Hoia Baciu bos; het bezeten bos van Roemenië

Hoia Baciu bos; het bezeten bos van Roemenië In het gebied Transsylvanië van Roemenië, buiten de stad Cluj-Napoca vind je het Hoia Baciu bos. Dit bos dankt zijn naam aan een schaapsherder die samen met zijn 200 schapen verdween in dit 250 hectare grote bos. Het wordt de Bermudadriehoek van Transsylvanië genoemd. Er zijn veel mysteries in dit bos die neigen naar buitenaardse verklaringen, zoals bomen met aparte vormen, berichten over abnormale verschijningen, vliegende schijfvormige objecten of een cirkel die je doet denken aan een graancirkel. Er schijnt een poort naar een andere dimensie zijn, wat de verdwijningen van mensen kan verklaren of komt het allemaal door Graaf Dracula?

Mogelijk buitenaards leven in het Hoia Baciu bos

In 1968 kwam dit bos in de bekendheid vanwege de verschijning van een ufo. De bioloog Alexandru Sift zag een schijfvormig vliegend object en legde het vast op een foto. Ook heeft een militaire technicus Emil Barnea op 18 augustus in 1968 een opmerkelijke foto gemaakt waarop een ufo te zien is. In deze tijd kwamen er veel foto´s naar voren met onverklaarbare en mogelijke buitenaardse verschijningen erop. Er zijn namelijk veel lichten en schijfvormige vliegende objecten gesignaleerd in dit bos. Dat maakt buitenaards leven een van de eerste mogelijke verklaringen voor de aparte gebeurtenissen.

Andere dimensies

Veel paranormale onderzoekers zoals Adrian Patrut zijn ervan overtuigd dat dit bos de bermuda driehoek van Transsylvanië is. Adrian Patrut onderzoekt het gebied al sinds 1970, maar kan helaas nog geen duidelijke, overtuigende en vooral bewijsbare verklaring voor de rare gebeurtenissen vinden. Een van de verklaringen voor de diverse verdwijningen, zou een poort naar een andere dimensie kunnen zijn. De meeste omwonenden zijn ervan overtuigd dat als je dit bos ingaat je een grote kans hebt dat je niet meer terugkomt, mensen zouden niet eens teruggevonden kunnen worden. Ze geloven zelfs dat dit bos een mens kan aanzetten tot het nemen van zijn eigen leven.

Bron: Made by Daniel-Adrian Ionescu-https://flic.kr/p/iYebTQBron: Made by Daniel-Adrian Ionescu-https://flic.kr/p/iYebTQ

Rare gebeurtenissen in het Hoia Baciu bos

Zoals de verdwijning van de schaapsherder waar alles mee begon, is er ook een verhaal bekend over een meisje van vijf dat verdween in dit bos. Het merkwaardige aan haar is dat ze vijf jaar later weer opdook in precies dezelfde ongeschonden kleding, zonder herinnering aan die afgelopen vijf jaar. Toch gaat niet iedereen door een poort, het lijkt alsof mensen worden uitgekozen. De vraag is alleen door wie en op basis van wat voor criteria. Als er werkelijk een poort naar een andere dimensie zou zijn, lijkt het logisch dat de geheugens worden gewist voordat de mensen terugkeren. Dit kan ook weer wijzen op een buitenaardse oorzaak.

Magische cirkel en geesten

In het bos bevindt zich een cirkel waar niks in groeit, behalve gras, het doet ook wel denken aan een graancirkel. In deze cirkel is het warmer dan in de rest van het bos. De meest rare dingen gebeuren bij het betreden van deze cirkel, vooral apparatuur geeft van alles weer. Men hoort er rare piepende geluiden en ziet er plotseling opduikende lichten die net zo snel weer verdwijnen. Er zijn diverse paranormale onderzoekers die problemen met hun elektronische apparatuur kregen na het binnengaan van dit bos. Met name in de onbegroeide cirkel kunnen ze de raarste geluiden opvangen, zoals het gegiechel van jonge vrouwen of kinderen. Het verhaal gaat dat de geesten van vermoorde Roemeense boeren er nog altijd ronddwalen.

Bovennatuurlijke verschijnselen

Mensen die dit bos betreden kunnen last krijgen van uitslag, rechtopstaande nekharen, misselijkheid en wie weet wat nog meer. Dit zou allemaal in de cirkel kunnen ophouden, maar andere beweren juist dat de cirkel het verergert. Velen voelen zich ook bekeken en krijgen onrustige gevoelens. Op foto's worden gezichten ontdekt die er eerder niet waren. De bomen groeien in aparte vormen en lijken een eigen leven te leiden. Op de bladeren en de takken zijn onverklaarbare brandplekken te vinden. Alleen hiervan kunnen mensen al bang worden, het kan er mee te maken hebben dat juist die angst mensen ontvankelijker maakt om iets te ervaren.

Destination Truth

In het programma Destination Truth onderzoeken ze dit bos. Tot twee keer aan toe zelfs, omdat het de eerste keer misgaat. In seizoen 3, aflevering 1 gaan ze voor het eerst en de tweede keer in seizoen 5, aflevering 2. Een van de onderzoekers 'Evan' wordt de eerste keer al hardhandig verplaatst door een onzichtbare kracht, mede daardoor stoppen ze de opnames voortijdig. Wanneer ze voor de tweede keer naar het bos gaan, maakt Evan weer aparte dingen mee.

Poging twee

Het begint met een rinkelend geluid in Evans oor, als ze om en om een half uur in de cirkel alleen verblijven. Hij wordt ook duizelig en houdt het niet meer uit in de cirkel, dan zien de anderen dat er zelfs een beetje bloed uit zijn oor komt. Bij een andere onderzoeker viel de camera uit, zodra hij in de cirkel kwam. In het bos zelf hebben ze ook opnames gemaakt van de geluiden, waarop later lachende kinderen te horen zijn. Aangezien ze in de nacht daar waren, lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat er daadwerkelijk kinderen aanwezig waren. Aan het begin van dit programma vliegen ze over dit bos heen in een vliegtuig, waarbij de onbegroeide cirkel opvalt. Met een hittesensor camera is goed te zien, dat deze cirkel warmer is dan de rest. De wind gaat hevig waaien bij de cirkel, waardoor ze er van weg moeten vliegen.

Bron: Todor Bozhinov, Wikimedia Commons (GFDL)Bron: Todor Bozhinov, Wikimedia Commons (GFDL)

Het kasteel van Dracula

Bij het bos in de buurt ligt het kasteel Bran, beter bekend als het kasteel van Dracula. Het heeft een geschiedenis die verder dan 800 jaar teruggaat. In 1211 begon de Duitse orde met bouwen. De Duitse orde vertrok in 1223 en de bouw van het kasteel werd stilgelegd. Pas in 1388 werd het kasteel afgebouwd door de Saksische bevolking. Het deed dienst als een belangrijk grenspunt, ruilhandel en om zich te beschermen tegen aanvallen van naastgelegen landen. Later heeft ook de Roemeense koninklijke familie hier gewoond. Door het griezelige uiterlijk en omdat het zich op een gevaarlijke berg bevindt, begonnen de verhalen over Graaf Dracula die Bram Stoker creëerde.

Vlad de spietser

Bram Stoker heeft zijn Graaf Dracula waarschijnlijk gebaseerd op Vlad de derde, die leefde van 1431 tot 1476. Het is onbekend of hij daadwerkelijk in het kasteel Bran heeft gewoond, maar wel heeft hij in deze buurt diverse militaire missies uitgevoerd. Deze vorst van Walachije stond bekend om zijn gruwelijkheid, waarbij mensen gespietst werden en de lichamen werden achtergelaten als voorbeeld voor de anderen. Hier hield hij zijn bijnaam Tepes aan over, wat spietser betekent. Zijn vader was dracul wat Vlad dracula maakte, dit betekent namelijk zoon van dracul. Vlad Tepes is van Walachije gevlucht naar Transsylvanië, maar hij is uiteindelijk onder vage omstandigheden gesneuveld in een gevecht. Zijn leven stond eerst los van de verhalen over vampiers, de werkelijke bron voor Bram Stoker was een ander en zelfs ouder verhaal. Later hebben ze de geschiedenis van Vlad in de verhalen verwerkt.

Strigoi

Een legende die bijgedragen heeft aan het verhaal van Graaf Dracula is die van de Strigoi, dit zijn overleden mensen die in de nacht hun graf verlaten om het bloed van mensen te drinken. Door een vervloeking tijdens hun leven of verkeerd uitgevoerde begrafenisrituelen zullen ze dit lot tot in de eeuwigheid moeten ondergaan. De legendes van de omwonenden vertellen dat dit soort vampiers zich ook in het Hoia Baciu bos verbergen en mensen die in de nacht het bos betreden tot zich nemen. De tekenen van uitdrogen en rare brandplekken op de bomen en bladeren zou ook met de Strigoi te maken hebben. Op hun manier verspreiden ze dood en verderf, niet alleen bij mensen. De hoge gil geluiden kunnen ook van hun afkomen en zelfs de rare verschijningen op genomen foto´s kan zowel een spook als een Strigoi zijn. Het kan verklaren dat mensen verdwijnen, maar het kan niet de buitenaardse verschijningen, de warmte in de cirkel en de aparte lichten zonder enige vorm van bron verklaren. Het kan ook zijn dat het bos zelf bezeten is.
© 2015 - 2024 B3th, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dracula, de vampier uit Oost-EuropaVan oorsprong huist de vampier in Oost-Europa. De vampierverhalen ontstonden in het begin van de 16de eeuw in Roemenië e…
Vampierverhalen en legendesVampierverhalen en legendesDe definitie van een vampier is ďeen bloedzuigend, mythisch wezen dat voorkomt in tal van volksverhalen, boeken en films…
Roemenië, ook wel klein Parijs genoemdRoemenië, ook wel klein Parijs genoemdRoemenië is een land in Europa. Het land ligt aan de zwarte zee en grenst tevens aan de landen Bulgarije, Servië, Hongar…
Vampirisme nog altijd actueelEr zijn gevallen opgetekend die erop wijzen dat ook heden het vampirisme nog actueel is. Het bestaat op zijn minst in de…

De wolf keert terug: een wolvenplan voor NederlandDe wolf keert terug: een wolvenplan voor NederlandDe wolf is terug in Nederland en dat heeft consequenties. Omdat het meer dan 100 jaar geleden is dat er wolven in Nederl…
Aokigahara bos in Japan; beter bekend als het zelfmoordbosAokigahara bos in Japan; beter bekend als het zelfmoordbosIn Japan bestaat er een plek die als een zelfmoordbos is gaan dienen, namelijk het Aokigaharabos. Om de een of andere re…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Onbekend, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • https://hoiabaciuforest.com/
 • http://www.ninefornews.nl/hoia-baciu-de-bermudadriehoek-van-transsylvanie/
 • "Bran Castle TB1" by Todor Bozhinov - Own work. Licensed under GFDL via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bran_Castle_TB1.jpg#/media/File:Bran_Castle_TB1.jpg
 • http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Roemeni%C3%AB_1600.png#mediaviewer/File:Roemeni%C3%AB_1600.png
 • http://forum.fok.nl/topic/1608667
 • http://destinationtruth.wikia.com/wiki/Haunted_Forest/Alux
 • http://www.tjoolaard.be/hoia-baciu-de-bermuda-driehoek-van-europa/
 • http://blog.goeuro.nl/halloween-bestemmingen/
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Vlad_Dracula
 • http://romtour.blogspot.nl/2013/10/bran-en-het-kasteel-van-dracula.html?m=1
 • https://flic.kr/p/iYebTQ
 • Afbeelding bron 1: Made by Daniel-Adrian Ionescu-https://flic.kr/p/iYebTQ
 • Afbeelding bron 2: Todor Bozhinov, Wikimedia Commons (GFDL)
B3th (25 artikelen)
Laatste update: 19-11-2020
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Natuur
Bronnen en referenties: 14
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.