Mummy plants: de houdbare plant

Heeft u er ook zon hekel aan dat uw planten zo snel verwelken? Op dat probleem is nu een oplossing bedacht. Een geheel nieuw soort techniek is in Nederland bedacht om uw planten langer mooi te houden. De planten die behandeld zijn met deze techniek worden mummy plants of mummieplanten genoemd en blijven lang stevig en mooi.

Planten

Elke plant heeft vocht in de stelen en de bladeren. Vocht of water is nodig om de plant mooi en stevig te houden. Iedereen kent het fenomeen van verwelking wel. Mooie planten die in de kortste keren gaan hangen en vervangen moeten worden. Voor bedrijven vormt dit vaak een probleem want verwelkte planten en bloemen is natuurlijk geen gezicht en niet bepaald representatief.

De behandeling

De planten die behandeld worden blijven dus langer mooi, maar hoe? De planten worden behandeld met een stofje, glycerine, compleet natuurlijk van aard die de plant als het ware opzet. De plant zuigt het water met glycerine op en wordt van binnen uit gemummificeerd en blijft daardoor in zijn natuurlijke vorm bestaan. Het is niet alleen het uiterlijk van de plant, ook de kleur en geur van de plant blijft intact.

Onderhoud

De planten hebben praktisch geen onderhoud nodig. De planten hoeven niet in het zonlicht geplaatst te worden en natuurlijk hoeft u de planten geen water te geven. Alleen af en toe afstoffen is voldoende. Dit zorgt er voor dat de mummie planten uitermate geschikt zijn voor locaties waar weinig zonlicht is.

Gebruik

Gebruik van deze planten is eindeloos. Wat denkt u van de bloemen en planten op een begrafenis die te snel verwelken? Wat dacht u van de planten in een mooi bloemstuk van een trouwerij, met name in de zomer? Ook zijn mooie planten tijdens een groot feest natuurlijk een must. U kunt ze ver van te voren plaatsen zodat u meer tijd over houdt voor andere zaken. Mummieplanten blijven mooi en zijn in principe voor elk denkbare locatie geschikt.

Thuis gebruik

Wat te denken aan een ruimte waar het klimaat niet goed is voor de planten die u wilt. Dan zijn de mummieplanten natuurlijk een uitstekende keuze.

Kosten

Omdat mummieplanten of mummy plants nog een geheel nieuwe techniek is, zijn deze planten nog niet overal verkrijgbaar en zeker nog niet geheel doorgedrongen in de vele bloemenzaken. Mummy plants zijn op dit moment nog duurder dan gewone planten maar vergeet niet dat de onderhoudskosten aanzienlijk lager zijn. Op dit moment zijn mummieplanten erg populair bij bedrijven die representatief voor de dag willen komen.

Niet geschikt voor?

De planten zijn echter niet overal geschikt. Vermijd ruimtes die te vochtig zijn. Denk hierbij aan een terras (buiten), aan een saunaruimte, aan een ruimte waar een zwembad te vinden is en/of douche ruimtes. De planten kunnen niet goed tegen zulk soort ruimtes.

Kopen

Als u mummieplanten wilt kopen kunt u nog maar bij een klein aantal bedrijven terecht. Zoek op het internet en vraag rond waar deze zijn te verkrijgen.

Veel plezier!
© 2011 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tuinplanten voor kleigrond, geschikt voor kleine tuinenTuinplanten voor kleigrond, geschikt voor kleine tuinenKleigrond is vruchtbare grond, het nadeel van kleigrond in de winter kan zijn dat het erg nat is en in de zomer is het v…
Paars bloeiende vaste plantenPaars bloeiende vaste plantenVoor de liefhebbers van paars bloeiende planten is er voldoende keus. Paars bloeiende planten laten zich gemakkelijk com…
Geelbloeiende vaste plantenGeelbloeiende vaste plantenIn dit artikel beschrijf ik drie geelbloeiende vaste planten. De Vrouwenmantel of Alchemilla Mollis is bijzonder vanwege…
Schaduwplanten voor vochtige grondIn veel tuinen is wel een plek te vinden met lichte schaduw en waar de grond vochtig blijft in het groeiseizoen. Daar pa…

Sleutelbloem, verhalen en legendesDe gewone Sleutelbloem, Primula officinalis of Primula veris, komt in ons land in vochtige weilanden en in bossen nog we…
Snijbloemen in verschillende kleurenSnijbloemen zijn er in veel verschillende kleuren en dat maakt het niet altijd even makkelijk kiezen. Stel men wil graag…
Kropslavinken (203 artikelen)
Gepubliceerd: 03-04-2011
Rubriek: Dier en Natuur
Subrubriek: Bloemen en planten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.