?

Er staan veel verschillende oppassen op Petbnb dus de kans is groot dat je een geschikte oppas voor je huisdier kunt vinden. In de advertenties geven oppassers een beschrijving van hun ervaring en de dienst die ze aanbieden. Zo zijn er bijvoorbeeld oppassers die veel ervaring hebben met puppy’s, en oppassers die veel ervaring hebben met het zorgen voor oude en/of zieke honden. Ook zijn er oppassers die ervaring hebben met een specifiek ras. Bij Petbnb mag je op maximaal 5 honden tegelijk passen, maar er zijn ook veel oppassers die maar op één hond tegelijk passen. Als jouw hond goed samen gaat met andere honden dan kun je een oppas zoeken die zelf één of meerdere honden heeft, of iemand die op meerdere honden tegelijk past. Gaat je hond niet zo goed samen met andere honden? Of heeft jouw hond juist rust nodig? Dan kun je via de advertenties zoeken naar een oppas die geen andere honden of huisdieren heeft. Wanneer je een aanvraag hebt verstuurd via Petbnb kun je kennis maken met de oppas. Zo weet je zeker dat er een klik is, en dat je hond in goede handen is.

Speciale zorg

Heeft je hond of kat speciale zorg nodig? Ook daar zijn oppassers voor. Er zijn veel oppassers die ervaring hebben met zorg voor oude of zieke honden en katten. Sommige oppassers zijn dierenarts of dierenartsassistent. Voor honden of katten die speciale zorg nodig hebben is het verstandig om een oppas te kiezen die maar op één huisdier tegelijk past, zo krijgt je huisdier altijd voldoende rust en aandacht. Bij de aanvraag op Petbnb kun je aangeven welk type zorg jouw huisdier nodig heeft, de oppas zal dan aangeven of hij/zij jouw huisdier deze zorg kan geven.

Petbnb voor oppassers: geld verdienen met knuffelen, spelen en verzorgen

Als je zelf graag oppas wilt worden bij Petbnb kun je je via de website aanmelden. Bijvoorbeeld als je zelf geen huisdier hebt maar het wel leuk vindt om af en toe op een huisdier te passen. Er zijn anno 2019 vijf verschillende diensten die je aan kunt bieden via Petbnb, de diensten die je aanbiedt vermeld je in je advertentie.

De diensten die je mag aanbieden

  • Dagopvang: Je past overdag op een huisdier, de tijden kun je zelf bepalen en vermelden in de advertentie.
  • Logeren: Je past op een huisdier voor 24 uur, de breng- en ophaaltijd vermeld je in de advertentie.
  • Oppas aan huis: je past op in het huis van de dierbezitter.
  • Uitlaten: je haalt de hond op bij het huis van de dierbezitter en brengt deze na een half uur wandelen weer terug.
  • Huisbezoek: Tijdens afwezigheid van de eigenaar ga je (dagelijks) op huisbezoek bij het huisdier. Je kijkt hoe het met het dier gaat, geeft voer, water en aandacht en gaat dan weer naar huis.

Je kan zelf bepalen hoeveel diensten je aanbiedt en welk bedrag je daar voor vraagt. Als je bijvoorbeeld alleen op honden wilt passen in je eigen huis kun je kiezen voor dagopvang en logeren. Wil je graag oppassen maar niet bij jou thuis, dan kun je kiezen voor oppas aan huis of huisbezoek. Liever alleen honden uitlaten? Dan kies je alleen voor de dienst uitlaten bij het maken van een advertentie.

Als je weet wat je wilt aanbieden kun je je aanmelden om oppas te worden. Tijdens je aanmelding krijg je allerlei tips en kun je je voorkeuren aangeven. Je kan niet alleen voorkeuren van diensten opgeven maar bijvoorbeeld ook aangeven op welke rassen je wilt passen. Verder schrijf je een stukje over jezelf, waarom je wilt oppassen en kun je foto’s toevoegen. Zodra je advertentie op Petbnb staat kun je aanvragen van baasjes die een oppas zoeken ontvangen.
© 2019 - 2024 Nile, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hond niet naar het pension in de vakantieHond niet naar het pension in de vakantieElke hondeneigenaar krijgt er mee te maken wanneer je op vakantie gaat, gaat de hond mee? Vaak is dit niet het geval, en…
Wat kost een oppas?Wat kost een oppas?Hoeveel moet u een oppas geven voor het oppassen op mijn kinderen? De hoogte van het te vergoeden bedrag is onder andere…
Een huisdier voor iedereenEen huisdier voor iedereenNederlandse gezinnen hebben vaak een huisdier, het hoort er bij. Wie neemt het initiatief, wat is het effect en waarom n…
Hoe communiceert de hond?Hoe communiceert de hond?De ene hondeneigenaar vangt de communicatiesignalen van de hond goed op en de ander begrijpt signalen van de hond niet o…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: 3194556, Pixabay
  • https://www.petbnb.nl/
  • https://www.metronieuws.nl/nieuws/amsterdam/2017/04/een-nieuwe-hondenoppas-vind-je-online-via-petbnb
  • https://www.volkskrant.nl/economie/graag-een-hond-maar-geen-tijd-dan-zoek-je-een-oppas-online~be061b02/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
  • https://indebuurt.nl/bergenopzoom/bergenaren/bergenaar-van-de-week/amber-werkt-voor-petbnb~19144/
Nile (6 artikelen)
Gepubliceerd: 15-11-2019
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.