Buitenaards leven

Er is nu al zoveel jaren onderzoek gedaan naar buitenaards leven. Nog steeds hebben ze bepaalde raadsels niet opgelost. Zouden deze raadsel voor altijd onopgelost blijven?

Wat zijn buitenaardse wezens?

Dit zijn levende wezens die niet op aarde leven maar op andere planeten. Er zijn nog steeds geen bewijzen gevonden dat ze wel eens echt kunnen bestaan. Sommige mensen denken dat er echt buitenaardse wezens bestaan en weer andere mensen geloven er niets van. Ze worden over het algemeen als goedaardige wezens bekeken.

De zoektocht

Op `t moment wordt nog steeds naar buitenaards leven gezocht. Dit gebeurd door middel van een ruimtesonde die het zonnestelsel ingestuurd word. Dit is een ruimtevaartuig die ze de ruimte in sturen. Hij kan opnamen maken van hoe het er op een andere planeet uitziet. Hier zijn geen mensen voor nodig. Voor gebieden buiten het zonnestelsel gebruiken ze radiotelescopen. Deze zoekt naar radiogolven waar misschien is geheimzinnigs in verborgen zit. Er is nog helemaal geen buitenaards leven in het zonnestelsel aangetoond dus ze hopen wel buitenaards leven te vinden buiten het zonnestelsel met de radiotelescopen.

Ufo

Een ufo wordt vaak gezien als een ruimteschip dat bestuurd word door buitenaardse wezens. Men denkt dat als ze zo`n verschijnsel zien dat de buitenaarde wezens de aarde bezoeken. Het bekendste ruimteschip van buitenaardse wezens is de vliegende schotel die door de lucht zweeft. Ze kunnen zich geluidloos bewegen door de ruimte en vanuit stilstaand heel snel vooruit gaan.

Ontvoeringen

Er zijn mensen die beweren dat ze ontvoerd zijn door buitenaarde wezens. Zo ook Betty Andreasson. Iedereen vond het een raar verhaal en ze besloten om haar onder hypnose te ondervragen over haar ontvoering door buitenaardse wezens. Ze hebben haar veertien keer onder hypnose ondervraagd. Volgens Betty hadden haar ontvoerders lange voelsprieten en konden ze zo door dichte deuren naar binnen komen stampen.

Ze hadden haar meegenomen naar hun ufo en daar werd bij haar een naald via haar navel naar binnen geprikt. Via haar neus werd de dunne naald tot in haar hoofd gedrukt. Toen de naald er weer uitgetrokken werd kwam er een balletje met allemaal kleine naaldjes naar buiten. Volgens een onderzoeker was dit balletje al eerder tijdens een ontvoering die ze zich niet heeft kunnen herinneren bij haar ingebracht.

Mythe?

Hierdoor is het idee ontstaan dat buitenaardse wezens implantaten inbrengen bij hun slachtoffer. Het was onduidelijk waarom buitenaardse wezens die implantaten nodig hadden. Onderzoekers dachten dat de buitenaardse wezens zo Betty in de gaten konden houden. Later beweerde een andere Canadese vrouw dat zei ook zo`n implantaat zou hebben. Volgens haar was deze implantaat er zodat ze op bepaalde tijden weer contact zou zoeken met de buitenaardse wezens.

Er was ook nog een andere theorie voor die implantaten. De buitenaardse wezens zouden op zoek zijn geweest naar menselijk DNA. Vaak waren de implantaten al aangebracht in de kindertijd van de ontvoerden om ze als ze volwassen waren nog een keer te kunnen ontvoeren met het doel eicellen te verwijderen of zaad weg te zuigen. Deze werden dan weer met buitenaards DNA bevrucht en daarna vervolgens weer ingeplant bij de ontvoerden. Een tijd later werd het aards- buitenaardse embryo weer uit het lichaam van de ontvoerde gehaald om het vervolgens buiten de ontvoerde weer verder op te kweken.

Een onderzoeker beweert dat sommige ontvoerden na het inbrengen van een implantaat een bloedneus hebben. Er zijn rare holten in de neuzen van ontvoerden gevonden. Ontvoerden beweren dat er tijdens het niezen een rond ding naar buiten was gevallen.

Het verhaal van Betty

Op een nacht waren Betty en haar man op de terug weg van een korte vakantie. Op een gegeven moment zag Betty een helder licht vlakbij de maan. Het leek net alsof het licht de auto volgde. Betty raakte in paniek dus haalde Barney zijn verrekijker te voorschijn en bekeek het licht bij de maan dat hun leek te volgen. Toen Barney Betty vertelde dat hij een soort van wezens achter een raam zag zitten maakten ze dat ze weg kwamen.

Na een paar weken kreeg Betty nachtmerries waarin Barney en zei door rare figuren een auto ingetrokken werden. Ze schreef toen een brief naar een onderzoeksorganisatie in de hoop dat ze haar konden helpen. Ze konden haar in eerste instantie niet helpen omdat er niet genoeg bewijs was. Totdat er iets kleins opviel: de twee waren op de nacht dat ze terugkwamen veel later terug gekomen dan dat ze verwacht hadden. Ze hadden een kortere route afgesproken maar veranderden van route en ze hadden zelfs een langere tijd heel langzaam gereden.Daarna hadden ze besloten hulp te zoeken. Onder hypnose vertelden ze allebei ontvoerd te zijn door buitenaardse wezens.

Graancirkels

Op meer dan veertig plekken zijn afgelopen graancirkels gevonden. Dr. Ir. Eltjo Haselhof heeft hier onderzoek naar gedaan en denkt dat dit nooit door mensen gemaakt kan zijn. Er zijn mensen die dit zelf een keer geprobeerd hebben. Deze cirkels leken er alleen totaal niet op en de planten knikten of bleven niet plat liggen.

Graancirkels gemaakt door mensen?

De eerste graancirkels in Nederland werden ontdekt in 1990 in de buurt van Hoofddorp. Haselhof had hier ook onderzoek naar gedaan en kwam toen hij terug liep een jongen tegen die beweerde dat hij meegeholpen had om deze graancirkel te maken. Hij vertelde dat ze in het midden waren gaan staan en op de hurken waren gaan zitten met een hele lange stok in de handen. Ze waren met een soort van kikkersprongen door het veld gegaan en hadden de stok daarbij steeds voor zich uitgeduwd. Hierdoor ontstond een mooie ronde cirkel. Daarna waren ze zo ver mogelijk uit de cirkel gesprongen en hadden ze allemaal een kleine cirkel gemaakt door op handen en voeten rond je eigen as rondjes te gaan draaien. De jongen beweerde dat ze dit allemaal in een kwartiertje voor elkaar hadden gekregen.

Graancirkels in Engeland

Het is overgewaaid vanuit Zuid- Engeland. Eerste graancirkels zijn daar gevonden in de jaren 70. Engelse mensen hebben ook verschillende pogingen gedaan om graancirkels te maken. Ze gebruikten hierbij een touw en een tuinroller. De tv ploeg moest opnemen hoe ze te werk gingen. Ze slaagden er niet in om de planten zo over elkaar heen gebogen te krijgen als bij een graancirkel. Ze kwamen tot de conclusie dat dit nooit gedaan kon zijn door mensen.

Irritante grappenmakers

Over het algemeen worden graancirkel makers echt beschouwd als irritante grappenmakers. Sommigen beweren dat ze het doen voor een religieus gevoel. Zo beweerde zo`n grappenmaker dat je alleen een graancirkel kunt maken als je in een bepaalde toestand zit. Dezelfde grappenmaker vindt de graancirkels die hij maakt geen grap maar een vorm van communicatie met het buitenaardse.
© 2007 - 2024 Donkertje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Films over buitenaards levenBuitenaardse wezens komen voor in vele boeken, films en televisieprogramma's in het sciencefiction-genre. De reden hierv…
Buitenaards bezoek, aliens: is dat goed of slecht nieuws?Buitenaards bezoek, aliens: is dat goed of slecht nieuws?Het is voor menig spannende film of boek bron voor veel actie, opwinding en slaat de fantasie ervan op hol. Buitenaards…
Buitenaards levenBuitenaards levenIs er buitenaards leven? En zo ja, gaan we er dan eens op bezoek? Helaas is dit met geen mogelijkheid te zeggen. Feit is…
Buitenaards levenDe vraag 'Hoe is het idee van buitenaards leven ontstaan?' zal centraal staan in dit artikel. Zaken als de grootte van d…

Giftige Paddenstoelen (Zwammen)Giftige Paddenstoelen (Zwammen)Paddenstoelen komen voor in wel honderden soorten. In de herfst kom je wonderlijke en prachtige paddenstoelen en zwammen…
Bijzondere Bomen & Planten (Gewassen)Bijzondere Bomen & Planten (Gewassen)Bijzondere bomen, planten, paddenstoelen en gewassen. Records qua grootte, de grootste bloesem, vrucht, gebladerte, qua…
Bronnen en referenties
  • http://www.skepsis.nl/abduct2.html www.skepsis.nl/ufohoofd.htlm http://www.skepsis.nl/cirkels.html www.wikipedia.nl
Donkertje (44 artikelen)
Gepubliceerd: 19-11-2007
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.