Dering woods; het meest bezeten bos van Engeland

Dering woods; het meest bezeten bos van Engeland Van de meest bezeten plekken in de wereld is Engeland het aangewezen land om te bezoeken. Een van deze plekken in Engeland is het bos; Dering Woods, ook bekend als; Screaming Woods. Het ligt in Kent, tussen de steden Smarden en Pluckley. In 1948 vond er een meervoudige moord plaats, die tot op de dag van vandaag nog steeds een mysterie is en precies 50 jaar later verdwenen er vier studenten, laat nou het stadje Pluckley ook nog eens bekend staan als de meest spookachtige stad in Groot-Brittannië.

Dering Woods; bezeten bos in Engeland

De reden waarom dit bos de bijnaam "screaming woods" draagt, is omdat er meerdere verhalen van verschillende mensen zijn die hier verontrustend geschreeuw hebben gehoord. Op mistige dagen wordt er gefluister en voetstappen gehoord, mensen krijgen het gevoel achtervolgd te worden, maar zien vervolgens niemand achter zich. Althans in ieder geval niet iemand die met het blote oog waar te nemen is, behalve soms wat zwarte schaduwen.

Smarden en Pluckley

Smarden is een klein, middeleeuws dorp; het bezit de schoonheid van vroeger en de gemeenschap is erg actief om dit in stand te houden. Ze vinden het belangrijk om het erfgoed goed te verzorgen en een duurzaam milieu voor de bewoners te behouden. Om de rivier onder controle te houden hebben ze een brug gebouwd, zodat het waterpeil constant blijft. Pluckley kent maar 1050 inwoners en staat berucht om haar geesten zoals een ronddolende schoolmeester en een struikrover.

Waargebeurde mysteries in het bos

Bron: Robin Webster, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)Bron: Robin Webster, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)
Zeker twee ongevallen die het nieuws hebben gehaald, vonden plaats in dit bos. Helaas vielen er in beide gevallen veel slachtoffers die het moesten bekopen met hun leven. De uiteindelijke oorzaak is nooit achterhaald en daardoor blijft het een mysterie wat er precies plaatsgevonden heeft.

Dering Wood massacre

Het was op de eerste dag van november in het jaar 1948 toen twintig mensen dood gevonden werden in de Dering Woods, hier bevonden zich zelfs de lichamen van elf kinderen bij. Het betrof ongeveer vijf families die allemaal uit de buurt van Maltmans Hill kwamen. Omwonenden vertelden dat ze die avond lichten uit het bos hadden zien komen. Het meest aparte was dat er geen wonden of oorzaak van overlijden bij de lichamen te ontdekken waren. Ze lagen in nette rijtjes, alsof ze met opzet zo waren neergelegd. De autopsie kon geen verheldering over de doodsoorzaak verschaffen, wel konden ze vaststellen dat ze niet meer dan een paar uur dood waren. Het onderzoek is haastig afgesloten met als doodsoorzaak koolmonoxidevergiftiging, veel mensen stelden hierbij echter hun vraagtekens.

De vermissing van vier studenten

Op dezelfde avond als de Dering Wood massacre, maar dan vijftig jaar later gebeurde er nog een mysterie. Tijdens de nacht van Halloween in 1998 zagen de bewoners uit Pluckley vormen van licht in de lucht verschijnen. De vormen leken het meest op spinnenwebben. Vier studenten hadden een bezoek aan het bos gebracht, maar zijn sindsdien vermist, hun lichamen zijn nooit gevonden en na drie weken heeft de politie het onderzoek gestaakt.

Sekte

In 1964 heeft de privédetective Robert Collins zich verdiept in de activiteiten van een mogelijke religieuze sekte, die in het dorpje Smarden gelokaliseerd waren. Helaas heeft hij zijn onderzoek nooit kunnen afmaken door een tragisch auto-ongeluk dat het jaar daarop volgde, waarbij hij zijn leven verloor.

Treinongeluk

Op negen juni 1865 gebeurde er een ernstig treinongeluk; ze waren bezig met werkzaamheden, maar omdat dit te kort van tevoren aangegeven was, had de trein niet genoeg tijd om tot stilstand te komen. Hierbij kwamen tien passagiers om en nog eens veertig raakten er gewond. Zelfs Charles Dickens was onder de passagiers, hij heeft het overleefd en geholpen de gewonden te verzorgen. Volgens zijn zoon is hij nooit meer dezelfde geworden na dit ongeluk, twee weken lang was Charles zijn stem kwijt en vijf jaar na het ongeluk is hij overleden.

Spookverhalen over het bos

Er zijn verschillende verhalen over achtergebleven geesten in dit bos, zoals een leger-kolonel uit de 18e eeuw die hier zijn eigen leven nam. Er was ook een struikrover die door de mensen uit het dorp gestraft werd, dit deden ze namelijk door hem aan een boom vast te pinnen met zwaarden en hem vervolgens te onthoofden. Het verhaal gaat dat hij zich verborg in de holle boom en de bewoners hem vervolgens in die boom spietsten met al hun zwaarden.

De spoken van Pluckley

Pluckley heeft meer ervaring met spoken. Het dorp staat niet voor niks bekend als het meest door geesten geplaagde dorp van Engeland. Er schijnen zeker twaalf tot veertien spoken rond te dolen.
 • De struikrover Robert Du Bois die door de dorpelingen in een boom vastgepind en onthoofd werd.
 • De geest van de kolonel die zich opgehangen heeft.
 • Een zigeunervrouw die zichzelf per ongeluk in haar slaap verbrandde met een pijp.
 • Een man die werd verpletterd door een muur van klei in de steenfabriek of verdronk in een put van klei.
 • Lady Dering die begraven is in zeven grafkisten om haar verval tegen te houden, spookt in de lokale kerk rond, na middernacht is er hard geklopt te horen en flikkerende lichten te zien
 • Een vrouw in Victoriaanse kleding die rondwaart in de lokale bar.

Lees verder

© 2015 - 2020 B3th, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het bestaan van geestenHet bestaan van geestenHelp het spookt in huis! Maar is dat daadwerkelijk zo? Wat zijn geesten of spoken? Geesten worden vaak gezien als de zie…
Leuke weetjes - Spoken en geestenLeuke weetjes - Spoken en geestenWat is het verschil tussen spoken en geesten? Hoe kan je weten of een spook of geest echt is of niet? Hoe moet je een sp…
Spoken en Klopgeesten - 'fantasie of realiteit'Klopgeesten maken zich kenbaar door klopgeluiden, het laten bewegen van voorwerpen en statische ontlading. Naar men zegt…

De dansende bomen van Curonian Spit National Park in RuslandDe dansende bomen van Curonian Spit National Park in RuslandIn Rusland ligt het stadje Kalingrad en daar vind je een bos, het Curonian Spit National Park. Het bijzondere aan dit bo…
Het Gryfino woudHet Gryfino woudIn het noordwesten van Polen kan je een bos vinden. Met ongeveer 400 pijnbomen zou dit een vrij normaal bos kunnen zijn.…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: By Contains Ordnance Survey data © Crown copyright and database right, CC BY-SA 3.0
 • http://creepypasta.wikia.com/wiki/The_Dering_Woods
 • http://www.geesten-demonen.nl/spookhuizen/engeland/pluckley.aspx
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Pluckley
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Staplehurst_rail_crash
 • http://www.paranormaldatabase.com/hotspots/pluckley.php
 • "A black pond, Dering Wood - geograph.org.uk - 408487" by Robin Webster. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:A_black_pond,_Dering_Wood_-_geograph.org.uk_-_408487.jpg#/media/File:A_black_pond,_Dering_Wood_-_geograph.org.uk_-_408487.jpg
 • "Kent UK location map" by Contains Ordnance Survey data © Crown copyright and database right. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kent_UK_location_map.svg#/media/File:Kent_UK_location_map.svg
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Pluckley
 • Afbeelding bron 1: Robin Webster, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.0)

Reageer op het artikel "Dering woods; het meest bezeten bos van Engeland"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: B3th
Laatste update: 24-06-2019
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Natuur
Special: Geheimzinnige bossen
Bronnen en referenties: 10
Schrijf mee!