mijn kijk op

Backmotion laat mijn hond weer genieten

Backmotion laat mijn hond weer genieten Mijn hond, een oude newfoundlander van 10 jaar oud, begon wat moeilijker te lopen. Bij stilstand merkte ik dat ze wat trilde aan de achterhand en de wandelingen werden steeds trager. De dierenarts bevestigde mijn vermoeden: Artrose aan haar heupen door ouderdom. De dierenarts gaf de tip om glucosamine te gaan geven, maar dit kreeg ze al en dit was helaas geen oplossing. Daarom besloot ik om verder te gaan zoeken en zo kwam ik bij het middel Backmotion.

Wat is Backmotion

Backmotion is een ontstekingsremmende en pijnstillende chinese kruidenformule die de artrosevorming in het aangetaste gewricht tegen gaat. Het is een zeer goed alternatief voor corticosteroïden en pijnstillers. Backmotion is te verkrijgen in tabletvorm en kent geen bijwerkingen.

Waar werkt Backmotion bij

Backmotion werkt bij reuma, artrose (botwoekering), vaste pijnlijke rug, heupen, kniedysplasie, heupdysplasie, kruisverlamming, hernia, post traumapijnen, chirurgische ingrepen of botfracturen.

Dosering

LichaamsgewichtHoe vaakHoeveel
tot ± 1 kg 2 x daags0,5 tablet à 300 mg
tot ± 5 kg 2 x daags 1 tablet à 300 mg
tot ± 10 kg 2 x daags 0,5 tablet à 1200 mg
tot ± 20 -25 kg 2 x daags 1 tablet à 1200 mg
tot 30 kg 2 x daags 1,5 tablet à 1200 mg
tot 40 kg 2 x daags 2 tabletten à 1200 mg
tot 50 kg 2 x daags 2,5 tablet à 1200 mg
boven 60 kg 2 x daags 3 tabletten à 1200 mg

Nadat het gewenste resultaat bereikt is, mag de dosering gehalveerd of zelfs nog verder verminderd worden.
Resultaat is binnen 5 tot 7 dagen te verwachten.

Waar is Backmotion te verkrijgen

Backmotion is te verkrijgen via huisdierendokter.nl

Sceptisch

In het begin was ik behoorlijk sceptisch over dit middel, maar omdat ik graag het beste wil voor mijn hond, besloot ik het toch eens te bestellen en te gaan proberen. Dit om te verkomen dat ik haar één van de reguliere pijnstillers moest gaan geven, die doorgaans behoorlijk wat bijwerkingen hebben.

Resultaat

Al na 2 dagen Backmotion is er een kleine verbetering zichtbaar. 'S morgens staat ze weer enthousiast op de trap te wachten op haar ontbijt en maakt een bokke-sprongetje bij onze ontmoeting. Ook bij de wandeling lijkt ze iets fitter en loopt iets beter mee.

Na 3 dagen Backmotion loopt ze de hele wandeling op een normaal tempo mee en trekt af en toe een sprintje. In huis daagt ze mijn andere hond, door wie ze normaal liever met rust gelaten wordt, uit voor een spelletje.

Na 5 dagen Backmotion is er een duidelijke verandering in haar gedrag. Ze had zin in een wandeling en eenmaal buiten besloot ze met een andere hond te gaan spelen. Vervolgens sprinte ze naar de losloopweide en heeft daar lekker gesnuffeld en wat rond gewandeld.

Na anderhalve week backmotion gaat het heel erg goed met mijn hond. Ze kan weer iets grotere rondes wandelen en loopt weer met geheven hoofd en staart. Onderweg speelt ze met iedere hond die ze tegen komt. Het verschil is enorm en ze lijkt dan ook weer 2 jaar jonger.

Nu, na bijna een jaar backmotion gaat het nog steeds uitstekend met haar. Ze is nog steeds uitzondelijk fit en haar gangwerk is uitmuntend voor haar leeftijd. Ook gaat ze nog graag een middag zwemmen, waarbij ze ons met gemak uit het water haalt en zonder moeite een apport weer naar de kant brengt. Ze straalt daarbij van geluk. Mensen die haar leeftijd kennen, vragen vaak wat ik haar geef, gezien haar nog steeds goede conditie. Enthousiast vertel ik dan over Backmotion, want dit heeft echt haar oude dag verbeterd!

Lees verder

© 2011 - 2020 Jes1978, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Artrose bij de hondArtrose bij de hondArtrose klinkt bij de meeste mensen niet helemaal onbekend in de oren. Het komt heel veel voor bij de mens, maar ook bij…
Spondylose bij hondenSpondylose bij hondenSpondylose is een ernstige aandoening waarbij er door slijtage van de tussenwervels en gewrichtsbanden een verstijving v…
Wat is reuma, verschillende soorten reumaReuma is een aandoening aan pezen, gewrichten en botten. In Nederland hebben ruim 2,3 miljoen mensen een reumatische aan…
Spondylose: oorzaken, symptomen, diagnose en behandelingSpondylose: oorzaken, symptomen, diagnose en behandelingSpondylose is een chronische aandoening van de wervelkolom. Er zijn verschillende oorzaken voor het ontstaan van spondyl…

Rouwen om een huisdierRouwen om een huisdierWe weten pas wat we missen als ze er niet meer zijn.....onze geliefde huisdieren. We zijn zo blij als ze bij ons in huis…
Ziekten bij de tamme rat: hoe te herkennen?Ziekten bij de tamme rat: hoe te herkennen?Voordat je de keuze hebt gemaakt om ratjes als huisdieren te willen hebben, is het verstandig om alles over de verzorgen…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Skeeze, Pixabay
  • http://huisdierendokter.nl/

Reageer op het artikel "Backmotion laat mijn hond weer genieten"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Katriena Vast, 11-08-2015 18:29 #2
Ik heb een grote poedel van 14 jaar en krijgt op dit moment xie tang en de reinigingskuur type 2, nu wil ik backmotion graag erbij hebben en uit proberen, want hij heeft een pijnlijke rug, lopen gaat moeilijk en opstaan ook, en heeft een beetje heup dysplasie, hij heeft moeite met lopen en opstaan, wie kan mij vertellen of er echt resultaat is dat het helpt, want wil mijn hond nog wel erg graag een tijdje houden, want als hij veel in de weer is geweest, dan zakt hij opzij weg door zijn achterpoten.

Bibiana (infoteur), 09-05-2011 12:08 #1
Backmotion kan als vervanger voor Metacam worden gebruikt, het heeft minder bijwerkingen. Het werkt vooral pijnstillend. Fijn dat je hond er nu zo goed aan is!

Infoteur: Jes1978
Gepubliceerd: 09-05-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Zieke dieren
Bronnen en referenties: 2
Reacties: 2
Artikelen met het label 'Mijn kijk op…' bevatten naast objectieve informatie ook een persoonlijke mening en/of ervaring.
Schrijf mee!