Naaktslakken Bestrijden In Huis: de oplossing!

Naaktslakken Bestrijden In Huis: de oplossing! Als we het het hebben over ongedierte denk je niet zo snel aan naaktslakken. Toch tref je naaktslakken vaak aan in huis en daar laten ze vieze sporen achter die soms moeilijk te verwijderen zijn. Hoe bestrijd je naaktslakken in huis en hoe voorkom je dat ze terug komen? Wat kun je doen om naaktslakken het huis uit te jagen? Weg met ongedierte!

Naaktslak bestrijden

Naaktslakken zijn net als de slakken met een huisje weekdieren. Doordat naaktslakken geen huisje hebben kunnen ze zich niet terug trekken op elk gewenste plek. Ze zijn dus erg gevoelig voor uitdrogen en andere weersomstandigheden. Naaktslakken houden van een lekker vochtige omgeving. Een omgeving waar de kans gering is dat ze uitdrogen zoeken ze maar al te graag op.

Naaktslakken in huis

Naaktslakken komen vooral 's nachts tevoorschijn. Als iedereen lekker ligt te slapen komen ze soms in grote getallen uit hun verblijfplaats om op zoek te gaan naar iets eetbaars. Naaktslakken houden van donkere vochtige plekken. Overdag zul je ze dus niet zo snel treffen. In huis verstoppen ze zich dan ook in donkere spleten en gaten. In de keuken kunnen ze zich verstoppen onder het gasfornuis of achter de koelkast. Ook is de kelder een ideale plek voor de naaktslak om een hete zomermiddag te overleven.

Omgeving

Een vochtige omgeving vinden naaktslakken prettig. Wat er dus sowieso moet gebeuren om geen naaktslakken aan te trekken is de lucht minder vochtig maken. Bij een lage luchtvochtigheid zullen de naaktslakken snel op de vlucht slaan. Je kunt vochtvreters plaatsen op de plek waar je last hebt van de naaktslakken. Zorg er ook voor dat je alle openingen dicht waar je vermoed dat daar de naaktslakken naar binnen komen.

Bier

Naaktslakken zijn gek op bier! Als je last hebt van naaktslakken kun je een schoteltje met bier plaatsen op de plek waar je denkt dat ze binnenkomen. De naaktslakken zullen in één lijn op het bier afstormen. Al lijkt het erop dat ze bier met de alcohol lekker vinden, naaktslakken doen het toch echt voor de gist in het bier. De alcohol in het bier zal de slak doen uitdrogen. De volgende dag heb je de naaktslakken bij elkaar en kun je ze verwijderen.

Zout

Een primitieve oplossing, maar het werkt wel. Je kunt keukenzout gebruiken om de slak te doden. Zout zorgt er voor dat de naaktslak zal uitdrogen. Zout en slak is als water en vuur. Je kunt eventueel ook een streep trekken van zout waar je vermoed dat de slakken binnenkomen.

Korrels tegen naaktslakken

Korrels zijn op de markt gebracht om de slakken snel en doeltreffend te doden. Het merk Escar-Go is onder andere zeer geschikt om slakken te bestrijden. Escar-Go is een middel dat alleen tegen slakken werkt, andere huisdieren zullen dus niet last hebben van de korrels. Escar-Go is dus een veilig bestrijdingsmiddel tegen naaktslakken. De werkzame stof van Escar-Go is ferri-fosfaat. Let bij overige bestrijdingsmiddel erg goed op. Niet alle korrels zijn onschadelijk voor andere dieren en zijn dus ook niet aan te bevelen.

Natuurlijke vijanden van de naaktslak

De naaktslak heeft natuurlijk ook natuurlijke vijanden. De egel lust zo nu en dan wel een lekkere naaktslak. Ook een ekster zal een naaktslak niet laten liggen.

Bestrijding tegen naaktslakken gelukt

Als de bestrijding eenmaal gelukt is moet je dat natuurlijk wel zo houden. Ga de ruimte nog eens goed bij langs. Zijn alle kieren en gaten gedicht? Hoe zit het met de luchtvochtigheid? Deze moet zo laag mogelijk blijven om de slakken te weren. Met bovenstaande tips moet het zeker lukken om de slakken het huis uit te houden!

Lees verder

© 2011 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Naaktslakken in je tuinNaaktslakken in je tuinVeel mensen hebben last van naaktslakken in hun tuin. De naaktslakken vreten al de planten in de tuin kapot en zijn moei…
Naaktslakken in de keukenNaaktslakken in de keukenNaaktslakken verwacht je niet meteen in je keuken of je badkamer. Toch hebben veel mensen last van deze ongewenste bezoe…
Verwijderen en tegengaan van slakken en naaktslakkenVerwijderen en tegengaan van slakken en naaktslakkenNaaktslakken kunnen niet alleen bijzonder vervelend zijn, maar ook nog eens zeer schadelijk zijn. Vooral bij een wat nat…
Slakken bestrijdenMet een slakkenvanger kun je slakken in de tuin lokken en verwijderen. Meerdere slakkenvangers werkt nog effectiever om…

Vliegjes nabij het afvoer? Mogelijk zijn het latrinevliegenTreft u in huis kleine zwarte vliegjes aan nabij een afvoerputje of ziet u vliegjes in de badkamer of toilet? Mogelijk h…
Van larve tot libel - de levensloop van een kleurrijk insectVan larve tot libel - de levensloop van een kleurrijk insectEr leven ongeveer 60 verschillende soorten libellen in Nederland. Ze kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: libell…
Bronnen en referenties
Reacties

W. van Kampen, 16-09-2011
We hebben sinds 2 jaar laminaat in de huiskamer met ondertapijt en daaronder zwart plastic afgeplakt langs de plintrand en toch komen de naaktslakken, elke nacht, grote en hele kleintjes, soms wel twaalf stuks. Wat te doen? Ik weet het niet meer. Ik heb regelmatig kleinkinderen over de vloer en kan dus niet met korrels aan de gang. Wie helpt mij! Reactie infoteur, 16-09-2011
Naaktslakken zijn klein en kunnen door de kleinste gaatjes en scheuren kruipen. Je kunt op de plek van verdenking zout strooien. Naaktslakken houden niet van zout en zullen zich terugtrekken. Natuurlijk is daar het probleem nog niet mee verholpen. Naaktslakken zoeken 's nachts naar voedsel. Heeft u in de huiskamer resten voedsel waar de naaktslakken op afkomen? Voedsel kan alles zijn: denk bijvoorbeeld aan honden- of kattenbrokken. Kijk ook naar hoe vochtig het is in uw woonkamer. Naaktslakken houden van een vochtige omgeving (een hoge luchtvochtigheidsgraad).

Succes!

Gerard de Ram, 24-08-2011
Ik heb naaktslakken in de tuin alleen S, avonds komen ze in de tuin wat kan ik er aan doen ik heb geen idee waar ze vandaan komen kunnen jullie mij helpen Reactie infoteur, 16-09-2011
Naaktslakken in de tuin kunt u bestrijden met speciale korrels. Deze zijn onder andere verkrijgbaar bij de verschillende tuincentra. U kunt deze natuurlijk ook aanschaffen via internet. De keuze is aan u. Wilt u een meer biologische bestrijdingsmethode? Denk dan aan het neerleggen van stro. Slakken houden niet van stro en zullen verdwijnen.

Kropslavinken (203 artikelen)
Laatste update: 24-05-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Insecten en ongedierte
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.