De Neontetra (Paracheirodon innesi)

De neontetra is een een tropische vis die makkelijk te houden is in een aquarium. Vaak worden deze vissen gehouden door mensen die net een aquarium opstarten.

Oosprong

De Neontetra komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, (Venezuela, Colombia). Het is een tropische vis die je makkelijk kunt houden in een aquarium. De neontetra is familie van de Karperzalm.

Uiterlijk

De Neontetra wordt vaak aangezien voor de Kardinaaltetra. Deze twee vissen lijken dan ook sprekend op elkaar. Het verschil is dat bij de kardinaaltetra de rode streep aan de onderkant van de buik helemaal doorloopt. Dit hebben de Neontetras niet. De neontetra wordt ongeveer 3 a 4 centimeter groot. Het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes is zeer moeilijk te onderscheiden. Alleen de echte kenner van deze vis zal het verschil zien.

Aquarium

De neontetra is zeer makkelijk te houden in een aquarium, het liefst hebben ze een aquarium van 50 centimeter lang zodat ze flink kunnen zwemmen. De ideale ph is 6.5 a 7. Dit kan getest worden door de aquariumhouder. De neontetra heeft geen echte voorkeur voor bepaalde beplanting, dus wat randbeplanting en drijfplanten is voldoende. Zorg wel voor een goede doorstroming in het aquarium. Deze vissen kunt u het beste in een school houden dus minimaal 6 exemplaren in een aquarium. Let op; Als u grote vissen in uw aquarium heeft kan het zijn dat zij achter de neontetras gaan en deze voor voer aanzien.

Ziekten;

De neontetra is vatbaar voor de zogenaamde tetra-ziekte, dit houdt in dat de kleuren erg flets worden, hieraan is niks te doen. Als de vis witte stippen krijgt kan het zijn dat hij de witte stip heeft, dit kan behaneld worden. U kan hiervoor producten halen van Sera bij uw dierenspeciaalzaak.

Kweken

Het kweken van de neontetra is niet makkelijk maar ook weer niet te moeilijk. De ph en en gh moeten precies goed zijn, respectievelijk 6 en 4. Zorg ervoor dat er voldoende planten in het aquarium zitten, ook drijfplanten. De vissen zetten de eitjes af tegen de planten. Na 1 a 2 dagen komen de eitjes uit. Zorg er wel voor dat de andere vissen er dan uit zijn want die zien de jonge visjes als voer.
© 2007 - 2020 Senna0, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Paracheirodon axelrodi - KardinaaltetraParacheirodon axelrodi - KardinaaltetraDe Kardinaaltetra lijkt erg op de Neontetra (Paracheirodon innesi) maar is naar mijn mening veel mooier. Kardinalen zijn…
Paracheirodon innesi - NeontetraParacheirodon innesi - NeontetraDe neontetra is na de guppy het meest bekende aquariumvisje, bijna elke aquariaan heeft wel eens neontetra's gehouden. M…
Aquarium inrichten: Veilige vluchthavenEen vredig en sereen aquarium, ingericht volgens traditionele principes. Een eenvoudig ontwerp, waarin fel gekleurde tet…
Inrichting van je aquariumInrichting van je aquariumWanneer je een aquarium koopt, wil je natuurlijk dat het een mooie bak wordt om naar te kijken. De inrichting van je aqu…

De voeding van aquariumvissen is belangrijk!De voeding van aquariumvissen is belangrijk!Veel, vooral beginnende aquarianen, gaan nogal eens voorbij aan het feit dat een goede, gevarieerde, en op de vis aangep…
Het kweken van guppenHet kweken van guppenNuttige tips en adviezen over het kweken van guppen. Het is niet moeilijk om dit zelf te doen daar guppen graag zichzelf…

Reageer op het artikel "De Neontetra (Paracheirodon innesi)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Eddy Bellefroid, 29-07-2017 01:41 #4
Hallo allemaal,
Graag zou ik wat meer info willen in verband met visjes. Ik heb sinds een paar maanden een aquarium aangeschaft van 80/50/35. En deze doet het heel goed. Nu is mijn vraag dit is mijn vis bestand wat er in zit.
8 Neons
6 Gupen
4 platys
4Corydoras
3 koper zalmpjes
1 witte hoogvin karper
1 oto cinlus

Nu is mijn vraag ik heb vandaag opgemerkt dat er tussen de bloemen een soort webje er tussen hangt zoals de spinnen eitjes leggen in een zakje. Zou dit kunnen betekenen dat een van de visjes dit gedaan heeft?

Roxanne, 02-07-2012 23:21 #3
Hallo, ik heb nu al mijn aquarium al 5 maanden denk ik met neontetra's in. Nu vanmiddag thuis gekomen. Geen probleem opgemerkt. Deze avond kom ik thuis en zie ik dat ze allemaal hun kleur bijna kwijt zijn. Wat is de reden? En wat kan ik eraan doen? Dank je wel voor hulp.

Rutger, 13-11-2008 13:36 #2
Het kan gevolgen tot de hele school hebben! Dus kijk uit en haal die vis eruit! :-p

Ruud, 01-06-2008 18:08 #1
Mocht het zo zijn dat er sprake is van de etra-ziekte, heeft dit dan gevolgen voor de hele school of blijft dit beperkt tot een aantal tetra's?

Infoteur: Senna0
Gepubliceerd: 28-01-2007
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Vissen
Reacties: 4
Schrijf mee!