Forelvissen bij een forelkwekerij

Forelvissen bij een forelkwekerij Op forel vissen is een leuke hobby, lees hier welk aas je kunt gebruiken en hoe je kunt vissen op forel. Ook staat hier een beschrijving hoe je een forel kunt slachten en schoonmaken. En hoe je de forel vervolgens kunt vervoeren.

Forelvissen

Het vissen op forel is een leuke en ontspannende bezigheid. En je hoeft er helemaal niet voor naar het buitenland te gaan. Ook in Nederland kun je bij een forelkwekerij op forel vissen. Vaak is er dan een kunstmatig meertje aangelegd bij de kwekerij waar visliefhebbers naar hartenlust op forel kunnen vissen. En dat forelvissen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn kun je lezen in onderstaand artikel.

Hengels en de techniek om forel te vangen

Bij de meeste forelkwekerijen kun je een hengel huren, dit is zeker voor beginnende vissers een verstandige keuze om te doen. Meestal mag je immers maar een paar uur vissen en dan is het zonde als je deze tijd besteedt aan het uit de knoop halen van de vislijn. Bij de meeste kwekerijen krijg je een werphengel met een dobber en een haakje. Dit zijn vaak lichte hengeltjes. Ook is het aan te raden om een leefnet en een schepnet te huren of te kopen. Bij de meeste visvijvers ben je immers verplicht om de forel mee naar huis te nemen.

Aas om forel mee te vangen

Als aas kun je kiezen uit verschillende producten, wormen, maden en meelwormen zijn zeer geschikt voor een beginnende forelvisser. Ook kun je er voor kiezen om powerbait te kopen, dit is een soort klei met vismeel. Hier kun je balletjes van maken en deze aan het haakje bevestigen. Voor de gevorderde visser kan het ook leuk zijn om te gaan vliegvissen op forel.

Forel is een rover

Vaak wordt forelvissen gekozen als bedrijfsuitje. Wat je dan vaak ziet is dat iedereen zijn hengel in orde maakt en vervolgens rustig naar zijn of haar dobber gaat staan kijken. Maar forel is een roofvis, de manier om het meeste forel te vangen is door je dobber steeds opnieuw in te gooien en weer op te halen. Waarbij de afstand tussen te dobber en het aas minimaal een meter moet bedragen. De forel zal het aas “aanvallen” als het voorbij komt.

Hoeveelheid forel

De hoeveelheid forel die je vangt hangt af van de vijver waarin je vist. Bij de meeste forelkwekerijen wordt de levende forel na betaling in het water losgelaten. De grootte van de forel en de hoeveelheid forel is afhankelijk van de kweker.

Slachten van de forel

De meeste mensen willen de gevangen forel graag mee naar huis nemen. Het handigst is het om de forel vanuit het leefnet gelijk dood te slaan. Dit kan door de forel een stevige tik op zijn kop te geven met bijvoorbeeld een moersleutel of een hamer. Voor de hygiëne is het aan te raden om een plastic zak, een koelbox en een mes mee te nemen naar de visvijver. Een plastic zak om de vis in mee te nemen en de koelbox om bederf tegen te gaan. Als de forel dood is kun je hem op een aanrechtblad leggen. Het schoonmaken van een forel doe je door een punt van een mes in de anus te steken en de buikholte van de vis tot aan de kop toe open te snijden. Met je vinger kun je nu gemakkelijk de ingewanden verwijderen. Spoel de binnen en buitenkant van de vis goed af, hij heeft immers een slijmlaag aan de buitenkant. Snij vervolgens de kieuwen er gedeeltelijk uit omdat deze vrij gemakkelijk kunnen bederven. En dit de vis natuurlijk niet ten goede komt.
© 2010 - 2024 Bastiaan271, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Forelvissen in Zweden en tips voor het vissen op forelForelvissen in Zweden en tips voor het vissen op forelForelvissen is voor veel Nederlanders een leuke hobby. Het is vooral een uitdaging. Een stekelbaars aan de haak slaan is…
De forel: verse forel is echt heerlijkForel kun je op verschillende manieren klaarmaken. Feit blijft dat verse forel heerlijk is. Want forel net uit het water…
Vliegvissen op stilstaand waterKleine visplekken die regelmatig van regenboog- en bruine forel worden voorzien zijn ideaal voor een beginnende vliegvis…
Visvakantie: vissen in NoorwegenVisvakantie: vissen in NoorwegenVissen in Noorwegen is populair. Dat komt door de ongerepte natuur van het land. Daardoor is er een grote visstand. Het…

De schoonheid van het koraalrifDe schoonheid van het koraalrifHet koraalrif is het regenwoud van de zee. Met haar enorme verzameling dieren en planten is het koraalrif zeer kleurrijk…
Zeepaard: een zwanger mannetjeZeepaardjes hebben niks met gewone paarden te maken. Het zijn zeedieren. Alhoewel hun koppie wel aan dat van een paard d…
Bastiaan271 (102 artikelen)
Gepubliceerd: 01-07-2010
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Vissen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.