Naaktslakken Bestrijden In Huis: de oplossing!

Naaktslakken Bestrijden In Huis: de oplossing! Als we het het hebben over ongedierte denk je niet zo snel aan naaktslakken. Toch tref je naaktslakken vaak aan in huis en daar laten ze vieze sporen achter die soms moeilijk te verwijderen zijn. Hoe bestrijd je naaktslakken in huis en hoe voorkom je dat ze terug komen? Wat kun je doen om naaktslakken het huis uit te jagen? Weg met ongedierte!

Naaktslak bestrijden

Naaktslakken zijn net als de slakken met een huisje weekdieren. Doordat naaktslakken geen huisje hebben kunnen ze zich niet terug trekken op elk gewenste plek. Ze zijn dus erg gevoelig voor uitdrogen en andere weersomstandigheden. Naaktslakken houden van een lekker vochtige omgeving. Een omgeving waar de kans gering is dat ze uitdrogen zoeken ze maar al te graag op.

Naaktslakken in huis

Naaktslakken komen vooral 's nachts tevoorschijn. Als iedereen lekker ligt te slapen komen ze soms in grote getallen uit hun verblijfplaats om op zoek te gaan naar iets eetbaars. Naaktslakken houden van donkere vochtige plekken. Overdag zul je ze dus niet zo snel treffen. In huis verstoppen ze zich dan ook in donkere spleten en gaten. In de keuken kunnen ze zich verstoppen onder het gasfornuis of achter de koelkast. Ook is de kelder een ideale plek voor de naaktslak om een hete zomermiddag te overleven.

Omgeving

Een vochtige omgeving vinden naaktslakken prettig. Wat er dus sowieso moet gebeuren om geen naaktslakken aan te trekken is de lucht minder vochtig maken. Bij een lage luchtvochtigheid zullen de naaktslakken snel op de vlucht slaan. Je kunt vochtvreters plaatsen op de plek waar je last hebt van de naaktslakken. Zorg er ook voor dat je alle openingen dicht waar je vermoed dat daar de naaktslakken naar binnen komen.

Bier

Naaktslakken zijn gek op bier! Als je last hebt van naaktslakken kun je een schoteltje met bier plaatsen op de plek waar je denkt dat ze binnenkomen. De naaktslakken zullen in één lijn op het bier afstormen. Al lijkt het erop dat ze bier met de alcohol lekker vinden, naaktslakken doen het toch echt voor de gist in het bier. De alcohol in het bier zal de slak doen uitdrogen. De volgende dag heb je de naaktslakken bij elkaar en kun je ze verwijderen.

Zout

Een primitieve oplossing, maar het werkt wel. Je kunt keukenzout gebruiken om de slak te doden. Zout zorgt er voor dat de naaktslak zal uitdrogen. Zout en slak is als water en vuur. Je kunt eventueel ook een streep trekken van zout waar je vermoed dat de slakken binnenkomen.

Korrels tegen naaktslakken

Korrels zijn op de markt gebracht om de slakken snel en doeltreffend te doden. Het merk Escar-Go is onder andere zeer geschikt om slakken te bestrijden. Escar-Go is een middel dat alleen tegen slakken werkt, andere huisdieren zullen dus niet last hebben van de korrels. Escar-Go is dus een veilig bestrijdingsmiddel tegen naaktslakken. De werkzame stof van Escar-Go is ferri-fosfaat. Let bij overige bestrijdingsmiddel erg goed op. Niet alle korrels zijn onschadelijk voor andere dieren en zijn dus ook niet aan te bevelen.

Natuurlijke vijanden van de naaktslak

De naaktslak heeft natuurlijk ook natuurlijke vijanden. De egel lust zo nu en dan wel een lekkere naaktslak. Ook een ekster zal een naaktslak niet laten liggen.

Bestrijding tegen naaktslakken gelukt

Als de bestrijding eenmaal gelukt is moet je dat natuurlijk wel zo houden. Ga de ruimte nog eens goed bij langs. Zijn alle kieren en gaten gedicht? Hoe zit het met de luchtvochtigheid? Deze moet zo laag mogelijk blijven om de slakken te weren. Met bovenstaande tips moet het zeker lukken om de slakken het huis uit te houden!

Lees verder

© 2011 - 2020 Kropslavinken, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Naaktslakken in je tuinNaaktslakken in je tuinVeel mensen hebben last van naaktslakken in hun tuin. De naaktslakken vreten al de planten in de tuin kapot en zijn moei…
Naaktslakken in de keukenNaaktslakken in de keukenNaaktslakken verwacht je niet meteen in je keuken of je badkamer. Toch hebben veel mensen last van deze ongewenste bezoe…
Verwijderen en tegengaan van slakken en naaktslakkenVerwijderen en tegengaan van slakken en naaktslakkenNaaktslakken kunnen niet alleen bijzonder vervelend zijn, maar ook nog eens zeer schadelijk zijn. Vooral bij een wat nat…
Slakken bestrijdenMet een slakkenvanger kun je slakken in de tuin lokken en verwijderen. Meerdere slakkenvangers werkt nog effectiever om…

Vliegjes nabij het afvoer? Mogelijk zijn het latrinevliegenTreft u in huis kleine zwarte vliegjes aan nabij een afvoerputje of ziet u vliegjes in de badkamer of toilet? Mogelijk h…
Van larve tot libel - de levensloop van een kleurrijk insectVan larve tot libel - de levensloop van een kleurrijk insectEr leven ongeveer 60 verschillende soorten libellen in Nederland. Ze kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: libell…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Naaktslakken Bestrijden In Huis: de oplossing!"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Jvdw, 06-07-2020 22:13 #16
Slakkensporen op laminaat krijg je perfect weg met een vetverwijderaar zoals St. Marc (te koop bij doe-het-zelfzaken, op de verfafdeling; schilders gebruiken het om de ondergrond mee te ontvetten vóór het schilderen). Heeft nog een lekkere dennengeur ook. Gewoon een dop St. Marc oplossen in een teil water en daarmee de vloer dweilen.

Christine Vancouillie, 27-04-2020 13:36 #15
Helpt het om slakken buiten te houden door het licht aan te steken s nachts?

Hermina, 16-01-2019 18:55 #14
Ik woon in een jaren 1920 a 30 benedenwoning in een vochtige buurt. Afdekken is hier in huis onmogelijk, teveel mogelijke kleine openingen, vocht vermijden kan ook niet. Ik trap ze dood (soms 's nachts ook even op ronde, want erin stappen is heel erg jakkie). En even planten op het terras die erg slakken aantrekken, dan zijn ze ook goed te bestrijden als je er bij blijft, ik gebruik geen zout maar maak ze gewoon meteen dood.

Janny, 12-07-2018 22:49 #13
Ik ben dol op dieren, maar slakken in mijn huis vind ik erg! Ik heb net de sporen van de krabpaal verwijderd aangezien ik 2 kittens in huis heb ben ik bang voor hun gezondheid.
Help!
Janny

Paulinetop, 21-06-2016 11:59 #12
Mijn mooie witte Anabel is kaalgevreten door de naaktslak! Afrikaantjes worden ook opgevreten, en nu wil ik tabaksplantjes zetten in mijn tuin, zouden ze daar ook op gaan?

Ronald, 16-11-2015 19:23 #11
Ik heb ook zo nu en dan een naakslak in de keuken en altijd op hetzelfde plekje, bij het aanrecht op de vloer. Ik weet niet waar ze vandaan komen, want alles is hermetisch dicht. Ik heb laminaat, daaronder een kurkvloer en dan plastic en ondervloer. Het kan best zijn dat het vochtig is binnen, maar de ramen beslaan niet (ik heb geen hygrometer). Ik stook echter ook niet, ik heb het nooit koud. Ik ga dus echt niet stoken voor de slakken! Wat ik me afvraag is waarom ik ze altijd op precies hetzelfde plekje aantref. Het is me een raadsel. Het strooien van zout en bier is geen oplossing volgens mij. Dat is dweilen met de kraan open.

Corrie, 06-10-2015 12:24 #10
Ik heb ook steeds naaktslakken in de kamer, dus ga ik maar eens aan de gang met jullie advies.
Ik heb nog een vraag, hoe krijg ik het slijm van de slakken van mijn laminaat af? Als ik het dweil, lijkt het net een labyrint, allemaal slakkensporen. Wie kan mij zeggen, met wat voor spul ik het kan schoon maken?

Saskia, 17-07-2015 01:42 #9
Ik weet niet meer wat ik moet doen tegen de naaktslakken in huis, ik heb al drie vochtvreters op verschillende plekken staan, en vervang ze regelmatig. Achter de bank ligt een 2 dikke cm strook met zout, dus op de plint/vloer. Ik stofzuig elke dag, kat krijgt zijn eten enkel nog boven, daar wordt het ook bewaard. Ik zorg ook dat het aanrecht opgeruimd is, voor ik ga slapen. Ik laat zelfs snachts het licht branden, en ik kom net beneden (01.42 uur) en toch weer naaktslakken. Wie weet er nog een oplossing of iets dat ik kan proberen, ik word er echt gek van.

Jan, 03-05-2015 17:20 #8
Jose, je moet inderdaad respect hebben voor de natuur. Echter hoort een naaktslak niet in een huis.

R. R. van Dooren, 08-09-2014 07:59 #7
Handige informatie. Ik mag dan zeker respect hebben voor flora en fauna (Jose), maar wel op de plek waar deze thuis hoort. Hij vreet zich maar een eind weg tussen de bladeren en het rottend spul, maar die liggen niet bij mij in huis. De slak buiten, en ik binnen lijkt mij een uitstekende deal.

Janneke, 23-07-2014 09:43 #6
Wat ik nog toe wil voegen aan mijn vorig bericht: Er moet een goede luchtdoorstroming onder de houten vloer zitten. Dus voor en achter, alle roosters open!

Jose, 14-07-2014 01:07 #5
Wat jammer dat de eerste reaktie op slakken altijd is: hoe te verdrijven!
Slakken hebben nut! Mijn tuin is groen, en ook slakken kunnen er terecht. Goed voor vogels en opruimen van oude bladeren. Ze eten ook rottend spul op. Het is een schakel in de natuur. Wanneer wordt de mens zo wijs om respect te hebben voor al wat de natuur ons geeft. Alles wat je bestrijdt krijg je andere ellende voor terug. Zonder ingrijpen van de mens reguleert de natuur echt alles, en krijg je uiteindelijk een weelderige tuin!

Elisa, 27-06-2012 01:33 #4
Heb bier neergezet, maar denk dat de slakken die hier wonen allemaal lid zijn van de AA komt er geen een op af.

Anton Grune, 30-09-2011 09:07 #3
Ik heb al 2 jaar last van naaktslakken in de keuken en in de gang. Wie helpt mij?

W. van Kampen, 16-09-2011 19:30 #2
We hebben sinds 2 jaar laminaat in de huiskamer met ondertapijt en daaronder zwart plastic afgeplakt langs de plintrand en toch komen de naaktslakken, elke nacht, grote en hele kleintjes, soms wel twaalf stuks. Wat te doen? Ik weet het niet meer. Ik heb regelmatig kleinkinderen over de vloer en kan dus niet met korrels aan de gang. Wie helpt mij! Reactie infoteur, 16-09-2011
Naaktslakken zijn klein en kunnen door de kleinste gaatjes en scheuren kruipen. Je kunt op de plek van verdenking zout strooien. Naaktslakken houden niet van zout en zullen zich terugtrekken. Natuurlijk is daar het probleem nog niet mee verholpen. Naaktslakken zoeken 's nachts naar voedsel. Heeft u in de huiskamer resten voedsel waar de naaktslakken op afkomen? Voedsel kan alles zijn: denk bijvoorbeeld aan honden- of kattenbrokken. Kijk ook naar hoe vochtig het is in uw woonkamer. Naaktslakken houden van een vochtige omgeving (een hoge luchtvochtigheidsgraad).

Succes!

Gerard de Ram, 24-08-2011 23:09 #1
Ik heb naaktslakken in de tuin alleen S, avonds komen ze in de tuin wat kan ik er aan doen ik heb geen idee waar ze vandaan komen kunnen jullie mij helpen Reactie infoteur, 16-09-2011
Naaktslakken in de tuin kunt u bestrijden met speciale korrels. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij de verschillende tuincentra. U kunt deze natuurlijk ook aanschaffen via internet. De keuze is aan u. Wilt u een meer biologische bestrijdingsmethode? Denk dan aan het neerleggen van stro. Slakken houden niet van stro en zullen verdwijnen.

Infoteur: Kropslavinken
Laatste update: 24-05-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Insecten en ongedierte
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 16
Schrijf mee!