Het IFAW: helpt dieren in nood
Als ik dierenmishandeling of verwaarloosde dieren zie, gaan mijn nekharen recht overeind staan. Helaas kan ik zelf weinig betekenen voor deze dieren. Maar gelukkig is er een organisatie die hier wel wat aan kan doen: het IFAW. Via een donatie steun ik deze fantastische organisatie die dieren in nood helpt. Helpt u ook mee dieren in nood te redden? Steun dan het IFAW!
Bron: IFAW Het ontstaan van het IFAW
Verontrustende burgers wilden, ruim 40 jaar geleden, de commerciële jacht op witte zadelrobben aan de oostkust van Canada laten stoppen. Ze sloegen elkaars handen ineen en hiermee ontstond een nieuwe organisatie die opkomt voor dieren:
het IFAW (International Fund for Animal Welfare). De oprichters van het
International Fund for Animal Welfare, zijn er van overtuigd dat mens en dier op deze planeet onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn. En dat de belangen van mens en dier hetzelfde zijn voor nu en in de toekomst.
Al snel kreeg het
IFAW internationale aandacht met hun acties voor de zeehondenbaby's. Dit leidde tot een wereldwijde veroordeling. Door de moedige acties en waakzaamheid van het IFAW is het nu bij wet verboden om voor commerciële doeleinden op witte zeehondenbaby´s te jagen op de ijsvlakten voor de Canadese oostkust. Helaas gaat de commerciële jacht op zeehonden gewoon door. Het IFAW gaat door met het verzetten tegen de commerciële jacht op zeehonden. Want deze wrede, niet-duurzame slachtpartij moet gewoon gestopt worden.
Wereldwijd
Het IFAW is actief in 60 landen waarvan al 41 jaar in Nederland. Vanuit kantoren, verspreid over 15 landen, werken campagne voerders, juridische en politieke deskundigen en internationaal hoog aangeschreven wetenschappers over de hele wereld.
Het IFAW is bekend en gerespecteerd bij alle overheden op het gebied van dierenbescherming en natuur in de politieke en institutionele wereld. Hierdoor is het IFAW officieel adviseur voor de Verenigde Naties en heeft samenwerkingsverbanden met andere NGO’s (Niet- Gouvernementele Organisaties) zoals WNF, Greenpeace en WSPA.
Wereldwijd steunen er ongeveer 1,2 miljoen donateurs het IFAW. Dankzij deze brede basis maakt het mogelijk dat het IFAW overal ter wereld gemeenschappen, regeringsleiders en gelijkgestemde organisaties bij ons werk betrekken. Er worden duurzame oplossingen bereikt voor dierenwelzijnproblemen en op het gebied van behoud. Hierdoor hebben zowel mens en dier voordeel aan.
In de loop der jaren was de aanpak van het IFAW even gevarieerd als de soorten die ze beschermen.
In Nederland zijn er bijna 174.000 donateurs. Hierdoor is het IFAW een van de grootste dierenwelzijnorganisatie van het land. Het kantoor in Nederland was het eerste kantoor buiten Noord-Amerika. Meer dan 30 jaar bevond het kantoor zich in Berkel en Rodenrijs. Tegenwoordig is het in Den Haag gehuisvest.
Acties
In der loop van tijd heeft het IFAW heel wat acties georganiseerd om een bepaald dier (soort) in nood te helpen. Deze acties zijn onder andere:
- Noodhulp
- Bescherm onze walvissen wereldwijd
- Beschermen van olifanten en hun leefgebieden
- Help onze huisdieren
- De strijd tegen illegale handel in wilde dieren
- Red de zeehondenpups
Maar behalve acties, doet het IFAW nog veel meer voor dieren. De website staat vol met mooie verhalen, informatie, nieuws en acties. Voor een kijkje op de website kunt u
hier klikken.
Doneren
Ondanks de al vele donateurs, is er nog steeds veel geld nodig om dieren in nood te redden. Helaas komen er steeds weer nieuwe dieren in nood. Dus steun het IFAW. Help dieren in nood.
Ga naar
IFAW het en doneer.
Vul het donatie formulier in en verzend deze. Als dank krijgt u een geschenk!
Aftrekken belasting
Veel mensen weten niet dat donaties aftrekbaar zijn van de belasting, tot een maximaal toegestane bedrag per jaar. Het IFAW is in fiscale zin een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), zoals bedoeld in artikel 24 lid 4 van de successiewet. Misschien dat deze informatie voor u de drempel verlaagd om een donatie te doen.