Dierentuin: Burger's zoo

Bent u opzoek naar een leuk dagje uit in de zomer en/of winter? Dan is Burger's zoo een geslaagd idee! Burger's zoo is een dierentuin met vele faciliteiten en ook een enorm groot binnengedeelte waar allerlei biotopen nagebootst zijn. Burger's Zoo ligt in Arnhem en heeft meer dan 10.000 diersoorten. Eigenlijk heeft u aan een hele dag bijna niet genoeg tijd om alles goed te zien.

Waarom naar Burger's zoo?

Burger's zoo is uitgekozen tot beste dagattractie van 2008. Het is de enige dierentuin in Nederland met zo'n groot binnengedeelte waarin de verschillende biotopen(leefomgevingen van de dieren) zijn nagebootst. Binnen is er als waren een regenwoud, de rimba en woestijn nagebouwd alleen uiteraard niet op realistisch formaat.

Indeling van het park

Er zijn dieren die in het grote binnengedeelte zitten en er zijn dieren die buiten verblijven. Alle afdelingen met dieren zijn gesorteerd op leefomgeving. Dit zijn de namen van de verschillende afdelingen:
 • Rimba - buitenverblijven met dieren uit het Maleisische regenwoud
 • Bush - Het nagemaakte regenwoud met watervallen, tropische planten en de dieren die daar voorkomen. U zult wel even moeten wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid.
 • Safari - Buitenverblijf met dieren die op de savanne leven.
 • Dessert - De nagemaakte woestijn in het binnengedeelte van Burger's zoo. Hier komen ook een aantal nachtdieren voor die een aangepast verblijf hebben.
 • Ocean - Er zijn verschillende bassins met onder andere een bassin waarbij u volledig omringt wordt door de dieren en planten uit de oceaan.
 • De mangrove - Een soort moeras-achtig gebied. Hier zien we voornamelijk vogels, vissen en schildpadden.
 • De rest van de dierentuin - Er zijn ook nog dieren die niet onderverdeeld zijn in de boven genoemde thema's waaronder bijvoorbeeld de apen.

Praktische informatie

Dierentuin burger's zoo is het hele jaar geopend, zelfs op feestdagen. Er zit alleen wel een nadelen aan de winterperiode die loopt van eind oktober tot eind maart. Het eerste nadeel is dat het park al om 17:00 sluit in plaats van 19:00. Het tweede nadeel is dat niet alle dieren zo goed tegen de winter bestendigt zijn waardoor u sommige dieren niet kunt bezichtigen.
Bij Burger's zoo kunt u pinnen en contact betalen, creditcards worden niet geaccepteerd. Dit zijn de entreeprijzen:
 • Normaal € 20,50
 • kinderen van 0 tot en met 3 € 0
 • Kinderen (4 tot en met 9 jaar) € 18,50
 • jaar abonnement volwassene € 50,00
Als u de entreekaartjes via de website van Burger's zoo besteld krijg u 1,50 korting.

Overige faciliteiten

Burger's zoo beschikt over een groot parkeerterrein. Voor 5 euro kunt u daar de hele dag geparkeerd staan. De dierentuin beschikt over 5 eetgelegenheden verdeeld over het park. Middenin het park staat het Burger's avonturenland. Een speeltuin met een gedeelte voor de kleinste onder ons en de grotere kinderen.

Burger's zoo op tv

Om Burger's zoo te zien hoefde u niet gelijk naar de dierentuin. Op SBS was een tijd de serie 'Drukte in de dierentuin' te zien. Deze serie ging over Burger's zoo. In het programma kreeg u een kijkje achter de schermen van de dierentuin. Het programma werd ook in België uitgezonden.
© 2009 - 2020 Bembi, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De leukste dierentuinen net over de grens in DuitslandDe leukste dierentuinen net over de grens in DuitslandNet over de grens in Duitsland zijn een aantal dierentuinen en dierenparken te vinden die zeker de moeite waard zijn! Du…
Dierentuinen Nederland per provincieDierentuinen Nederland per provincieWij willen een educatie-uitstapje naar een dierentuin. Welke dierentuinen zijn er in Nederland? Waar zitten ze, wat is e…
Wat te doen in ArnhemArnhem is de hoofdstad van Gelderland en beroemd vanwege de ‘Slag van Arnhem’. Of je nou een dagje uit gaat, een weekend…

Het heelal en de aardeHet heelal en de aardeOnze zon is maar 1 van de miljarden sterren in het heelal. Op haar reis door het heelal draaien er nog een paar andere h…
Soorten (dino)sauriërsVeel mensen denken dat dinosauriërs de wezens zijn die vroeger op aarde rondliepen, maar eigenlijk zijn dinosauriërs all…
Bronnen en referenties
 • http://www.burgerszoo.nl/

Reageer op het artikel "Dierentuin: Burger's zoo"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Bembi
Laatste update: 17-06-2015
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!