Manieren om steken van muggen te voorkomen

Manieren om steken van muggen te voorkomen Een erg vervelend probleem waar iedereen wel eens last van heeft wanneer hij of zij probeert te slapen: muggen! En dan gaat het niet per se om de muggen maar vooral om het gezoem dat ze veroorzaken. Er zijn manieren om muggen te voorkomen; lees hier meer daarover!

Citroengeur

Muggenstift / muggenspray/ muggenroller

Wanneer je probeert te slapen en het zoemen hoort van een mug, kun je meteen zorgen dat je muggenroller op doet. Hieraan zit een geur waar muggen niet van houden: citroengeur. Muggen kunnen erg goed ruiken en ruiken daarmee snel de citroengeur. Dit komt door de stof DEET, een extract uit een citrusachtige plant.

Citroenplant

Een citroenplant zorgt ook voor de verspreiding van citroengeur. De planten citroenmelisse (melissa officinalis) en de Pelargonium zorgen beiden voor de citroengeur. Wat misschien wel handig is is dat de planten op een plek staan waar het een beetje waait, wanneer er beweging in zit komt er meer geur van de planten af.

Muggenplug

Een muggenplug kun je in het stopcontact stoppen en het apparaatje verspreidt vervolgens de citroengeur. Er zijn ook pluggen die werken op een ultrasoon geluid; dit wordt echter in twijfel gebracht door veel wetenschappers. Of het werkt is dus niet duidelijk.

Hoe kan het dat citroengeur muggen verjaagd?

Muggen (de steekmuggen) hebben een erg goede reukzin. Ze kunnen hun prooien snel lokaliseren, omdat ze het uitgeademde CO2 kunnen herkennen, en zweetlucht. Het reukorgaan wordt geblokkeerd door citroengeur, hierdoor is de mug niet meer in staat de prooi op te speuren.

Muggen weren

Klamboe

Zorg voor een klamboe die goed aaneengesloten boven je bed hangt. Stop de onderkanten onder je matras bijvoorbeeld. Zorg ook dat de klamboe een stuk van je af hangt, als je met je gezicht ertegen aan slaapt kan de mug alsnog door de klamboe heen steken. Een goede site voor het kopen van een klamboe is bijvoorbeeld: www.klamboe.com.

Horren

Zorg dat de ramen bedekt zijn met een hor. Dit voorkomt dat muggen via het raam de slaapkamer in vliegen. Ook voor deuren kun je een hor bevestigen. Vooral erg handig bij de deur naar je tuin toe, deze staat vast wel vaker open.

Deuren goed sluiten

Zorg dat de deur van je slaapkamer altijd gesloten staat wanneer je er zelf niet bent. Voor je het weet zit je kamer vol met muggen wanneer je weer je slaapkamer in komt.

Muggen zuigen

Wanneer je de muggen al in je huis gesignaleerd hebt, kun je in plaats van deze dood te meppen op de muur ze het beste opzuigen. Dit voorkomt rode bloedvlekken op de muur. Zorg wel dat als je klaar bent met muggen opzuigen, je de stofzuigerslang afsluit. Daarmee voorkom je dat de muggen er weer uit vliegen.
© 2011 - 2020 Shiny, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Planten die muggen wegjagenPlanten die muggen wegjagenMuggen, insecten die vooral in de zomer voorkomen en u bijten. Heel vervelend. Gelukkig kunt u er iets tegen doen. In di…
Muggen bestrijden en muggensteken voorkomenMuggen bestrijden en muggensteken voorkomenHoe kan je muggen bestrijden en muggensteken voorkomen? Iedereen is wel eens gestoken door een mug en kent de vervelende…
Help, gestoken door een mug!Help, gestoken door een mug!Je kent ze wil, die kleine zoemende beestjes die ontzettend op je zenuwen werken. Die beestjes waar niets tegen te begin…
Muggenoverlast, wat kan ik daartegen doenMuggenoverlast, wat kan ik daartegen doenIedereen kent het wel, muggen die je s'nachts uit je slaap houden en de vervelende muggenbeten. We krijgen in Nederland/…

Exotische Muggen: exotische muggen ook in NederlandExotische muggen brengen heel wat anders met zich mee dan een vervelende jeukende bult en gezoem om je hoofd gedurende d…
Vlooienplaag in huis: bijtende vlooien op de vloerVlooienplaag in huis: bijtende vlooien op de vloerVeel mensen hebben het wel eens mee gemaakt na het thuis komen van vakantie of na een lange tijd niet thuis te zijn gewe…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia - steekmuggen
  • Wikipedia - citroenplant

Reageer op het artikel "Manieren om steken van muggen te voorkomen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Shiny
Gepubliceerd: 25-08-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Insecten en ongedierte
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!