Het Gottinger minivarken

Het Gottinger minivarken Het Gottinger minivarken is een klein blijvend varken, ze zijn heel slim en je kunt ze dus veel kunstjes leren. Je hebt ze in het zwart, roze en roze met zwarte vlekken. De Beertjes (mannetjes) zijn wat constanter in hun gedrag dan de Zeugen (vrouwtjes), de zeugen kunnen nog wel eens last van hun hormonen hebben. Je moet er wel aandacht aan besteden want dat eisen ze op. Ook een maatje is aan te raden, een konijn kan ook goed bij een varken.

Gottinger minivarken

Als je eens iets anders wil dan een hond of kat, is dit minivarkentje genaamd de Gottinger toch wel een leuk alternatief.
Wel moet je er de ruimte voor hebben en moet je ze officieel laten registreren. De Beertjes (mannetjes) zijn wat constanter in hun doen en laten als je ze laat castreren (met verdoving) uiteraard en de groei van hun hoektanden stopt dan meestal ook, dus krijgen ze niet van die enorme hoektanden.

Als huisdier

Je kan ze binnen houden, ze zijn zindelijk te maken of in een hok met uitloop naar buiten. In de zomer is het verstandig om ze op een koele plek te houden met eventueel een bak met modder, want varkens hebben geen zweetklieren en als ze dan modder hebben om zich in af te koelen is dat natuurlijk heerlijk voor ze.

Ze kunnen ook een droge schilferige huid krijgen maar om ze dan in te smeren met babyolie is voldoende om de huid weer in orde te krijgen. Ze mogen niet alles eten, zo heb je speciaal voer voor ze waar vitamine, mineralen en andere voedingswaarde in zitten wat ze nodig hebben. Zo mag je ze nooit chocola geven want dat is giftig voor ze. Een snee brood, wortels, muesli, groente afval en heel belangrijk is vers water, als niet voldoende water krijgen kunnen ze een zoutvergiftiging krijgen. Verder zijn varkentjes heel slim, eerst komt de dolfijn en daarna komen de varkentjes op de lijst van de meest slimme dieren. Ze hebben ook vele soorten knorgeluiden, en als je ze onder hun kin of aan de zijkant van hun buik aait, vallen ze om en vinden het heerlijk als je ze dan onder hun buik kriebelt.

Een maatje is aan te raden voor ze, want alleen is niet leuk, het kan een soortgenoot zijn maar het kan ook een konijn of een
geitje zijn. Ze zijn ook heel schoon, zo doen ze hun behoefte op een plek en hebben ze een vast ritme voor eten en slapen.
Kortom het zijn grappige en slimme beestjes.
© 2007 - 2024 Toos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Enkele soorten KoiIn de wereld van de Japanse Koi karper zijn er een heleboel variëteiten. Hier kun je een omschrijving van enkele soorten…
De rode rio, een klein aquariumvisjeDe Latijnse naam voor de rode rio is Hyphessobrycon flammeus en hij behoort tot de familie van de karperzalmen (Characid…

De schandalige bio-industrie: Onze schapen en geitenmijn kijk opDe schandalige bio-industrie: Onze schapen en geitenDe schapen en geiten in Nederland hebben het doorgaans al net zo beroerd als de overige landbouwdieren. Wreedheid en gro…
De schandalige bio-industrie: Onze eenden en ganzenmijn kijk opDe schandalige bio-industrie: Onze eenden en ganzenDe meeste eenden in Nederland hebben het uitzonderlijk slecht. Ze leven binnen in akelige schuren met veel te grote aant…
Bronnen en referenties
  • Wij hebben zelf een minivarken
Toos (2 artikelen)
Gepubliceerd: 15-10-2007
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Dieren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.