Leuke weetjes - Water

Water heeft zo veel bizarre eigenschappen dat we er gemakkelijk een boek over zouden kunnen schrijven. Wist je bijvoorbeeld dat een groot aantal gezondheidsproblemen opgelost kunnen worden gewoon door water te drinken? Dat de schoonheid van ijskristallen afhankelijk is van hoe positief onze gedachten zijn? Dat water de eigenschappen van andere substanties kan overnemen? Of dat de meeste mensen honger en dorst niet van elkaar kunnen onderscheiden?

Water en gezondheidsproblemen

Het drinken van water kan veel gezondheidsproblemen, zoals gewrichts- en hoofdpijn, voorkomen en genezen. Wetenschappers zijn zelfs overtuigd dat water het risico op darm-, blaas- en borstkanker vermindert. Dehydratatie is ook de voornaamste reden van vermoeidheid. Een beetje water drinken kan dus genoeg zijn om je terug fris te maken. Een mens kan slechts 1 week zonder water overleven.

Honger en dorst

Het merendeel van de mensen kent het verschil niet tussen honger en dorst. De meesten onder ons hebben de neiging om iets te eten als we dorst hebben.

Water in film en literatuur

Water heeft zo veel bizarre eigenschappen dat het de basis vormt voor een groot aantal verhalen in film en literatuur. Zo gaat het griezelige boek Drowned Sorrow van Vanessa Morgan over een sekte wiens leden een soort spoken zijn die zich tot water kunnen omvormen en aan het plaatselijke meer van een dorp verbonden blijven. Nietsvermoedende toeristen die een duik in het meer durven te wagen, staat een gruwelijke dood te wachten.

Hoeveel water is er op aarde?

Water bedekt ongeveer 70% van de oppervlakte van de aarde. 97% van dat water is echter ondrinkbaar.

Het geheugen van water

Wanneer een substantie in water wordt opgelost, kan het water het geheugen van deze substantie in zich blijven dragen, ook al werd het zodanig verdund dat geen enkele molecule van de oorspronkelijke substantie overblijft.

Mooie ijskristallen

Hoe mooi de ijskristallen op je ramen zijn, hangt nauw samen met de gedachten die je hebt. Onderzoek heeft aangetoond dat positieve gedachten voor mooie ijskristallen zorgen. Ijskristallen met een lelijke vorm zijn dan weer het gevolg van een negatief denkpatroon.

Dromen

In onze dromen staat water vaak symbool voor de geboorte van een kind. Het kondigt ook de aanvang van een nieuwe fase in het leven aan.

Frequenties

De moleculen van om het even welke substantie hebben een spectrum van frequenties die digitaal opgenomen kunnen worden en met behulp van een speciaal apparaat terug afgespeeld in water. Wanneer dit wordt gedaan zal het nieuwe water reageren alsof de eigenlijke substantie aanwezig zou zijn.

Water in ons lichaam

Wetenschappelijke studies raken het er maar niet over eens hoeveel percent van ons lichaam nu eigenlijk uit water bestaat. De hoeveelheid is afhankelijk van het vetgehalte in het lichaam, maar over het algemeen kan aangenomen worden dat tussen de helft en vier vijfde van ons lichaam water is. Onze hersenen bestaan voor ongeveer 85 percent uit water en ons bloed uit 80%. Wist je trouwens dat bloed dezelfde algemene samenstelling heeft als zeewater?

Lees verder

© 2009 - 2023 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Genoeg drinken!Je lichaam bestaat voor het grootste deel uit water, dus het is belangrijk om genoeg te drinken. Maar hoeveel moet je no…
Hoeveel water drinken als je wilt afvallen?Hoeveel water drinken als je wilt afvallen?Wanneer je wilt afvallen is voldoende water drinken belangrijk. Het zorgt ervoor dat je minder snel dorst en honger krij…
Kun je ook te veel water drinken?Kun je ook te veel water drinken?Iedere dag veel water drinken is ontzettend goed voor je. Je huid, je haar, je lichamelijke conditie en je organen kunne…

Rivierklei landschapDe rivierkleilandschappen liggen langs en rondom de IJssel, de Rijn, de Waal en langs de Maas. Het rivierlandschap is ee…
Het heelal en de aardeHet heelal en de aardeOnze zon is maar 1 van de miljarden sterren in het heelal. Op haar reis door het heelal draaien er nog een paar andere h…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 13-06-2009
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.