GPS tracker hond: raak je viervoeter nooit meer kwijt!

GPS tracker hond: raak je viervoeter nooit meer kwijt! Een GPS tracker aan de halsband van je hond stelt je in staat om altijd vast te stellen waar je viervoeter zich bevindt. Dit is bij uitstek handig in het geval je hond mocht weglopen. Koop je een systeem compleet met app dan kun je de locatie van je hond altijd van je smartphone aflezen. Het is daarnaast bij meerdere systemen ook mogelijk om bijvoorbeeld een alarm in te stellen wanneer je hond te ver uit de buurt gaat. Er zijn trackers die werken met en zonder SIM-kaart.

GPS tracker hond


Hond kan zomaar weglopen

Veel hondenbezitters laten als het maar even kan de hond lekker loslopen. Of het nu in een natuurgebied is of in de eigen woonomgeving, voor een hond is het altijd fijn om lekker vrij rond te kunnen rennen. Dit brengt echter ook risico's met zich mee. Hoe trouw en aanhankelijk om een hond ook is, er kan altijd iets gebeuren waardoor de hond wegrent. Een harde knal van bijvoorbeeld vuurwerk, een ongeval of een aanval door een andere hond: allemaal gebeurtenissen die traumatisch kunnen zijn voor een hond en die zoveel paniek kunnen veroorzaken dat een hond ver weg rent en niet meer direct terugkeert. In lokale media en op social media komen regelmatig berichten voorbij van bezorgde baasjes wiens honden de benen hebben genomen tijdens het uitlaten en die niet meer zijn teruggekeerd. Zoiets kan een hondenbezitter werkelijk tot waanzin drijven.

Met een GPS tracker weet je altijd waar je hond is

Wil je je hond onbezorgd vrij rond laten lopen zonder bang te hoeven zijn dat je je viervoeter kwijt raakt dan kun je gebruik maken van een GPS tracker. Deze kan in een halsband worden meegedragen en is zo klein en licht dat je hond er geen last van zal hebben. Een GPS tracker is echter meer dan alleen maar een apparaatje waardoor je de locatie op je smartphone kunt opvragen. Er bestaan GPS trackers die uitgerust zijn met nog heel veel meer functies die je helpen je hond veilig te houden.

Tractive GPS trackersysteem

Tractive heeft GPS tracker-halsbanden voor hele kleine tot hele grote honden. Wanneer je de tracker aanzet dan kun je altijd op je smartphone, tablet of PC volgen waar je hond zich bevindt. Met de Safe Zone-functie kun je bovendien aangeven in welk gebied je hond vrijuit mag rondrennen. Overschrijdt hij de grens dan dit gebied dan ontvang je direct een berichtje op je telefoon waarna naar je hond toe kunt gaan om hem aan te lijnen. De Live tracking-functie geeft je een interessant overzicht van waar je hond allemaal geweest is. De halsband bevat tevens LED-verlichting die je standaard aan kunt zetten om de zichtbaarheid te vergroten wanneer je je hond 's avonds uitlaat maar die ook zeer handig is wanneer je naar je hond op zoek bent nadat hij is weggelopen. Voor gebruik is geen SIM-kaart nodig. Van het Tractive GPS trackersysteem bestaat ook een luxe uitvoering die is ingelegd met Swarovski kristallen.

iPet huisdier GPS tracker

De huisdier GPS tracker van iPet ziet eruit als een leuk accessoire voor aan een halsband, in de vorm van een pootafdruk. Het gaat echter om een compact volgsysteem dat je als baasje in staat stelt om zeer precies vast te stellen waar je hond zich bevindt. Dit systeem werkt wel met een SIM-kaart. Deze kun je kopen van elke willekeurige provider en plaats je vervolgens in de tracker. Per keer dat je de locatie opvraagt verbruik je ongeveer 0.12 MB waardoor je nooit veel kosten maakt.

Weenact GPS tracker

De Weenact GPS tracker is een zeer robuuste en waterdichte tracker voor honden van alle soorten en maten. De tracker weegt slechts 43 gram en is 4 centimeter groot en kan eenvoudig aan een halsband geregen worden. Wil je je weggelopen hond terugvinden dan krijg je de keuze uit drie verschillende weergaven in de bijbehorende app. Zo kun je de weg vinden middels een kaart, een kompas of met gebruik van augmented reality waarvoor de camera van je toestel wordt gebruikt. Je betaalt niet per keer dat je het systeem gebruikt maar sluit een abonnement af. In 2017 zijn de kosten hiervan slechts 4,20 per maand. Weenact heeft een zelfde soort systeem voor katten.
© 2017 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zes vragen over health & activity trackersZes vragen over health & activity trackersHealth en activity trackers zijn aan een opmars bezig. Zo'n tracker is een armband of apparaatje rondom het middel dat b…
Winkelen voor je pup: spullen kopen die je hond nodig heeftWinkelen voor je pup: spullen kopen die je hond nodig heeftJe hebt besloten een hond te nemen. Na research heb je jouw droomhond gevonden en je mag hem bijna ophalen. Dan is het n…
Bronnen en referenties
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 06-11-2019
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Huisdieren
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.